![]() |
Επιλογή από Πλαίσιο Ομάδας 1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία εύχομαι.Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα στην κοινότητα.Έχω δημιουργήσει ένα φύλλο εργασίας όπου αντιπροσωπεύει μία προσφορά-προτιμολόγιο.Στο επάνω μέρος του φύλλου έχω εισάγει ένα πλαίσιο ομάδας με δύο κουμπιά επιλογών.Η ερώτηση μου είναι, όταν επιλέγω το πρώτο κουμπί επιλογής να υπολογίζεται η έκπτωση στο φύλλο , ενώ στην αντίθετη περίπτωση να μην υπολογίζεται( να αποκρύπτεται η στήλη F & G.)Ανεβάζω και ένα δείγμα για να είμαι πιο κατανοητός. Με εκτίμηση Τζίμης. |
1 Συνημμένο(α) Καλή χρονιά σε όλους και όλες. Αγαπητέ Τζίμη, με τα 3 παρακάτω βήματα χωρίς χρήση VBA νομίζω ότι έχεις το ζητούμενο αποτέλεσμα. Δες το στο συνημμένο όπου με βάση το παράδειγμά σου εγώ απλά: 1) Έκανα σύνδεση του κελιού $F$3 με τα "Κουμπιά επιλογής" (δεξί κλικ σε ένα από τα δύο κουμπιά). 2) Μορφοποίησα τις στήλες $F και $G: - χωρίς περίγραμμα - χωρίς χρώμα φόντου και - λευκό χρώμα χαρακτήρων. 3) Όρισα μορφοποίηση υπό όρους: - για $F$5:$G$5 μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 - για $F$6:$G$6 γκρί χρώμα φόντου και μαύρο μελάνι για χαρακτήρες και μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 και - για $F$7:$G$27 μαύρο μελάνι για χαρακτήρες και μαύρο περίγραμμα όταν $F$3=1 Θανάσης :wink: |
Θανάση ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου.Τελικά ήταν εύκολο.Δοκίμασα και με χρήση μακροεντολής. Να είσαι καλά. |
| Η ώρα είναι 14:12. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.