Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   [ Εκθέσεις ] Φιλτραρισμένο ερώτημα σε έκθεση (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/758-filtrarismeno-erotima-se-ekthesi.html)

wint3r 30-09-10 14:08

Φιλτραρισμένο ερώτημα σε έκθεση

Καλημέρα σε όλους,
Είμαι καινούριος στο forum, αλλά από access (και γενικότερα ms-office) παω καλά. Η ερωτησή μου είναι η εξής: πως μπορώ να βγάλω σε έκθεση ενα φιλτραρισμένο ερώτημα?
Η βάση έχει δημιουργηθεί για το Κτηματομεσιτικό μου γραφείο, για καταχωρήσεις ακινήτων.
Λοιπόν, θέλω να μου εμφανίζει το ερώτημα στο οποίο εγώ θα φιλτράρω τις στήλες και μετά να μπορώ να το βγάζω σε έκθεση για εκπύπωση. Δηλαδή να φιλτράρω σύμφωνα με την περιοχή και την τιμή π.χ. και να μπορώ να βγάζω σε έκθεση απευθείας με στοιχισμένα τα κελιά οπώς έχω προκαθορίσει, όχι κάθε φορά να σχεδιάζω την έκθεση.
Να μην έχω για κάθε αναζήτηση διαφορετικό ερώτημα
Ευχαριστώ,
Πάνος

Meteora 30-09-10 15:36

Καλημέρα Ελλάδα...όπου και αν είσαι.
Πάνο καλωσόρισες στη κοινότητα. Ανέβασε ένα πίνακα με μερικές υποθετικές εγγραφές και εξήγησε τι θες δίνοντας ένα παράδειγμα.
Τα ξανα-λέμε / Νίκος Δ.

wint3r 01-10-10 15:13

1 Συνημμένο(α)
Ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα! Από Θεσσαλονίκη είμαι. Και στέλνω το λίνκ με το αρχείο επεξήγησης και όλα αυτά που μου ζήτησες φίλε Νίκο.

Download Plirofories.doc, upload your files and earn money.

Παράθεση:

Τάσος - Edit: Συνημμένα από File sharing ιστισελίδες έχουν μιικρή διάρκεια εγκυρότητας.
Δεν είναι ότι καλύτερο για ενα φόρουμ να περιέχει τέοιου είδους Links.
Αντί για τον παραπάνω σύνδεσμο, παρακαλώ δείτε το συνημμένο παρακάτω:

Πάνος

Meteora 01-10-10 16:52

Καλησπέρα...
Πάνο 'κατέβασα' το αρχείο που 'ανέβασες' αλλά δεν μπορώ να μεγεθύνω τις εικόνες που έχεις μέσα. Δεν μπορώ να διαβάσω, αλλά και να διάβαζα πάλι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω διότι η σχεδίαση ένος μεγάλου πίνακα, το πέρασμα κάποιων δεδομένων σε αυτόν δεν είναι δική μου δουλειά.
Στο Forum να ανεβάσεις όχι την δομή πίνακα αλλά τον πίνακα μαζί με κάποια περιεχόμενα. Στη συνέχεια εξηγείς ποιά πεδία θέλεις να εμφανίζονται στην έκθεση και με ποια κατηγοριοποίηση.
Στο ανέβασμα ακολούθησες ένα τρόπο όχι συνήθη. Θέλω να σε ενημερώσω ότι επισυναπτόμενα αρχεία μπορείς να ανεβάσεις μέσω του Forum. Αν δεν γνωρίζεις τη διαδικασία πες το.
Σε χαιρετώ απο Ωραιόκαστρο / Νίκος Δ.

Προσθήκη : Τα κατάφερα και μεγιστοποίησα τις εικόνες. Πάνο ανέβασε πίνακα... ...Ζήτησε βοήθεια για ότι θες..

kapetang 01-10-10 17:31

Καλησπέρα στην παρέα

Πάνο δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις, αλλά τα παρακάτω ίσως σε βοηθήσουν:
1. Δημιούργησε ένα ερώτημα με όλα τα πεδία του πίνακά σου, χωρίς κριτήρια και αποθήκευσέ το με ένα όνομα πχ qryReport.
2. Άνοιξε την έκθεση σε προβολή σχεδίασης άλλαξε την προέλευση εγγραφών σε qryReport (φύλλο ιδιοτήτων έκθεσης > Δεδομένα > Προέλευση εγγραφών > επιλογή qryReport) και αποθήκευσε την έκθεση.
Τρόπος εργασίας:
1. Θα ανοίγεις το ερώτημα (qryReport) σε προβολή σχεδίασης θα βάζεις τα κριτήρια που θέλεις και θα το αποθηκεύεις.
2. Στη συνέχεια θα ανοίγεις την έκθεση και αυτή κανονικά θα σου δείχνει ότι εμφανίζεται στο φιλτραρισμένο ερώτημα και στη διάταξη που θέλεις.
Αν μας ενημέρωνες καλύτερα, όπως σου ζήτησε και ο Νίκος, ίσως να μπορούσαμε να βοηθήσουμε για κάτι καλύτερο.

Φιλικά/Γιώργος

Tasos 01-10-10 17:35

Καλησπέρα κι από μένα!

Πάνο καλωσόρισες στο φόρουμ!

Κατέβασα το συνημμένο σου από την ιστοσελίδα, συμπίεσα τις εικόνες του, αύξησα το zoom για να διαβάζεται ευκολότερα, και το επισύναψα ξανά στο μήνυμα σου (αυτή τη φορά στο δικό μας φόρουμ) για να μπορούν να το κατεβάσουν ευκολότερα και οι υπόλοιποι φίλοι.

Στην ερώτηση σου:

Δημιούργησε ένα ερώτημα από την πηγή δεδομένων της φόρμας σου πχ. Qry1 που θα περιέχει τα ίδια ή τουλάχιστον εκείνα τα πεδία της φόρμας που έχεις σκοπό να φιλτράρεις.
Κατόπιν πρόσθεσε ένα κουμπί στη φόρμα σου με το όνομα cmdOpenReport (παραδειγματικό όνομα) και φρόντισε να του αντιστοιχήσεις τον παρακάτω κώδικα:

Κώδικας:

Private Sub cmdOpenReport_Click()
    On Error GoTo Err_cmdOpenReport_Click

Dim stDocName As String, strCriteria As String
    If Me.FilterOn Then strCriteria = Me.Filter

stDocName = "Qry1"
    DoCmd.OpenReport stDocName, acViewReport, , strCriteria

Exit_cmdOpenReport_Click:
    Exit Sub

Err_cmdOpenReport_Click:
    MsgBox Err.Description
    Resume Exit_cmdOpenReport_Click

End Sub

Έτσι, θα ανοίγεις την έκθεση σου και θα δείχνει αυτα ακριβώς που δείχνει και η φόρμα σου όταν φιλτράρεις δεδομένα.

Ελπίζω να σ εξυπηρετεί!

Φιλικά

Τάσος

wint3r 04-10-10 11:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 3855)
Καλησπέρα στην παρέα

Πάνο δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις, αλλά τα παρακάτω ίσως σε βοηθήσουν:
1. Δημιούργησε ένα ερώτημα με όλα τα πεδία του πίνακά σου, χωρίς κριτήρια και αποθήκευσέ το με ένα όνομα πχ qryReport.
2. Άνοιξε την έκθεση σε προβολή σχεδίασης άλλαξε την προέλευση εγγραφών σε qryReport (φύλλο ιδιοτήτων έκθεσης > Δεδομένα > Προέλευση εγγραφών > επιλογή qryReport) και αποθήκευσε την έκθεση.
Τρόπος εργασίας:
1. Θα ανοίγεις το ερώτημα (qryReport) σε προβολή σχεδίασης θα βάζεις τα κριτήρια που θέλεις και θα το αποθηκεύεις.
2. Στη συνέχεια θα ανοίγεις την έκθεση και αυτή κανονικά θα σου δείχνει ότι εμφανίζεται στο φιλτραρισμένο ερώτημα και στη διάταξη που θέλεις.
Αν μας ενημέρωνες καλύτερα, όπως σου ζήτησε και ο Νίκος, ίσως να μπορούσαμε να βοηθήσουμε για κάτι καλύτερο.

Φιλικά/Γιώργος

Φίλε Γιώργο τα έκανα αυτά, είσαι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω αλλά το πρόβλημα μου είναι ότι αφού φιλτράρω το ερώτημα και το αποθηκεύσω, μου το αποθηκεύει χώρις το φίλτρο (δηλαδή αν το ξανά ανοίξω θα μου βγάλει συνόλικα όλες μου τις εγγραφές) με αποτέλεσμα και η έκθεση να βγαίνει λάθος. Καμιά ιδέα?

Πάνος

editolis 04-10-10 13:23

Φιλε Πανο,

Την Λυση σου την εδωσε ο Τασος αλλα εσυ δεν την μελετησες.

Καλη συνεχεια...

wint3r 04-10-10 13:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από editolis (Μήνυμα 3898)
Φιλε Πανο,

Την Λυση σου την εδωσε ο Τασος αλλα εσυ δεν την μελετησες.

Καλη συνεχεια...

Το κάνω φίλε μου αλλά δεν μου βγάζει τίποτα... τι κάνω λάθος?

kapetang 04-10-10 14:54

Καλησπέρα στην παρέα

Πάνo η λύση που έδωσε ο Τάσος να φιλτράρεις τις εγγραφές στη φόρμα και μετά να τις εμφανίζεις στην έκθεση είναι η καλύτερη.
Επειδή πιθανόν να σου φαίνεται ευκολότερο να δουλεύεις σε ερώτημα να έχεις υπόψη σου:
1. Για να εφαρμοστεί το φίλτρο του ερωτήματος στην έκθεση πρέπει να είναι αποθηκευμένο στο ερώτημα. Αν κάνουμε (για έλεγχο) δεξί κλικ στο πάνω μέρος του ερωτήματος (στο πλέγμα) και ανοίξουμε τις ιδιότητες, η ιδιότητα φίλτρο δεν πρέπει να είναι κενή. Μπορείς επίσης να πατήσεις στη γραμμή εργαλείων το κουμπί με το χωνί, οπότε αν το ερώτημα έχει φίλτρο, θα εφαρμοστεί.
2. Στην έκθεση στη σχεδίαση στην ιδιότητα φιλτράρισμα κατά πρέπει να είναι επιλεγμένο το ΝΑΙ. Και εδώ όταν η έκθεση παίρνει το φίλτρο του ερωτήματος η ιδιότητά της φίλτρο δεν είναι κενή.
Καλή συνέχεια

Φιλικά/Γιώργος

Η ώρα είναι 10:12.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2