| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αγαπητή μου φίλοι γειά σας. Ζητάω την βοήθειά σας σε (2) ερωτήματα 1) Στο συνημμένο έγγραφο και στο φύλλο Σύνολο Πινακίου υπάρχουν ημερομηνίες που τις λαμβάνει από το φύλλο Αγωγές. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί στο φύλλο Σύνολο Πινακίου να υπάρχει δυνατότητα εύρεσης όπως στην Access (εκθέσεις) ΑΠΟ ΕΩΣ (δηλαδή να βάζεις ημερομηνίες), γιατί θα με ενδιέφερε να βρίσκω τις δικάσιμους σε διάφορες ημερομηνίες, γιατί όταν περάσει ο Μάρτιος δεν θα με ενδιαφέρει πλέον, αλλά θα με ενδιαφέρουν οι επόμενες ημερομηνίες κοκ. 2) Στο φύλλο Σύνολο Πινακίου υπάρχει η συνάρτηση =COUNTIF(ΑΓΩΓΕΣ!E:E;"=27/1/12"). Όπου η ημερομηνία "=27/1/12" την βάζω με το χέρι. Μπορεί σε αυτή την συνάρτηση η σε άλλη η οποία να κάνει την ίδια δουλειά να παίρνει την ημερομηνία από την προηγούμενη στήλη;;; Πιστεύω να έγιναν κατανοητά όλα τα ανωτέρω. Για κάθετι που δεν καταλάβατε, θα ήθελα να σας βοηθήσω. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και όπως έχω ξαναπεί και δεν θα σταματήσω να το λέω "Ο χρόνος σας, δεν πάει χαμένος" |
|
|
|
Καλημέρα Χρίστο Ρίξε μια ματιά στην λύση που σου προτείνω Αν δεν σε ικανοποιεί μπορεί να το κάνουμε και με άλλο τρόπο αν και πιστεύω ότι είναι καλή περίπτωση ένας Pivot χωρίς να παιδεύεσαι με υπολογισμούς και περιττά τα κάνει όλα από μόνος του |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Φίλε Σπύρο σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά για την βοήθειά σου και ομολογώ ότι είναι πολύ καλή και κατά ένα μέρος λύνει το πρόβλημά μου, αλλά επειδή δεν το έθεσα σωστά κατά ένα μέρος στο 1ο μήνυμά μου, το θέτω τώρα στην σωστή βάση. Από διάφορα έγγραφα Excel (5 το σύνολο) θα φέρω τα στοιχεία (ημερομηνίες) στο φύλλο ΑΓΩΓΕΣ και από το φύλλο ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΝΑΚΙΟΥ θέλω να παίρνω τα στοιχεία που θέλω δηλαδή να λέω π.χ ΑΠΟ 1-1-2012 ΕΩΣ 30-9-2013 πόσες δικογραφίες έχω για κάθε διαδικασία (Τακτική, Ειδική κλπ). Δηλαδή στο φύλλο PIVOTAGOGES να μπορώ να επιλέγω δύο (2) έτη (2012-2013). Τώρα που το έθεσα στις σωστές βάσεις το πρόβλημα, πιστεύω να σας έδωσα όλες τις πληροφορίες του προβλήματός μου. Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας και για τον χρόνο σας. |
|
| |||
| |||
|
Kαλησπέρα σε όλους. Χρήστο, άς κάνουμε μία προσπάθεια. Ι1= Αρχική Ημερομηνία Ι2=Τελική Ημερομηνία Βάλε αυτόν τον τύπο. =SUMPRODUCT((ΑΓΩΓΕΣ!A2:E300>I1)*(ΑΓΩΓΕ !A2:E300<'ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΝΑΚΙΟΥ'!I2)) Είναι αυτό πού θέλεις; Καλό βράδυ. |
|
|
|
Γεια σας και πάλι Χρίστο στο συνημμένο στο φύλλο Search μπορείς να επιλέγεις από τα κουμπιά όποια ημερομηνία για έναρξη ή λήξη θέλεις και να σου έρχονται σε μια μπάρα πίνακα τα αποτελέσματα Το φύλλο ΣΥΝΟΛΟ ΠΙΝΑΚΙΟΥ μπορεί και πάλι να παραληφθεί Ακόμη μπορείς να βλέπεις το αποτέλεσμα οπτικοποιημένο σε γράφημα για εύκολη ανάγνωση και σύγκριση Αν κάτι δεν πάει καλά εδώ είμαστε πάλι |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Σπύρο και Λευτέρη σας υπερευχαριστώ για την βοήθειά σας και για τον χρόνο σας, που δεν θα σταματήσω να το λέω δεν πάει χαμένος. Σπύρο αυτό που έφτιαξες είναι πολύ καλό, αλλά έχετε δίκαιο που βγάζετε το "σύνολο" των υποθέσεων επειδή δεν έγινα κατανοητός. Για να γίνω κατανοητός τι ακριβώς θέλω σας στέλνω το συνημμένο έγγραφο, για να μην σας παιδεύω, αλλά και αυτά που κάνετε σίγουρα κάπου θα τα χρησιμοποιήσω. Πιστεύω μετά το συνημμένο έγγραφό μου θα βρούμε την λύση. Σας ευχαριστώ για ότι κάνετε για μένα, αλλά και για όλους που βοηθάτε. |
|
|
|
Φίλε Χρίστο επανέρχομαι Εδώ θα βρεις το όλα σε ένα Στις στήλες αριστερά καταχωρείς την Data σου (είναι πίνακας) Στο κέντρο του φύλλου Μπορείς να δεις ανάλογα με την επιλογή αρχής και τέλους ημερομηνιακής περιόδου διάφορα στοιχεία συνοπτικά , γραφήματα κλπ που αφορούν την συγκεκριμένη περίοδο Δεξιά υπάρχει η ανάλυση (είναι το παλιό σου πινάκιο) Πως λειτουργεί 1 επιλέγεις χρονική περίοδο 2 πατάς το κουμπί View Selected options και περιμένεις να τελειώσει (με ένα Msgbox) 3 πατάς το κουμπί Remove Duplicates και καθαρίζει τον πίνακα από διπλοεγγραφές (πάλι Msgbox) 4 Τέλος πατάς το κουμπί Clear Table και διαγράφει τα δεδομένα του πίνακα (Msgbox again) Είναι καλοστημένη η εργασία ΑΛΛΑ επειδή είμαι πολύ αρχάριος ως προς την VBA το 1ο μέρος (View selected options) είναι λίγο αργό Θα το εκτιμούσα αν κάποιος ειδικός σε VBA μπορούσε να το τρέξει πιό γρήγορα ή ακόμα να μαζέψει όλες τις εντολές σε μία (Για να μαθαίνω κι εγώ) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Spirosgr : 22-03-12 στις 16:08. |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι του φόρουμ γειά σας. Ένα πολύ μεγάλο για σένα Σπύρο. Έκανες πολύ καλή δουλειά και σε Ευχαριστώ.Όντως είναι "λίγο αργό", αλλά εμένα με ενδιαφέρουν τα κουμπιά και τα αποτελέσματα δεξιά. Άν μπορείς να διώξεις τα διαγράμματα, μήπως γίνει πιο γρήγορο;;; Άν δεν διορθώνεται η ταχύτητα με το να να διώξεις τα διαγράμματα και δεν βοηθήσει κάποιος άλλος φίλος, τότε θα το χρησιμοποιήσω όπως έχει. Πάντως αυτό που θέλω είναι το αποτέλεσμα που βγαίνει μόλις πατάω το κουμπί Remove Duplicates Μία ερώτηση. Τα αριστερά δεδομένα (ημερομηνίες) θα έρχονται από άλλα excel με ειδική επικόλληση σύνδεσης. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα;;;;; Λοιπόν περιμένω νεότερα από τα ερωτήματά μου ή από βοήθεια άλλου φίλου Γεια την ώρα |
|
|
|
Γεια σου Χρίστο Τα διαγράμματα δεν έχουν να κάνουν με τις εντολές , είναι ανεξάρτητα Αν δεν τα χρειάζεσαι διέγραψε τα (βοηθάνε πάντως στην οπτικοποίηση των αποτελεσμάτων) Το να έρχονται από αλλού τα δεδομένα δεν πειράζει αρκεί να είναι πάντα σε format ημερομηνίας Η ταχύτητα έχει να κάνει με τον τρόπο που είναι γραμμένες οι εντολές Εντάξει στο κάτω κάτω κάποια δευτερόλεπτα είναι δεν χάθηκε κι ο κόσμος..!! ![]() Μπροστά στην δουλειά που κάνουν τα κουμπιά και σε απαλλάσσουν από περιττούς υπολογισμούς και αντιγραφές ας πάει και το παλιάμπελο που λένε...!! ![]() Καλή συνέχεια και καλή δουλειά... |
|
| |
| Παράθεση:
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Καταχώρηση Ημερομηνιών | Xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 18 | 24-07-16 22:14 |
| Υπολογισμός ημερομηνιών | spavlos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 21-10-13 15:43 |
| Προσθαφαίρεση ημερομηνιών | bill72 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 28-10-12 18:00 |
| [Συναρτήσεις] Ένωση Ημερομηνιών | xristos | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 27-02-12 22:26 |
| [VBA] Αλλαγή ημερομηνιών | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 17-10-10 10:07 |
Η ώρα είναι 06:52.

για σένα Σπύρο. Έκανες πολύ καλή δουλειά και σε Ευχαριστώ.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο