Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Excel > Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [Συναρτήσεις] Πρόσθεση των 10 μικρότερων τιμών σε μία στήλη.

Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 04-06-12, 21:19
Οδυσσέας
Guest

Προεπιλογή

Καλησπέρα σας.

Φίλοι μου.

Θανάση, ο "Δαιίμων" παίζει πολλά παιγνίδια, συχνά στη ζωή μας. Σε ευχαριστώ πολύ για την λύση σου.

Σπύρο.

Παράθεση:
...Άλλο πράγμα λοιπόν 10 μικρότερες τιμές (όπως άλλωστε αναφαίρετε και στον τίτλο ) και άλλο πράγμα 10 μικρότερες μοναδικές τιμές
..Σωστά. Έτσι αναφαίρεται, στον τίτλο.. Αλλά,...είπαμε η απειρία...Ευχαριστώ για την λύση αλλά και για την πρόθεση βοήθειας σε επόμενο θέμα..Το βλέπω να έρχεται...

..Εκείνος που μου έδωσε την(κατά την γνώμη μου) την άψογη λύση(χωρίς βοηθητικές στήλες και κατά την ταπεινή μου γνώμη, με έναν άψογα στημένο τύπο) και με έναν ασυνίθιστο τρόπο, ήταν ο Φώτης...

Τι εννοώ;

Κοιτάχτε το κείμενο σε παράθεση που το έλαβα, σαν προσωπικό μήνυμα.

Ομολογώ πως μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως δεν ενεργοποιείται αμέσως ο λογαριασμός ενός ανθρώπου που δείχνει καλός(τουλάχιστον...)γνώστη του θέματος(Excel) την στιγμή που ο δικός μου ενεργοποιήθηκε σε 5 μόλις λεπτά, από την στιγμή που έστειλα ενα προσωπικό μήνυμα στον Κο. Διαχειριστή, ζητώντας μου να μου ανοίξει τον λογαριασμό μου...

Ελπίζω ότι είναι μιά κακή στιγμή και ότι θα διορθωθεί άμεσα...

Παράθεση:
.. Καλησπέρα Οδυσσέα.

Ασυνήθιστος τρόπος επικοινωνίας για πρόταση λύσης στο θέμα σου, αλλά για κάποιο λόγο, ο λογαριασμός μου δεν ενεργοποιείται. Έχω στείλει ήδη 2 μηνύματα στον Διαχειριστή από το μεσημέρι και περιμένω απάντηση. Τέλος πάντων..

Αν θέλεις δοκίμασε και τις προτάσεις μου που είναι χωρίς την χρήση βοηθητικών στηλών.

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(A1:A100;A1:A100)>0;A1:A100 );ROW(INDIRECT("1:"&C1)))

ή

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(Area;Area)>0;Area);{1;2;3; 4;5;6;7;8;9;10})

ή

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(Area;Area)>0;Area);ROW(IND IRECT("1:"&C1))))

Array formula.

Αν στο μεταξύ, ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μου, θα σου στείλω και δείγμα συνημμένο.

Έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις την απάντησή μου, σε τυχόν απάντησή σου στο φόρουμ.
Οί τύποι στα δοκιμαστικά δουλεύουν ΑΨΟΓΑ, Φώτη και σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα το δοκιμάσω και στο κανονικό και θα σε ενημερώσω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-06-12, 21:27
Οδυσσέας
Guest

Προεπιλογή

Το μήνυμα...

Παράθεση:
..Καλησπέρα Οδυσσέα.

Ασυνήθιστος τρόπος επικοινωνίας για πρόταση λύσης στο θέμα σου, αλλά για κάποιο λόγο, ο λογαριασμός μου δεν ενεργοποιείται. Έχω στείλει ήδη 2 μηνύματα στον Διαχειριστή από το μεσημέρι και περιμένω απάντηση. Τέλος πάντων..

Αν θέλεις δοκίμασε και τις προτάσεις μου που είναι χωρίς την χρήση βοηθητικών στηλών.

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(A1:A100;A1:A100)>0;A1:A100 );ROW(INDIRECT("1:"&C1)))

ή

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(Area;Area)>0;Area);{1;2;3; 4;5;6;7;8;9;10})

ή

=SUM(SMALL(IF(FREQUENCY(Area;Area)>0;Area);ROW(IND IRECT("1:"&C1))))

Array formula.

Αν στο μεταξύ, ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός μου, θα σου στείλω και δείγμα συνημμένο.

Έχεις το ελεύθερο να χρησιμοποιήσεις την απάντησή μου, σε τυχόν απάντησή σου στο φόρουμ.
Ευχαριστώ πολύ Φώτη. Στο δοκιμαστικό, δουλεύει άψογα. Θεωρώ δεδομένο πως το ίδιο θα γίνει και στο κανονικό. Θα το δοκιμάσω και θα σας πώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 11:42
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα στην παρέα

Με την προϋπόθεση ότι το A1 περιέχει κείμενο και οι 100 αριθμοί είναι στα κελιά A2:A101 και ταξινομημένοι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ο ακόλουθος τύπος πίνακα.

Παράθεση:
=SUM(SMALL(IF(A2:A101=A1:A100;"";A2:A101);ROW(1:10 )))
Φιλικά/Γιώργος

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 05-06-12 στις 11:52.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 11:51
Fotis1991
Guest

Προεπιλογή

Καλημέρα σας.

Πρώτο μου Post στο Φόρουμ, ελπίζοντας να φανώ χρήσιμος.

Οδυσσέα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά και για την προώθηση του μηνύματός μου, λόγω των προβλημάτων που είχα με το άνοιγμα του λογαριασμού μου.

Όπως βλέπετε το πρόβλημα λύθηκε και ευχαριστώ τον Τάσο(Από ότι έχω διαπιστώσει, μπορούμε να μιλάμε στον Ενικό σε αυτό το Φόρουμ) για αυτό.

Όπως υποσχέθηκα, ανεβάζω και δείγμα από τις φόρμουλες που σου πρότεινα.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: xlsx A_Οδυσσέας..xlsx (13,2 KB, 18 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-06-12, 20:37
Οδυσσέας
Guest

Προεπιλογή

Καλησπέρα.

Ομολογώ πως δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση και πάνω από όλα, τέτοιες ςξαιρετικές λύσεις.

Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για την πρότασή σου. Εξαιρετική. Όμως.....οι αριθμοί δεν γίνεται να είναι ταξινομημένοι. Είναι σε τυχαία σειρά και έτσι πρέπει να μείνουν...

Οπότε η λύση του Φώτη, που την δοκίμασα και στο πραγματικό μου αρχείο, είναι εκπληκτική και με καλύπτει απόλυτα.

Σας ευχαριστώ όλους για τις σωστές προτάσεις σας και εσένα Φώτη για την λύση στο θέμα μου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Aυτόματη πρόσθεση κελιών gpentez Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 07-11-14 12:27
Πρόσθεση Πεδίων Free_Ghost Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 01-07-13 18:56
[Γενικά] Πρόσθεση ωρών misirlis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-03-12 19:11
Εμφάνιση τιμών σε μια στήλη synti Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 01-04-11 00:11
[Γενικά] Πρόσθεση κλασμάτων... Miltos100 Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 8 12-12-10 14:25

Η ώρα είναι 06:29.