| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Έχω μία λίστα με δεδομένα όπου στην πρώτη στήλη καταχωρώ την ημερομηνια στη δεύτερη τα ονόματα πωλητών και στη τρίτη στήλη τις πωλήσεις. Υπάρχει τρόπος σε μια τέταρτη στήλη να γίνεται σύγκριση της προηγούμενης (χρονικά) καταχώρησης με την αμέσως επόμενη και να τις χαρακτηρίζει με (΄΄ΠΑΝΩ΄΄ αν η νεότερη είναι μεγαλύτερη απο την προηγούμενη , ΄΄ΚΑΤΩ΄΄ αν είναι μικρότερη και ΄΄ΙΔΙΑ΄΄ αν είναι ίση. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους κοίτα το συνημμένο θανάσης |
|
|
|
Καλησπέρα Η παρακάτω λύση είναι η πιο αξιόπιστη για μένα για τους εξής λόγους: Είναι δυναμική Έχουμε φωτογραφία το αποτέλεσμα Μπορεί να επεκταθεί αν προκύψουν νέοι πωλητές Δεν χρειάζονται πολλές σειρές εγγραφών ανά ημέρα παρά μόνο μία Μπορεί να φιλτράρει τα δεδομένα Δείτε το συνημμένο και μελετήστε το |
|
|
|
Καλησπέρα σας. Απλά θα ήθελα να πω: 1) Η λύση του συνονόματου Θανάση αν βάλουμε στο κελί ΛΥΣΗ!C3=8 αντί 7 η γραμμή 8 μας δίνει "κατω" που είναι λάθος το σωστό είναι ΙΔΙΟ. 2) Η λύση του Σπύρου προϋποθέτει ότι όλα τα άτομα έχουν ένα αριθμό πωλήσεων για κάθε μια μέρα. με άλλα λόγια οι απουσίες απαγορεύονται, 3) Ο Παντελής δεν μας είπε τι γίνεται αν όλα τα ονόματα δεν υπάρχουν για σε όλες τις ημερομηνίες. Η δικιά μου πρόταση είναι ο παρακάτω "λίγο μακρύς" τύπος, αλλά όχι τυπος πίνακα. Τον βάζουμε σε κάποιο κελί της γραμμής 2 και τον σέρνουμε/αντιγράφουμε προς τα κάτω. Κώδικας: =IF(ISERROR(LOOKUP(1;1/($B$1:B1=B2)/($C$1:C1<>"");ROW($B$1:B1)));""; IF(OR(C2="";INDEX($C$1:C1;LOOKUP(1;1/($B$1:B1=B2)/($C$1:C1<>"");ROW($B$1:B1)))="");""; IF(C2<INDEX($C$1:C1;LOOKUP(1;1/($B$1:B1=B2)/($C$1:C1<>"");ROW($B$1:B1)));"ΚΑΤΩ"; IF(C2=INDEX($C$1:C1;LOOKUP(1;1/($B$1:B1=B2)/($C$1:C1<>"");ROW($B$1:B1)));"ΙΔΙΟ";"ΠΑΝΩ")))) Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Όντως η παρατήρηση του συνονόματου Θανάση είναι σωστή , γιατί υπάρχει λάθος στον τύπο ανεβάζω διορθωμένο αρχείο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Thanosp : 29-04-12 στις 21:39. |
|
|
|
καλησπέρα Απουσίες και μηδενικές πωλήσεις επιτρέπονται Την ημέρα Απουσίας η πώληση είναι 0 Η μηδενική πώληση είναι 0 Άρα οι δείκτες (βέλη) συγκρίνοντας την αμέσως προηγούμενη ημερομηνία δείχνουν ΚΑΤΩ |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Να ευχαριστήσω τον Σπύρο και τους δύο Θανάσηδες για τις λύσεις που έδωσαν στο ερώτημα μου. Ότι και να πω είναι λίγο και παραφράζοντας μια γνωστή έκφραση λέω ΄΄ Αν δε μπορείς να το καταλάβεις απόλαυσε το ΄΄ . Αυτό ακριβώς κάνω και εγώ. Παιδιά συγχαρητήρια υποκλίνομαι και για τις γνώσεις σας και για τη φαντασία σας. Όσο για την διευκρίνηση του Θανάση του gr8sty ναι υπάρχει ενδεχόμενο σε μία ημερομηνία να μην υπάρχει κάποιος πωλητής. Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο και τον κόπο σας. |
|
|
|
Καλησπέρα/καλημέρα Φίλε Σπύρο, όταν κάποιος είναι απών δεν κάνει 0 πωλήσεις απλά δεν έχει πωλήσεις γιατί έλλειπε επειδή ήταν άρρωστος ή είχε ρεπό. Για ξανασκέψου το. Μήπως είναι πιο λογικό. Φίλε Θανάση, το ίδιο πρόβλημα έχει και η δική σου πρόταση αν υπάρχουν κενά στις πωλήσεις. Αν δεν υπάρχουν κενά πωλήσεων, δουλεύει μια χαρά μετά την διόρθωση που έκανες. Εγώ θεωρώ ότι Αν κάποιος στις 23/4 κάνει 7 πωλήσεις, στις 24/4 έχει ρεπό και στις 25/4 κάνει 3 πωλήσεις, Το αποτέλεσμα στις 23/4 πρέπει να είναι κενό αφού δεν έχουμε προηγούμενη αναφορά, στις 24/4 πρέπει να είναι κενό λόγω ρεπό και στις 25/4 "κάτω" αφού η τελευταία φορά πριν τις 25/4 ήταν 7. Τι θα γίνονταν αν μετρούσαμε την θερμοκρασία καθημερινά; Την μέρα που θα είχαμε άδεια και δεν θα κάναμε μέτρηση θα λέγαμε ότι είχαμε πτώση της θερμοκρασίας ; ![]() Καλή βδομάδα Θανάσης ΥΓ Το γιατί .xlm και όχι .xls στα συνημμένα σας δεν το κατάλαβα. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα! Αν λάβουμε υπόψη ότι στον πίνακα του παραδείγματος του Σπύρου μπορούν να υπάρξουν κενά κελιά για τους λόγους που ανέφερε ο Θανάσης, μπορούμε να τροποποιήσουμε τους τύπους της πρώτης γραμμής για να έχουμε πιο σωστά αποτελέσματα. Σπύρο, ο τρόπος που έστησες τα δεδομένα στο παράδειγμα σου είναι για μένα ο ιδανικός. Δείτε το συνημμένο. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
|
|
Φίλε Τάσο, η πρότασή σου θα χρειαστεί μια διόρθωση για τους πωλητές που έχουν πωλήσεις για μόνο μια ημέρα. (την έχω κανει στο συνημμένο ;-)) Τώρα για το στήσιμο με τους πωλητές σε στήλες, θα έλεγα ότι πολύ εύκολα μπορούμε να το φτιάξουμε από το αρχικό του Παντελή. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας συγκεντρωτικός πίνακας. Εγώ για το στήσιμο του Σπύρου, θεωρώ ότι μειωνεκτεί γιατί δεν μας δείχνει τις ενδιάμεσες μεταβολές δηλάδη μια δεδομένη ημέρα αν είμασταν πάνω ή κάτω σε σχέση με την προηγούμενη. Οπως δείχνω και στο συνημμένο xls (για τους οπαδούς του 2003) με χρήση συγκεντρωτικών μπορούμε να έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. (βλ Sheet1 Πάνω, Κάτω, Ισο, ανά ημέρα, μήνα, τρίμηνο κλπ) Θέλω να ελπίζω ότι ο Παντελής θα προσπαθήσει να εμβαθύνει στις προτάσεις που του κάναμε και θα επιλέξει αυτή που τον καλύπτει περισσότερο. Τα λέμε. Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] σύγκριση στηλών | krokata | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-08-16 10:23 |
| [ Φόρμες ] Πεδίο που συμπληρώνεται αυτόματα αν υπάρχει η τιμή σε προηγούμενη εγγραφή. | dim.konst | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 29-05-14 12:17 |
| Επιστροφή στην προηγούμενη επιλεγμένη εγγραφή | lefterisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 03-04-12 17:45 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-06-11 16:30 |
| Αυτόματη εισαγωγή τιμής από προηγούμενη εγγραφή | pant | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 27-03-11 15:24 |
Η ώρα είναι 08:35.

Υβριδικός τρόπος