| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Υπάρχει τρόπος να δημιουργήσουμε σε φόρμα της ACCESS κουμπί εντολής που να έχει συγχρόνως εικόνα και ετικέτα? Κάτι τέτοιο γίνεται στη VB6 με ένα componet AniButton. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο γειάσου και καλώς ήρθες στην κοινότητά μας. Εάν κατάλαβα καλά θέλεις σε ένα κουμπί εντολής να έχεις κάποιο εικονίδιο άλλα και να περιγράφει τι κάνει αυτό. Στην Access 2010 αυτό γίνεται ως εξής. Αφού έχεις τοποθετήσει το κουμπί εντολής στην φόρμα σου από τις ιδιότητες κάνεις τις παρακάτω ρυθμίσεις: Καρτέλα Μορφή - Λεζάντα : Το όνομα που θέλεις να έχει το κουμπί - Τακτοποίηση λεζάντας εικόνας: Που θέλεις να εμφανίζεται η εικόνα, πάνω, κάτω κλπ. - Τύπος εικόνας : Ενσωματωμένη - Εικόνα : Επιλέγεις το εικονίδιο που θέλεις να εμφανίζεται. Πιστεύω η απάντησή μου να είναι αυτό που ζητάς. Φιλικά Φώτης. |
|
| |||
| |||
|
Φώτη σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Δεν έχω δει ακόμη την Access 2010. Την 2007 που έχω δει λίγο δεν με ενθουσίασε καθόλου. Κάποια απλά πράγματα που γινόταν στην 2003 μετά δεν γίνονται καθόλου ή γίνονται πιο πολύπλοκα. Η ερώτηση μου αφορά την Access 2003. Αλλά μια και το λες θα δω τη νέα έκδοση μήπως είναι καλύτερη. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο γειάσου και πάλι. Εάν μεταπηδήσεις σε 2007 ή 2010 από 2003 η πρώτη εντύπωση είναι ψυχρολουσία άλλα με ελάχιστες ώρες ενασχόλησης θα αναρωτιέσαι πως εργαζόσουν τόσο καιρό. Σε προτρέπω εάν έχεις την δυνατότητα να κάνεις το επόμενο βήμα και να 'σαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσεις. Φιλικά Φώτης. |
|
| |||
| |||
|
Φώτη γεια σου. Θέλω να ακολουθήσω τη προτροπή σου, το χω σκεφτεί πολλές φορές. Απλά έχουν αλλάξει αρκετά και είναι ένα θέμα πάλι να ξεκινώ το ψάξιμο. Ασε που έχω κάνει ένα σωρό δουλειές σε access 2003 και θα πρέπει να συνεχίσω την υποστήριξη τους. Και μια και μιλάμε γι΄αυτο πες μου αν ξέρεις, στην έκδοση 2010 υπάρχει τρόπος να κάνουμε αρχεία .exe μια εφαρμογή access ή θα πρέπει να έχομε την extra εκδοση develeper όπως παλιά. Να σαι καλά. Γιώργος. |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο γειάσου και πάλι Εχει μία επιλογή να δημιουργεί αρχεία ACCDE τα οποία ονομάζει εκτελέσιμα, υποθέτω ότι είναι το παλιό ΜDE στο οποίο δεν μπορεί να επέμβει κάποιος για να πραγματοποιήσει αλλαγές στο σχεδιασμό της βάσης, πάντως κάποιες βάσεις δεδομένων που είχα και προσπάθησα να τις μετατρέψω απέτυχε διότι είχαν πολλά δεδομένα. Παραθέτω το μύνημα που εμφανιζει κατά την διαδικασία της μετατροπής: ************************************************** ********************************** Αυτό το σφάλμα συσχετίζεται συνήθως με τη μεταγλώττιση μιας μεγάλης βάσης δεδομένων σε αρχείο MDE.* Λόγω της μεθόδου που χρησιμοποιείται για τη μεταγλώττιση της βάσης δεδομένων, δημιουργείται ένας σημαντικός αριθμός αναφορών TableID για κάθε πίνακα.* Ο μηχανισμός βάσεων δεδομένων της Access είναι δυνατό να δημιουργήσει μόνο μέχρι 2048 ανοιχτά TableID τη φορά.*Η εξαγωγή μιας βάσης δεδομένων με τη μορφή MDE ενδέχεται να υπερβεί αυτό το όριο, εάν η βάση δεδομένων περιέχει μεγάλο αριθμό αντικειμένων (πίνακες, μακροεντολές, φόρμες, αναφορές, κ.λπ.). Δεν υπάρχει ακριβής μέθοδος για τον υπολογισμό του αριθμού των αναγνωριστικών πίνακα που χρησιμοποιούνται από το μηχανισμό διαχείρισης βάσης δεδομένων της Access κατά τη διαδικασία μεταγλώττισης μιας βάσης δεδομένων σε μορφή MDE.* Ωστόσο, κάθε λειτουργική μονάδα VBA και κάθε φόρμα χρησιμοποιεί ένα αναγνωριστικό πίνακα. Ως αποτέλεσμα, εάν η βάση δεδομένων έχει 500 φόρμες και η ιδιότητα Έχει λειτουργική μονάδα κάθε φόρμας έχει οριστεί στην τιμή Ναι, τότε χρησιμοποιούνται 1.000 αναγνωριστικά πίνακα. ************************************************** *********************************** Φιλικά Φώτης. |
|
| |||
| |||
|
Φώτη καλησπέρα, Ακολούθησα τη συμβουλή σου και δοκιμάζω την Access 2010. Το περιβάλλον εργασίας είναι εντελώς διαφορετικό απο τη 2003. Πες μου κάτι αν το ξέρεις. Οταν δημιουργώ ένα πίνακα είναι μονο σε προβολή φύλλου δεδομένων. Προσπαθώ να τον δημιουργήσω σε προβολή σχεδίασης αλλα το κουμπί είναι απενεργοποιημένο. Πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση ή έχω λάθος έκδοση? Φιλικά Γιώργος. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Φίλτρο σε κουμπί εντολής | gpapad | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 8 | 17-03-14 16:18 |
| Εικόνα σε κουμπί εντολής | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-11-13 17:05 |
| Εφέ σε κουμπί εντολής | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-12 09:26 |
| ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΤΟΛΗΣ | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-11 10:43 |
| Κουμπί εντολής σε έκθεση | Melisson | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-04-11 20:48 |
Η ώρα είναι 07:58.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο