Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Ότι έχει σχέση με συναρτήσεις, μορφοποίηση, εκτυπώσεις γραφήματα κτλ. |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους Αν υπάρχει κάποιος που έχει κάποια ιδέα γιατί αλλιώς..... Συμπληρώνω για κάθε τιμολόγιο τα μπλε κελια που υπάρχουν στο συννημένο αρχείο. Στο τέλος του μήνα θα ήθελα αν είναι δυνατόν να έχω ένα pivot όπου να μπορώ να δω τα αθροίσματα (Βάρος & Στατ Αξία) ανα οποιαδήποτε στήλη (Δασμ Κλάση, Τρόπο μεταφ, χώρα). Σημειώστε ότι για κάθε τιμολόγιο έχω ένα sheet χωρίς να ξέρω πριν το κλείσιμο του μήνα το πλήθος τους, και οι δασμολ κλάσεις μπορεί να αυξηθούν. Ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα σε όλους! Φίλε Μπάμπη, αν έχω καταλάβει καλά το ζητούμενό σου, θεωρώ πως σε καλύπτει το θέμα "Συγκεντρωτικό ανά μήνα¨", που απάντησε πριν λίγες μέρες (10/6/11) ο Θανάσης(gr8styl) σε ένα αναλυτικό βίντεο.. Ρίξτου μία ματιά.. Φιλικά Λευτέρης. |
|
![]()
Καλησπέρα σας και από μένα. Φίλε Μπάμπη, εγώ θα το προσέγγιζα διαφορετικά το θέμα. ![]() και ο λόγος είναι ότι στο θέμα σου δεν πρόκειται για πολλές περιοχές άθροισης. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε τα μέσα ή τις χώρες. Δεν κάνει έννοια άλλωστε. Θα πρότεινα λοιπόν να δουλέψεις με ένα φύλλο με 6 στήλες όπου θα καταχωρείς: Τιμολόγιο, Κλάση, Αξία, Βάρος, Μέσον και Χώρα. Για όλα τα τιμολόγια μια γραμμή ανά καταχώρηση. Στη συνέχεια με ένα συγκεντρωτικό πίνακα μπορείς να κάνεις τα στατιστικά που θέλεις Τέλος με ένα φύλλο που θα επιλέγεις το τιμολόγιο εμφανίζεις τις καταχωρημένες εγγραφές για το συγκεκριμένο τιμολόγιο. Δηλαδή όχι από τα πολλά στο ένα αλλά από το ένα στα πολλά. ![]() Κάπου κάποτε είχα φτιάξει ένα παράδειγμα "από πολλά φύλλα σε ένα" αλλά δεν το βρίσκω, και δεν νομίζω να σε βοηθήσει αφού ο αριθμός των τιμολογίων (δηλαδή φύλλων) δεν είναι σταθερός. Άλλη εναλλακτική να μαζέψεις τα πολλά σε ένα με VBA αν οι γνώσεις σου επαρκούν. Ελπίζω να βοήθησα. ![]() Θανάσης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Καταρχάς ευχαριστω για το χρόνο σας. Μάλλον θα προσπαθήσω την ιδέα του Θανάση την οποία βλέπω να την "έχω". Το συγκεντρωτικό ανα μήνα δε μου κάνει (αρχικα προς τα εκει ψαχτηκα) γιατί για παράδειγμα η στήλη "Μεταφ Μέσο" θα αθροιστεί ενώ εγώ δε θέλω. Πάντως μου δώσατε μια νέα ιδέα την οποία θα παλέψω... Ευχαριστώ πολυ ![]() |
|
![]()
Καλησπέρα σας. Φίλε Μπάμπη, δες και το συνημμένο "many2one4babis.xls" που νομίζω απαντά στο αρχικό σου ζητούμενο "από πολλά σε ένα", αν και όπως έχω ήδη πει νομίζω ότι θεωρητικά η προσέγγιση "από ένα σε πολλά" είναι σωστότερη. Πες μας τι έκανες. Θανάσης. |
| |||
| |||
![]()
Αν και καθυστερημένα Θανάση σε ευχαριστώ πολύ. Ειχα χαθεί σε δικό μου δρομο που τελικά δεν εβγαινε με τιποτα..... Νομισα πως το ειχα αλλα δεν..... Το δικό σου το αρχείο το ειδα. Κάνει ακριβώς τη δουλεια που θέλω.... Τωρα θα το μελετήσω να δω πως τη κανει.... Και πάλι ευχαριστώ πολυ!!!! |
| |||
| |||
![]()
Είναι έργο τέχνης το excel που έφτιαξες, αλλά προσπαθώ να καταλάβω λίγο πως ακριβώς δουλεύει. Δεν μπορώ να κάνω ανανέωση στο Pivot_from_Total. Μου λέει ότι απαιτεί τουλάχιστον 2 γραμμές δεδομένων προέλευσης κτλ. Επίσης στην πρωτογενή καταχώρηση δεδομένων (στα 0001, 0002 κτλ) τι βάζουμε στη στατιστική αξία; την υπολογίζει μόνο του με κάποιον τρόπο; |
|
![]()
Αγαπητέ Σπύρο σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. ![]() Δε καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να κάνεις ανανέωση δεδομένων !!! ![]() Βεβαιώσου ότι τα δεδομένα προέλευσης για τον συγκεντρωτικό πίνακα είναι "Data4Pivot" και ότι το όνομα Data4Pivot υπάρχει. Έχω ορίσει το όνομα Data4Pivot για να καθορίζω δυναμικά την περιοχή του φύλλου Total που έχει τα δεδομένα. Αν θέλεις μπορείς απλά να κάνεις χειροκίνητα ένα νέο συγκεντρωτικό πίνακα για τα δεδομένα του φύλλου Total, ή της περιοχής Data4Pivot εφόσον το όνομα έχει οριστεί. ![]() Το "ΣΤΑΤ ΑΞΙΑ" στα φύλλα 001 002 κλπ δεν υπολογίζεται, απλά καταχωρείται από τον χρήστη. Για την ακριβή σημασία του, ο φίλος Μπάμπης που έθεσε το αρχικό ερώτημα ίσως μπορεί να σε διαφωτίσει περισσότερο. Τα λέμε Θανάσης |
![]() |
Ετικέτες |
indirect, many2one, novba, συγκεντρωτικός πίνακας, συναρτήσεις |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός φπα | q.mrk | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-15 18:10 |
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός due date στο excel 2010 και μηδενισμός της ειδοποίησης | Kostas K | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-09-12 14:15 |
[ Πρόσθετα ] Quick Info - Υπολογισμός επιλεγμένης περιοχής στην Excel | Ms-Office-Development Team | Excel samples - Χρήσιμα αρχεία & παραδείγματα | 0 | 31-12-09 16:39 |
Η ώρα είναι 20:57.