| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα αγαπητοί.Έχω κάποιο πρόβλημα σχετικά με την συνάρτηση που θα πρέπει να βάλω σε exel και θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας!!! Λοιπόν έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ήθελα να αθρόισω πόσα πρωι απογευματα έχω. Ανεβάζω το exelaki για να το δείτε. Σας ευχαριστώ πολυ!!!!
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη dikatsu : 14-02-20 στις 20:03. Αιτία: προσθήκη prefix |
|
|
|
Δήμο καλώς όρισες στο Φόρουμ Μετέφερα το ερώτημά σου σε νέο θέμα αφού δεν είχε καμιά σχέση με το προηγούμενο. Ο τύπος που χρειάζεσαι είναι ο COUNTIF(περιοχή;τιμή) δηλαδή το =COUNTIF(B6:K6;B9) μετράει τα Π/Ν για Σάββατο στο παράδειγμα που μας έδωσες. Πες μας αν τα κατάφερες. Θανάσης. |
|
| |||
| |||
| Νέο Φύλλο εργασίας του Microsoft Excel.xls Παράθεση:
Ελπίζω να σε κάλυψα! |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Δήμο, μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ: COUNTIF - Excel - Office.com ή στη βοήθεια του προγράμματος (F1). Προσπάθησε να αποφεύγεις τα συγχωνευμένα κελιά. Σε αρκετές περιπτώσεις δημιουργούν προβλήματα. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Αγαπητέ Δήμο η πρώτη απάντησή μου αναφερόταν στο αρχικό σου ερώτημα και είναι βέβαιο ότι δουλεύει. Στο δεύτερο παράδειγμα που ανέβασες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Θα έλεγα ότι ή πρέπει να κάνεις ανακατάταξη των δεδομένων σου σε μια πιο λογική κατανομή όσο αφορά τις γραμμές και τις στήλες σου αλλά και τα περιεχόμενά τους. Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιήσεις κάποιες στήλες στα δεξιά των δεδομένων σου όπου σε κάθε στήλη θα μετράς με την COUNTIF() ένα και μόνο κωδικό πχ το (Π)/Α, και στη συνέχεια απλά αθροίζεις τις μέρες που σε ενδιαφέρουν. (Δες το συνημμένο telio1.xls) Σημ: θα πρέπει να αποφεύγεις τα συγχωνευμένα κελιά σε πίνακες. Η συνάρτηση που μετράει τις εμφανίσεις κάποιας τιμής είναι η Countif όπως σου έχουμε ήδη πει και εγώ και ο Γιώργος και ο Τάσος. Ξανασκέψου λοιπόν την οργάνωση των δεδομένων σου. Φιλικά Θανάσης |
|
|
|
Καλημέρα Δήμο, Δες στο συνημμένο (συμβατό με Excel 2007 ή/και 2010) μια προσέγγιση που θα πρέπει να μελετήσεις. Η συγχώνευση κελιών είναι ότι χειρότερο υπάρχει οπότε πρέπει να την αποφεύγεις. Στο συνημμένο αντί συγχώνευσης χρησιμοποιώ οριζόντια μορφοποίηση "Κέντρο επιλεγμένης περιοχής" Φαντάζομαι θα σου φανεί δύσκολο να το κατανοήσεις πλήρως, αλλά αν το μελετήσεις θα μπορέσεις να το προσαρμόσεις στις ανάγκες σου. Για τις συναρτήσεις που χρησιμοποιώ θα πρέπει να συμβουλευτείς την βοήθεια του Excel. Ίσως σε ρίχνω στα "βαθειά" που λέμε, αλλά νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να "κολυμπήσεις" μέχρι την στεριά. Αν χρειαστείς παραπέρα βοήθεια μην διστάσεις να ρωτήσεις στο φόρουμ. Καλά Χριστούγεννα Θανάσης. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Προγραμμα ωρών | harristopaloglou | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-02-17 17:49 |
| [Γενικά] Πρόγραμμα εκλογών | stevens3gr | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 06-06-16 17:32 |
| [Excel07] Πρόγραμμα αδειών | Πέτρο | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 30-11-12 11:26 |
| Ημερήσιο Πρόγραμμα | spooky | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 14 | 28-04-12 21:04 |
Η ώρα είναι 07:37.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο