Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία εύχομαι.Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στην κοινότητα.Έχω δημιουργήσει ένα φύλλο εργασίας όπου αντιπροσωπεύει μία προσφορά-προτιμολόγιο.Στο επάνω μέρος του φύλλου έχω εισάγει ένα πλαίσιο ομάδας με δύο κουμπιά επιλογών.Η ερώτηση μου είναι, όταν επιλέγω το πρώτο κουμπί επιλογής να υπολογίζεται η έκπτωση στο φύλλο , ενώ στην αντίθετη περίπτωση να μην υπολογίζεται( να αποκρύπτεται η στήλη F & G.)Ανεβάζω και ένα δείγμα για να είμαι πιο κατανοητός. Με εκτίμηση Τζίμης. |
|
![]()
Καλή χρονιά σε όλους και όλες. Αγαπητέ Τζίμη, με τα 3 παρακάτω βήματα χωρίς χρήση VBA νομίζω ότι έχεις το ζητούμενο αποτέλεσμα. Δες το στο συνημμένο όπου με βάση το παράδειγμά σου εγώ απλά: 1) Έκανα σύνδεση του κελιού $F$3 με τα "Κουμπιά επιλογής" (δεξί κλικ σε ένα από τα δύο κουμπιά). 2) Μορφοποίησα τις στήλες $F και $G: - χωρίς περίγραμμα - χωρίς χρώμα φόντου και - λευκό χρώμα χαρακτήρων. 3) Όρισα μορφοποίηση υπό όρους: - για $F$5:$G$5 μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 - για $F$6:$G$6 γκρί χρώμα φόντου και μαύρο μελάνι για χαρακτήρες και μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 και - για $F$7:$G$27 μαύρο μελάνι για χαρακτήρες και μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 Θανάσης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Θανάση ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.Τελικά ήταν εύκολο.Δοκίμασα και με χρήση μακροεντολής. Να είσαι καλά. |
![]() |
Ετικέτες |
conditional format, novba, μορφοποίηση υπό όρους |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] ταιριασμα ομαδας στηλων με τη στηλη στοχο | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 27-12-15 10:18 |
[Συναρτήσεις] ταιριασμα ομαδας στηλων με βαση δυο στηλες σαν στοχο | Quenya | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-09-15 22:57 |
[ Φόρμες ] Φίλτρο σε σύνθετο πλαίσιο από πινάκα σχετιζόμενο με άλλο σύνθετο πλαίσιο | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 18-01-13 19:12 |
Σύνθετο πλαίσιο εμφάνιση κατ' επιλογή | stavross | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 12-11-12 21:13 |
Πρόβλημα με επιλογή ναι/όχι | mike04 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-02-12 21:30 |
Η ώρα είναι 12:09.