Ανανέωση ιστοσελίδας

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-11-11, 23:02
Όνομα: Στράτος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από schizo Εμφάνιση μηνυμάτων
Για μια γρήγορη λύση, δοκίμασε να βάλεις
=Round((Now()-[imniaGennisis])/365;1)
σε ένα πλαίσιο κειμένου. Αντί για imniaGennisis βάλε το όνομα του πεδίου που θέλεις. Δεν είναι απολύτως ακριβές (λόγω δίσεκτων) αλλά υποθέτω ότι κάνει τη δουλειά που θέλεις. Δε χρειάζεται πάντως να έχεις στη φόρμα πεδίο με την τρέχουσα ημ/νια.
Καλησπέρα...
Χρησιμοποίησα την παραπάνω συνάρτηση για τον υπολογιμό της ηλικίας, αλλά ο αριθμητικός υπολογισμός είναι λάθος... Πχ. Θέτω ως έτος ηλικίας το 1975 και το αποτέλεσμα που έχω σ΄την ηλικία είναι 106...
Μήπως μπορείται να με βοηθήσετε;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-11, 12:23
Το avatar του χρήστη Meteora
Συντονιστής
Όνομα: Νίκος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Δώσε μας την δυνατότητα να δούμε τι ακριβώς έγραψες και σε ποιό περιβάλλον εργάστηκες (ερώτημα, φόρμα, VBE,...)

Με εκτίμηση
Νίκος Δ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-11-11, 12:59
Το avatar του χρήστη Tasos
Διαχειριστής
Όνομα: Τάσος Φιλοξενιδης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 365
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική, Γερμανική

Προεπιλογή

Καλησπέρα Στράτο!
Η συνάρτηση που σου προτείνει ο Μάριος ( =Round((Now()-[imniaGennisis])/365;1) ) αν εξαιρέσουμε την ανακρίβεια που παρουσιάζεται λόγω ύπαρξης δίσεκτων ετών,
για να λειτουργήσει κανονικά προϋποθέτει ημερομηνία (μιας και μιλάμε για υπολογισμό ηλικίας) και όχι αριθμό του έτους.

Δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το ζητούμενο.

Μια συνάρτηση που υπολογίζει την ηλικία σε έτη είναι η DateDiff("yyyy";[StartDate];[EndDate];2)

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την DateDiff() μπορείς να εδώ :http://office.microsoft.com/el-gr/ac...001228811.aspx
Φιλικά

Τάσος
Παλιά 12-07-10, 08:28
Όνομα: Αλεξάνδρα

Προεπιλογή

καλημέρα
σε ευχαριστώ πολύ το δοκίμασα και με βοηθάει πολύ. οσο αφορά το δίσεκτο έτος δεν με πειράζει τόσο λεπτομέρεια και έτσι κάνω την δουλεία μου
ευχαριστώ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-02-11, 18:57
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003

Περιοχή: Διδυμότειχο
Προεπιλογή

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα
Για μια ακόμα φορά να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά για την προθυμία και τη βοήθειά τους. Λοιπόν αγαπητοί μου φίλοι έχετε δίκιο σ' όλα όσα λέτε. Αλλά στην κατάστασή μου (παντρεμένος, 4 παιδιά, και με πεθερά όπως έλεγε ο Βέγγος σε μια παλιά διαφήμιση) δεν έχω και πολύ χρόνο για διάβασμα και μελέτη. Είμαι παλιά καραβάνα στους Η/Υ από το 1989. Στις Β.Δ. μπήκα με dbase3+ και Clipper 5.0 και αργότερα μπήκα στην Access. Δυστυχώς όπως ανέφερα πιο πάνω δεν κατάφερα να μάθω VBA και περιορίστηκα στα γνωστά της Access. Θα ήθελα όμως να ξεκιμήσω - έστω και τώρα στα γεράματα - να μπω στη VBA. Παρακαλώ λοιπόν, όποιος μπορεί, να μου προτείνει ένα καλό βιβλίο για να ξεκινήσω την VBA. Πρέπει να αγοράσω τη VBA? Υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις για Excel και Access? Από που και πως ξεκινάω?
Για μια ακόμα φορά ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-11, 09:28
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλημέρα

Αγαπητέ Γιώργο, ούτε μεγάλος είσαι, ούτε χρόνο πολύ θέλεις για να μάθεις κάποια βασικά σχετικά με την VBA Access. Στο λέω αυτό γιατί την ίδια διαδρομή με σένα έχω κάνει (dbase-clipper).
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα πλήρους απραξίας 'επανέκαμψα' λόγω της ενασχόλησης με τα διοικητικά στο Λύκειο (υποδ/ντής). Ασχολήθηκα με access ή καλύτερα λίγο access και πιο πολύ Vba Access. Μέσα σε ένα χρόνο και με ένα ρυθμό υπερβολικά αργό, μπορούσα να φτιάξω κάποιες απλές εφαρμογές. Σήμερα -ύστερα απο 2,5 χρόνια- οι εφαρμογές μου μπορούν να καλύψουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα στο σχολείο και όχι μόνο.
Φίλε μου, στην εργασία που ανέβασες, υπάρχουν καλά στοιχεία (ο προγραμματισμός είναι σαν το ποδήλατο!).
Επομένως, μπαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο, αγοράζεις ένα βιβλίο που έχει εικόνες, μεγάλα γράμματα, σχετικά λίγες σελίδες και γενικά ένα βιβλίο 'ελαφρύ'. Δεν είναι ανάγκη να τα μάθεις όλα διαβάζοντας ένα βιβλίο!

Φιλικά

Νίκος Δ

Υστερολόγιο : Επίσης έχω μεγάλα παιδιά. Η ενασχόληση με vba-access είναι απόλαυση, άσκηση πνεύματος, τέχνη, ...ρουφηξιά καλού καφέ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-02-11, 20:14

Προεπιλογή

Νίκο καλησπέρα
Κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα στο μήνυμα, αλλά μόλις τώρα μπήκα στο forum. Σ' ευχαριστώ για το κουράγιο. Λοιπόν είμαι "όλος" αυτιά. Περιμένω καποιο τίτλο για VBA Access γιατί εδώ στο Διδυμότειχο, δεν έχουμε τέτοιες δυνατότητες και πολυτέλειες. Βιβλιοπωλεία υπάρχουν, αλλά όχι εξειδικευμένα. Περιμένω νέα σου λοιπόν. Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια, τη συμπαράσταση, αλλά και για την ένεση ηθικού.
Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-02-11, 21:42

Προεπιλογή

Καλησπέρα
Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την κάθε είδους βοήθεια. Στο προκείμενο τώρα. Ορμώμενος από την Αλεξάνδρα (post #1) και την απάντηση το Μάριου (post #2), "έχω την ηλικία ενός ατόμου" την οποία παρήγαγα σε ένα πλαίσιο κειμένου σε μια φόρμα. Στον σχετικό πίνακα έχω ένα πεδίο ilikia.Στο post #4 ρώτησα πως μπορώ να "εισάγω" την ηλικία στο πεδίο ilikia του πίνακα και στο post #5 o Νίκος μου έδωσε την σχετική απάντηση. Ενώ κάνω ότι μου λέει ο Νίκος, η ηλικία δεν περνάει στο σχετικό πεδίο του πίνακα.Τί κάνω λάθος ρε γμτ..?..
Ευχαριστώ πολύ
Γιώργος
Υ.Γ. Επισυνάπτω τη Β.Δ. σε συμπιεσμένη μορφή. Υπόψιν είναι μια προσπάθεια μηχανογράφησης του Τοπικού Συλλόγου Πολυτέκνων. Αυτό για να μην παρεξηγηθεί η προσπάθεια..
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb New Attempt2003 e.mdb (460,0 KB, 72 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-11, 07:23
Συντονιστής

Προεπιλογή

Καλημέρα..

Έκανα κάποιες διορθώσεις που αφορούν την επίλυση του ζητήματος...
Καλή συνέχεια

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip New Attempt2003 e.zip (51,5 KB, 113 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-02-11, 14:53

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Meteora Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα..

Έκανα κάποιες διορθώσεις που αφορούν την επίλυση του ζητήματος...
Καλή συνέχεια

Με εκτίμηση

Νίκος Δ.
Νίκο,
Σ΄ ευχαριστώ πάρα πολύ γαι τη βοήθεια. Ποια βοήθεια δηλαδή, τη λύση του προβλήματος εννοώ. Δεν ξέρω τι να πω. Ένα μεγάλο ευχαριστώ. Αν βρεις λίγο ελεύθερο χρόνο, γράψε με λίγα λόγια τι έκανες, ώστε να μάθουμε και μεις κάτι παραπάνω...Δεν μ΄αρέσει να παίρνω έτοιμη τροφή. Και πάλι σ' ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ.
Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
Υπολογισμός φπα q.mrk Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 18-03-15 18:10
Εύρεση ηλικίας γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 09-01-14 14:34
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός ηλικίας Antony Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 24-05-12 17:58
[ Φόρμες ] Υπολογισμός ηλικίας mgeorge Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-05-11 20:04

Η ώρα είναι 15:07.