| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| ||||
| ||||
|
Θανάση, εγώ αν ήθελα να λάβω υπόψη μου τους πωλητές που έχουν πωλήσεις για μόνο μια ημέρα θα τροποποιούσα (όχι "διόρθωνα" αφού δεν υπάρχει κάποιο λάθος) τον τύπο μου προσθέτοντας πολύ απλά ένα IF(COUNT(Πωλήσεις[ΓΙΩΡΓΟΣ])=1.... : Για παράδειγμα: Κώδικας: =IF(COUNT(Πωλήσεις[ΓΙΩΡΓΟΣ])=1;0;IFERROR(INDEX(Πωλήσεις[ΓΙΩΡΓΟΣ]; MATCH(;INDIRECT(ADDRESS(ROW(C5);COLUMN())&":"&ADDRESS(MATCH(;Πωλήσεις[ΓΙΩΡΓΟΣ];-1)+ ROW(C3);COLUMN()));-1));"")) και επειδή πάνω από 80% των μελών μας έχει εκδόσεις νεότερες του 2003, θα χρησιμοποιήσω συμβατούς τύπους μόνο αν η πρόταση μου απευθύνεται σε χρήστη που χρησιμοποιεί παλαιότερη έκδοση Excel (2000 - 2003). Δεν θεωρώ λοιπόν λάθος προς διόρθωση το να χρησιμοποιώ και να προτείνω τύπους του excel 2007 όταν απευθύνομαι σε χρήστη του Excel 2007. Εξάλλου, οι συμβατοί αυτοί τύποι (όπως ο ISERROR()) προκαλούν τον υπολογισμό ενός στοιχείου 2 φορές! ![]() Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
| Τάσο μου, ![]() το "διόρθωση" αναφερόταν στο λάθος αποτέλεσμα (1) που έδινε ο τύπος σου όταν κάποιος είχε μια μόνο ημέρα με πωλήσεις. ![]() Οι τύποι σπανίως είναι λάθος, Συνήθως "τροποποιούνται" (αν το προτιμάς) για να μας δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα αποτελέσματα όμως μπορεί να είναι λάθος και πρέπει να διορθώνονται "τροποποιώντας" τους τύπους που τα παράγουν. ![]() Τώρα για το θέμα του 2003 νομίζω ότι είναι παρόμοιο με αυτό του ότι όλα μπορούν να γίνουν με VBA αλλά και πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν με τύπους και δίχως VBA. Για να μην μου στενοχωριέσαι λοιπόν τροποποιώ την φράση μου σε "xls (για τους ρομαντικούς του 2003)" ![]() Σε σχέση με το στήσιμο δεν είπες τίποτα οπότε θεωρώ ότι ο pivot κάνει την δουλειά. Τα λέμε .
|
|
| ||||
| ||||
|
Θανάση μου, το ξέρεις πολύ καλά ότι οι λύσεις, οι ιδέες ειδικά στην Excel που μας έχει "καλομάθει" είναι απεριόριστες. Αυτό μας οδηγεί πολλές φορές σε ατελείωτες συζητήσεις... Ο Pivot, με τον τρόπο που είναι στημένα τα δεδομένα του αρχείου του αρχικού μηνύματος είναι αναπόφευκτος για εκείνον που θα ζητήσει συγκεντρωτικά αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα εν μέρει τα βλέπει κανείς άμεσα στον πίνακα του Σπύρου (βλ. Pivot table 1 for DATA). Επίσης, η καταχώρηση είναι πολύ πιο άνετη αφού η ημερομηνία καταχωρείται μόνο μια φορά. Επίσης το άθροισμα αλλά και άλλοι υπολογισμοί των πωλήσεων μιας ημέρας γίνονται με απλές συναρτήσεις όπως Sum(), Count() κλπ. Από την άλλη, αν τα δεδομένα θα πρέπει να μεταφερθούν σε κάποια βάση δεδομένων, τότε η αρχική διάταξη είναι σαφώς καλύτερη. Τα λέμε... ![]() Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Καλησπέρα Λίγη κουβεντούλα είναι πάντα εποικοδομητική … Κατ αρχήν να σας πω ότι θα μελετήσω (λόγω προσωπικού ενδιαφέροντος) όλες τις προτάσεις του Θανάση περισσότερο για την κατασκευή των τύπων (μιας και με τον Τάσο λίγο πολύ συμπίπτουν οι απόψεις, πέραν κάποιων διορθώσεων) .Η λύση μου ήταν η καλύτερη δυνατή βάση του ζητούμενου και εξηγούμαι πιο κάτω. Κατά δεύτερον η δουλειά μου είναι οι Πωλήσεις και θα μου επιτρέψετε να έχω μια γνώμη ( άποψη ) πιο σφαιρική για το θέμα. Το ζητούμενο εξ αρχής είναι λάθος Ποτέ δεν εξετάζετε η επίδοση ενός πωλητή σε ημερήσια βάση. Γι αυτό και λέω η «καλύτερη δυνατή» .Τα δεδομένα εξετάζονται και αναλύονται ανά μήνα τουλάχιστον ή ακόμα καλύτερα ανά σεζόν δηλ. 2 ή 4 φορές τον χρόνο ανάλογα με το εμπόρευμα που πουλάμε. Για την «μαμά» εταιρία ο Νίκος που φέρνει 25.600 € τον Ιανουάριο είναι καλύτερος πωλητής από τον Γιώργο που στο ίδιο διάστημα φέρνει 13.800 €. Αν ο Νίκος δούλεψε 12 μέρες τον μήνα και ο Γιώργος 25 σας πληροφορώ ότι καρφί δεν τους καίγετε στην εταιρία. Αφού αναφερόμαστε σε πωλητές βασικό θα ήταν να εξετάσουμε την σχέση του πωλητή με την «μαμά» εταιρία. Αλλιώς λαμβάνονται υπ όψιν οι επιδώσεις ενός πωλητή με εξαρτημένη εργασία υπαλληλική ( Και εδώ μπαίνει ίσως το θέμα ρεπό άδειες κλπ ) και αλλιώς ενός ελεύθερου επαγγελματία με προμήθεια( επί ποσοστό ). Σε κάθε περίπτωση όμως το ζητούμενο είναι οι αριθμοί. Αν εγώ σήμερα δεν πήγα στην δουλειά γιατί δεν ήθελα ή είχα «βαριεστιμάρες» ή γιατί ήμουν άρρωστος πραγματικά τότε οι πωλήσεις μου ορθά κοφτά και ψυχρά είναι μηδέν. Και αυτό το αποτέλεσμα δεν αλλάζει όποια κι αν ήταν η αιτία της απουσίας μου. Τώρα άλλο βασικό θέμα που πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν είναι οι περιοχή δράσης του πωλητή. Ο πωλητής που έχει σαν περιοχή τον Πειραιά και φέρνει 20.000 € τον Ιανουάριο είναι χειρότερος πωλητής από αυτόν που έχει την Κηφισιά και φέρνει 15.000 € στο ίδιο χρονικό διάστημα. Και υπάρχουν κι άλλα θέματα που υπεισέρχονται ως παράμετροι αξιολόγησης αλλά δεν είναι του παρόντος να σας κουράζω με αυτά. Σε κάθε περίπτωση αν θέλει ο Παντελής να του δώσω κάποιες οδηγίες περισσότερες τότε ας γίνει πιο σαφής και ας υπολογίσει όλες τις πιθανές παραμέτρους που του χρειάζονται και εδώ είμαστε. Τώρα Θα συμφωνήσω με τον Τάσο στο θέμα xls, xlsx . Απευθύνομαι σε χρήστη 2007 και επιλογή μου είναι να δείξω τις δυνατότητες του εργαλείου στον χρήστη που είναι σαφώς ανώτερες από το 2003 και σε τύπους αλλά και σε μορφοποιήσεις. Ναι θα μου πεις και οι άλλοι; Αν έχετε προσέξει πολλές φορές ανεβάζω και τις 2 εκδόσεις αν δω ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπήρχε καμία λύση για το θέμα «βέλη» που ήθελα να δείξω στον χρήστη έκδοσης 2007 Φιλικά Spirosgr._ |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] σύγκριση στηλών | krokata | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-08-16 10:23 |
| [ Φόρμες ] Πεδίο που συμπληρώνεται αυτόματα αν υπάρχει η τιμή σε προηγούμενη εγγραφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-05-14 12:17 |
| Επιστροφή στην προηγούμενη επιλεγμένη εγγραφή | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-04-12 17:45 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 16:30 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | pant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 27-03-11 15:24 |
Η ώρα είναι 23:26.

.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο