| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Γεια χαρά σε όλους. Για λογαριασμό ενός φίλου έχω φτιάξει μία βάση και έχω κολλήσει σε κάτι πολύ απλό αλλά επειδή έχω πολλά χρόνια να ασχοληθώ με την access τα έχω ξεχάσει. Στο θέμα μου. Σε πίνακα μεταξύ άλλων πεδίων υπάρχουν Χρέωση, Ποσό. Πως μπορώ να υπολογίζω το υπόλοιπο - νέο υπόλοιπο σε έκθεση; Δηλαδή, για έναν πελάτη χρεώνεται κάτι Χ ευρώ και δίνει ένα μέρος του ποσού (σαν προκαταβολή). Έρχεται πάλι μετά από 3 μέρες και δίνει δεύτερη δόση και τρίτη φορά και εξοφλεί. Το υπόλοιπο σε κάθε περίπτωση πως το υπολογίζουμε. Για την πρώτη φορά οκ έβαλα το εξής σε ένα πεδίο κειμένου [Υπόλοιπο] : =IIf(IsNumeric([Χρέωση].[Value]) And IsNumeric([Ποσό].[Value]);[Χρέωση].[Value]-[Ποσό].[Value];Null)). Τις επόμενες φορές όμως να αφαιρείται η δόση από το τρέχον υπόλοιπο και να εμφανίζεται το νέο υπόλοιπο. Προσπάθησα με ερώτημα αλλά δεν... Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Αν χρειαστεί να ανεβάσω και ένα δείγμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Βασίλη Μπορείς με ερώτημα να υπολογίσεις το υπόλοιπο. Δες το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Νάσο, σ'ευχαριστώ για την άμεση (όπως πάντα) απάντησή σου. Δυστυχώς δεν μου δουλεύει. Να γίνω πιο κατανοητός γιατί παρέβλεψα να πω. Έχω δύο πίνακας, ο ένας πελάτης με προσωπικά στοιχεία και ID_Customer και ο άλλος Παραγγελία με πεδία μεταξύ άλλων αυτά που ανέφερα και η σχέση μεταξύ τους στο ID_Πελάτη. Το ερώτημα που έχω δημιουργήσει είναι με βάση ένα συγκεκριμένο προϊόν (το έχω ως κριτήριο δηλαδή). Τα πεδία που έχω βάλει στη φόρμα και με ενδιαφέρουν είναι το ID_Πελάτη, το Ονοματεπώνυμο από τον πίνακα Πελάτης και από τον πίνακα Παραγγελία τα ID_Order, Ημερομηνία, Χρέωση , Ποσό.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Βασίλη. Ανέβασε ένα δείγμα της βάσης σου. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Νάσο. Ανεβάζω ένα δείγμα με το ζητούμενο σε μία απλή βάση. Στην ουσία εγώ θέλω ένα υπολογιστικό πεδίο "Υπόλοιπο" σε μία έκθεση.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Βασίλη Δες αν σου κάνει το συνημμένο |
|
| |||
| |||
|
Νάσο συγνώμη για την καθυστέρηση. Με κάποιες μικρές τροποποιήσεις είναι αυτό που ήθελα. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ και για άλλη μία φορά συγχαρητήρια για τη βοήθεια που προσφέρετε όλοι σας.
|
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά Καλή συνέχεια. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Υπολογισμός υπολοίπου | vasiagou84 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-01-21 22:59 |
| Υπολογισμός υπολοίπου ανά γραμμή σε μία φόρμα | parara | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 19-05-16 20:48 |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση για υπολογισμό υπολοίπου | zana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-04-15 18:50 |
| [VBA] Μεταφορά υπολοίπου | tecgeo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-01-13 22:32 |
| Ενημέρωση Υπολοίπου | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-05-12 16:22 |
Η ώρα είναι 17:27.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο