| Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σας, Εχω τον παρακάτω κώδικα που αυτόματα αντιγράφει (δημιουργεί) και ταυτόχρονα μετονομάζει κάποιο φύλλο εργασίας. Sub Button173_Click() 'Replace "RankingList" with the name of the sheet to be copied. ActiveWorkbook.Sheets("RankingList").Copy _ after:=ActiveWorkbook.Sheets("RankingList") Sheets("RankingList (2)").Name = "RankingListNew" End Sub 1) Θέλω όταν εκτελείται αυτή η διαδικασία να εμφανίζεται κάποιο κείμενο με οδηγίες χρήσεις στο νέο φύλλο που δημιουργείται, και 2) Αν υπάρχει η δυνατότητα σε αυτό το κείμενο να συμπεριλαμβάνονται πλήκτρα εντολών με αντίστοιχους κώδικες |
|
|
|
Φίλε μου ο κώδικάς σου θα δουλέψει μια φορά μόνο γιατί την δεύτερη φορά θα κολλήσει στο Sheets("RankingList (2)").Name = "RankingListNew" γιατί το φύλλο "RankingListNew" θα υπάρχει ήδη !!! Αφου διορθώσεις αυτό τότε, για την εμφάνιση μηνύματος και κουμπιά, μπορείς να αξιοποιήσεις το MsgBox Παράδειγμα: Μετά το Sub Button173_Click() βάλε Κώδικας: Dim Answer Κώδικας: Answer = MsgBox("Here comes you text message", vbYesNoCancel)
Select Case Answer
Case vbYes
'code for Button Yes
MsgBox "You pressed Yes"
Case vbno
'code for Button No
MsgBox "you pressed No"
Case vbcancel
'code for Button Cancel
MsgBox "You pressed Calcel"
End Select
|
|
| |||
| |||
|
Η μέθοδος που προτείνεις είναι αποτελεσματική αλλά δεν είναι αυτό που ζητώ. Λάθος δικό μου που δεν έγινα πιο σαφής. Θέλω να μου εμφανίζει κείμενο εντός του φύλλου (οδηγίες χρήσεις), σε κάποια κελιά που θα καθορίσω (ίσως και εντός text box που θα δημιουργείται). Σε ένα τμήμα των οδηγιών πιέζοντας ένα πλήκτρο θέλω αυτόματα να ταξινομεί στοιχεία ενός πίνακα που βρίσκονται στο ίδιο φύλλο (αν αυτό το σκέλος είναι δύσκολο δεν πειράζει, θα βάλω οδηγίες για τον κλασσικό τρόποτ του excel). Οσον αφορά την παρατήρηση σου το έχω υπόψη μου, το φύλλο αυτό θα σβήνεται μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας. |
|
|
|
Καλησπέρα / καλημέρα Θεόδωρε δες μια προταση στο συνημμένο με χρήση φόρμας που χρησιμοποιεί ένα στοιχείο ελέγχου Κειμένου και μπορείς να προσθέσεις κουμπιά ανάλογα των απαιτήσεων. Νομίζω θα σε βοηθήσει αν έχω καταλάβει το ζητούμενο. Πες μας αν έγινε. Θανάσης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Συναρτήσεις ] Κώδικα που δουλεύει κατα τη θέληση του | giorgos_ad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 28-04-16 20:24 |
| [ Συναρτήσεις ] ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΑΚΡΟΕΝΤΟΛΗΣ | mousatos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 28-08-14 17:09 |
| [ Φόρμες ] Εμφάνιση αποτελεσμάτων κατά την πληκτρολόγηση αναζήτησης ονόματος | alladin78s | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 20:04 |
| [VBA] VBA – Εκτέλεση κώδικα από το σημείο που βρίσκεται ο κέρσορας και κάτω | devcon | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 25-03-11 07:28 |
| Ενσωμάτωση και εκτέλεση mp3 | amy | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 23-03-10 01:06 |
Η ώρα είναι 11:12.

Υβριδικός τρόπος