| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα παιδιά, έχω το εξής θέμα: Σε μια φόρμα διαίρεσης βλέπω τις εγγραφές ενός πίνακα με πελάτες, ημερομηνία πληρωμής, ημερομηνία εγγραφής. Θα ήθελα αν γίνεται (δεν το γνωρίζω) να φτιάξω δύο κουμπιά εντολής (;) μέσα στη φόρμα τα οποία να εφαρμόζουν δύο διαφορετικά φίλτρα για τα πεδία με τις ημερομηνίες. πχ το ένα να φιλτράρει τις ημερομηνίες πληρωμής για το προηγούμενο έτος και το άλλο να φιλτράρει τις ημερομηνίες εγγραφής για το προπροηγούμενο έτος. Έκανα δύο ερωτήματα και τα αντιστοίχισα σε κουμπιά αλλά δεν θέλω να μου ανοίγουν τα αποτελέσματα των φίλτρων σε νέα καρτέλα-φόρμα. Θέλω πατώντας το κουμπί το φίλτρο να εκτελείτε στην τρέχουσα φόρμα κάθε φορά. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει; Ευχαριστώ θερμά |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλησπέρα Στην συνημμένη βάση σου έχω βάλει δύο παραδείγματα, με εφαρμογή φίλτρου και με αλλαγή της πηγής δεδομένων της φόρμας. Προσαρμοσέτα στην βάση σου. |
|
| |||
| |||
|
Στέλιο σε ευχαριστώ, αλλά έχω μπερδευτεί. Κανένα κουμπί από όσα έχεις βάλει δεν φιλτράρει μέχρι τις 15 που είδα ότι έχεις ορίσει. Κάνω εγώ κάτι λάθος; Και τι ακριβώς είναι το κουμπί με πηγή δεδομένων;
|
|
| |||
| |||
|
Γιώργο καλησπέρα Και οι δύο τρόποι δουλεύουν. Με βάση τα δεδομένα της βάσης εξαιρούν την εγγραφή που έχει ημερομηνία εγγραφής 21/1/2014. Με το δεύτερο κουμπί ορίζεις το ερώτημα από το οποίο αντλεί τα στοιχεία η φόρμα και βάζεις εκεί τους περιορισμούς που θες ώστε να μπορείς στην συνέχεια να χρησιμοποιήσεις και επιπλέον φίλτρα. |
|
| |||
| |||
|
Στέλιο έχεις δίκιο, μάλλον είχε κάποιο θέμα το pc που την κατέβασα την πρώτη φορά. Δουλεύει άψογα. Σε ευχαριστώ θερμά για το χρόνο σου, για τη βοήθεια και συγγνώμη για το προηγούμενο μήνυμα.
|
|
| |||
| |||
|
Α και κάτι χαζό τελευταίο, τι κριτήριο πρέπει να βάλω για να μου εμφανίζει στο φίλτρο τις ημερομηνίες του τρέχοντος μήνα; Δοκίμασα με Month αλλά μάλλον κάτι κάνω λάθος
|
|
| |||
| |||
|
ΟΚ το έφτιαξα ας το αναφέρω μήπως το χρειάζεται κάποιος άλλος Month(ΗΜ_ΕΓΓΡΑΦΗΣ) = Month(Date()), αλλά θέλω κι ένα φίλτρο που να μου εμφανίζει από 6 του τρέχοντα μήνα μέχρι τις 6 του επόμενου πχ τώρα είναι Μάρτης να μου δίνει εγγραφές από 6/3/14 μέχρι 6/4/14
|
|
| |||
| |||
|
between dateserial(year(date), month(date),6) and dateserial(year(date), month(date)+1,6)
|
|
| |||
| |||
|
Στέλιο όσα ευχαριστώ και να πω είναι λίγα!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Εικόνα σε κουμπί εντολής | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 14-11-13 17:05 |
| Εφέ σε κουμπί εντολής | alex | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 18-03-12 09:26 |
| [ Φόρμες ] Κουμπί Εντολής σε φόρμα | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 01-08-11 23:11 |
| ΚΟΥΜΠΙ ΕΝΤΟΛΗΣ | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 20-05-11 10:43 |
| Κουμπί εντολής σε έκθεση | Melisson | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 10-04-11 20:48 |
Η ώρα είναι 09:56.

Υβριδικός τρόπος