| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα έχω κόλληση σε κάτι πολύ χαζό πιστεύω :η πράξη Α1*Α2 όταν είναι κενό ένα από τα δυο ή και τα δυο μου δίνουν #ΤΙΜΗ και όχι κενό ποια είναι λύση. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Γιώργο στο κελί που θες να γίνεται ο πολλαπλασιασμός γράψε τον παρακατω τύπο Κώδικας: =IF(OR(A1="";A2="");0;A1*A2)
__________________ Φιλικά ![]() Χρήστος ___________________________ Αυτά που δεν ξέρεις φτιάχνουν μία βιβλιοθήκη που καθένας μας θα ήταν υπερήφανος να έχει. Αν η γνώση δημιουργεί προβλήματα,η άγνοια σίγουρα δεν μπορεί να τα λύσει. |
|
|
|
Καλησπέρα απλά θέλω να πω ότι το Excel έχει δύο τύπους κενών κελιών που εγώ τους ονομάζω: "Πραγματικά κενά" και "Τεχνητά κενά". Το "Πραγματικό κενό" είναι όταν το κελί δεν περιέχει τίποτα, και αυτό γιατί ή δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή είναι αποτέλεσμα Διαγραφής ή Απαλοιφής των περιεχομένων του. Το "Τεχνητό κενό" είναι όταν το κελί δεν περιέχει κάποια τιμή αριθμητική ή κειμένου και αυτό γιατί ή είναι αποτέλεσμα κάποιου τύπου πχ =if(C3>5;"";";"κάτι") ή είναι αποτέλεσμα Επικόλλησης συνήθως τιμών μόνο. Για να διαπιστώσουμε αν κάποιο κελί που δείχνει κενό είναι Πραγματικό ή Τεχνητό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τύπο =ISBLANK() που επιστρέφει TRUE μόνο για Πραγματικά κενά. Σημ. Παρ'όλο που και οι δύο τύποι κενών κελιών έχουν μήκος LEN() χαρακτήρων περιεχομένου ίσο με μηδέν, το πραγματικό κενό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πράξεις χωρίς πρόβλημα αφού αποδίδει την τιμή 0 ενώ το τεχνητό όχι γιατί περιέχει το "" χαρακτήρας κενό. Θανάσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και συγγνώμη που δεν σας απάντησα άμεσα αλλά έχω πωρωθεί με αυτό το πράγμα. Και έχω διάβαση σχεδόν όλο το forum Βρήκα μια μεσοβέζικη λύση =IFERRRO(A1*A2;””) και αυτό μέχρι να δω σε ποιο φύλλο έχω λάθος μορφοποίηση Γιώργος |
|
| |
| Παράθεση:
Αν θέλεις κενό αντί μηδέν αρκεί =IF(OR(A1="";A2="");"";A1*A2) |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Η πράξη της πρόσθεσης με κενά πεδία | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-12-13 05:42 |
| [Συναρτήσεις] ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ #ΤΙΜΗ! | ΑντωνηςΠαπαδοπουλος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-05-13 11:00 |
| τιμή null | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 30-12-12 19:58 |
| Έκφραση μαθηματική πράξη | XristosM | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-04-12 19:33 |
Η ώρα είναι 15:57.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο