| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Το πρόβλημα είναι ότι όταν φιλτράρω το ερώτημα και πατάω αποθήκευση για κάποιο λόγο δεν κρατάει την αποθήκευση. Πάνος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα και πάλι Πάνο η λύση που σου μένει είναι του Τάσου. Πίστευα ότι το φίλτρο που αποθηκεύεται στο ερώτημα κληρονομείται αυτόματα από την έκθεση (έχω την αίσθηση ότι κάπου το διάβασα) αλλά κάνοντας κάποιες δοκιμές μάλλον δεν συμβαίνει. Μία λύση της πυρκαγιάς και για να πειραματιστείς είναι να αντιγράψεις το φίλτρο από τις ιδιότητες του ερωτήματος και να το επικολλήσεις στην ιδιότητα φίλτρο της έκθεσης. Φυσικά αυτό για να λειτουργήσει η ιδιότητα φιλτράρισμα κατά της έκθεσης πρέπει να είναι ΝΑΙ. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 04-10-10 στις 17:56. Αιτία: διόρθωση ορθογραφικού |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Πάνο το φίλτρο το κρατάει. Αν ανοίξεις το ερώτημα δείχνει όλες τις εγγραφές, αλλά αν κάνεις κλικ στο κουμπί εφαρμογή φίλτρου (στο χωνί) θα εφαρμοστεί το φίλτρο. Επίσης αν σττη σχεδίαση του ερωτήματος ανοίξεις τις ιδιότητές του η ιδιότητα φίλτρο έχει μη κενή τιμή. Το πρόβλημα είναι ότι δε μεταφέρεται αυτόματα στην έκθεση. Πρέπει να το επικολλήσεις όπως σου υπέδειξα στη λύση της πυρκαγιάς. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 04-10-10 στις 18:05. Αιτία: μικροπροσθήκη |
|
| |||
| |||
|
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Σχετικά με την λύση του Τάσου μπορώ να έχω περισσότερες πληροφορίες? Πάνος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητε Πάνο, η Access μας δινει τη δυνατότητα να ανοίγουμε αντικείμενα που περιέχουν δεδομένα χρησιμοποιώντας κριτήρια. Αυτό κάνει ο κώδικας του προηγούμενου μηνύματος μου. Η εξήγηση βρίσκεται στην παρακάτω ανάλυση: Κώδικας: Private Sub cmdOpenReport_Click()
On Error GoTo Err_cmdOpenReport_Click
' Αν υπάρξει λάθος θα μεταπηδήσει στη ρουτίνα Err_cmdOpenReport_Click παρακάτω.
Dim stDocName As String, strCriteria As String
' Δήλωση μεταβλητών.
' strCriteria= που θα χρησιμοποιηθούν με το άνοιγμα της έκθεσης
If Me.FilterOn Then strCriteria = Me.Filter
' Αν έχει εφαρμοστεί φίλτρο στη φόρμα, τότε ορίζεται στη μεταβλητή strCriteria
' ορίζεται ωςτιμή το φίλτρο που έχεις επιλέξει πχ.: " CustomerName='Πάνος' "
stDocName = "Qry1"
' το ονομα του αντικειμένου που θα ανοίξει.
' Τις μεταβλητες δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν όταν προκειται να χρησιμοποιηθούν
' μια ή δύο μόνο φορές στον κώδικα, εκτός και αν διεθκολύνουν τον ίδιο τον
' προγραμματιστή στην ανάγνωση και κατανόηση του κώδικα.
DoCmd.OpenReport stDocName, acViewReport, , strCriteria
' Πως ακριβώς λειτουργεί η εντολή DoCmd.OpenReport.. εξηγείται παρακάτω
Exit_cmdOpenReport_Click:
Exit Sub
Err_cmdOpenReport_Click:
MsgBox Err.Description
Resume Exit_cmdOpenReport_Click
End Sub
Παράθεση:
Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 05-10-10 στις 10:39. |
|
| |||
| |||
|
Ανέβασα το αρχείο για να μπορέσετε να με βοηθήσετε. Ευχαριστώ. Πάνος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Πάνο στη βάση δεδομένων που επισυνάπτω προσπάθησα να δώσω μια λύση που μάλλον σε καλύπτει. Βασικά αποτελείται: 1. Από μία φόρμα (frmShowReports) που διευκολύνει τη διαμόρφωση των κριτηρίων και το άνοιγμα της αντίστοιχης έκθεσης. 2. Ένα παραμετρικό ερώτημα (qryGeniko) 3. Μία έκθεση (rptGeniko) Τα ερωτήματα και τις εκθέσεις που δεν ήταν αναγκαία τα διέγραψα. Αν δεν ανέβαζες τη βάση σου ακόμα θα προσπαθούσαμε να μαντέψουμε τι θέλεις. Με την υλοποίηση που πρότεινε ο Τάσος, πριν ανεβάσεις τη βάση σου, δεν ασχολήθηκα. Ίσως ασχοληθεί κάποιο άλλο μέλος. Η βάση έγινε κάπως βιαστικά γι’ αυτό κάνε δοκιμές, μήπως και μου διέφυγε κάποια περίπτωση. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 06-10-10 στις 17:16. Αιτία: μικροπροσθήκη |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Στη βάση δεδομένων που επισυνάπτεται στο προηγούμενο μήνυμά μου διαπίστωσα: 1. Ενώ στη φόρμα υπήρχε πρόβλεψη για τα κριτήρια του πεδίου «Σκοπός» δεν υπήρχε υλοποίηση στο ερώτημα. 2. Στο σύνθετο πλαίσιο για το πεδίο «Όροφος» περιλαμβάνονταν και μία κενή επιλογή. 3. Στα πεδία που χρησιμοποιούνται για κριτήρια θα πρέπει να αποφεύγονται οι τιμές null, γιατί δημιουργούν προβλήματα. Για παράδειγμα αν θέλουμε μία τιμή να είναι από 100 μέχρι 200 με μία εγγραφή που έχει τιμή null τι θα γίνεται; Θα επιλέγεται ή όχι; Έτσι στη βάση δεν υπήρχε πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των τιμών null. Στη βάση που επισυνάπτω διορθώνονται οι παραπάνω αδυναμίες (1 και 2). Επίσης γίνεται και κάποιος χειρισμός των τιμών null. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο & Τάσο και ολη την παρέα, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας. Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Είναι ακριβώς αυτό που ήθελα, αλλά έχω πρόβλημα με τις τιμές στον "τομέα". Μου έχει μόνο ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ και τίποτα άλλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί η αναζήτηση να μου τα εμφανίσει όλα. Μπορείς να μου πείς να κάνω κάτι? Ευχαριστώ και πάλι όλους σας. Φιλικά/Πάνος |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Πάνο τα σύνθετα πλαίσια στη φόρμα επιλογής των κριτηρίων παίρνουν τις τιμές τους από το βασικό σου πίνακα. Καθώς θα προσθέτεις εγγραφές στον πίνακα θα ενημερώνονται και τα πλαίσια. Ειδικά για το πεδίο «Τομέας» ο πίνακας που ανέβασες έχει μόνο μία τιμή. Η δεύτερη εγγραφή έχει null (κενή) τιμή, γι’ αυτό έχεις και μία επιλογή. Κανονικά στο δεύτερο αρχείο που ανέβασα, αν επιλέξεις «Όλα» θα εμφανιστούν και οι δύο εγγραφές. Για να μη έχεις προβλήματα στα πεδία που χρησιμοποιούνται στα κριτήρια δεν πρέπει να υπάρχουν τιμές null. Καλό είναι αυτό να το καθορίσεις στις ιδιότητες των πεδίων στη σχεδίαση του πίνακα. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 07-10-10 στις 14:48. Αιτία: ορθογραφική διόρθωση |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Διπλές εγγραφές σε Ερώτημα και Έκθεση | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 20-08-12 22:16 |
| Έκθεση σε pdf | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 07-03-12 19:11 |
| Φ.Π.Α. 23% σε έκθεση | tzvangel | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 30-09-11 19:36 |
| Ερώτημα & ¨Εκθεση | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 22-05-11 09:02 |
| Ομαδοποίηση σε Έκθεση | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 18-01-11 18:39 |
Η ώρα είναι 17:49.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο