![]() |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στους φίλους του Forum.. Καλησπέρα και εσένα Γιώργο δούλεψα λίγο πριν ανοίξω το κρασάκι (εδώ στην Φλώρινα ειδικά με το μεγάλο ψύχος έχουμε δεδομένο το τσίπουρο και το κρασάκι) προσάρμοσα την φόρμα όπως ήθελα και έκανα κάποια Τεστ.. Μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι στην πιο καλή του μορφή (από άποψη επεξεργασίας αδειών), το παίδεψα αρκετά και βρήκα μόνο ένα λάθος το οποίο στον ίδιο μισθωτό παραπάνω δεν το κάνει. Τα προβλήματα που έχω είναι 1 λάθος και 2 λειτουργικά… 1) Στην πρώτη εγγραφή και στην τελευταία άδεια που έχω καταχωρήσει με ημερομηνία από 23/03/2010 και 3 ημέρες δείχνει ημέρα τελειώματος της άδειας την 27/03/2010 ημέρα Σάββατο, ενώ κανονικά έπρεπε να έχει περάσει το Σαββατοκύριακο και να εμφανίζει την 29/03/2010.. Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι στις παραπάνω εγγραφές στον ίδιο Μισθωτό υπολογίζει κανονικά το Σάββατο στις αργίες… 2) Το δεύτερο πρόβλημα μου είναι στο Update κατά την εισαγωγή δεν ενημερώνει αυτόματα την δεύτερη υποφόρμα, πρέπει να μετακινηθώ σε κάποιον μισθωτό και να ξαναγυρίσω ώστε να ενημερωθεί.. 3) Το τρίτο θα έλεγα είναι διπλό α) πώς μπορώ να εκτυπώσω κάποια συγκεκριμένη εγγραφή, δεν μου έχει τύχη σε συνεχή φόρμα και β) πώς μπορώ να υπολογίσω το σύνολο των αδειών σε μια συνεχή φόρμα.. Και το λέω αυτό διότι όταν βάλω την φόρμα για εκτύπωση αυτή αναφέρει.. Ο μισθωτός Παπάς Κων/νος έχει λάβει 12 ημέρες αδείας αιτεί 4 ημέρες και το υπόλοιπο του είναι 8 ημέρες.. Στο παλιό πρόγραμμα που δουλεύω ιδιοκατασκευή είναι όλα Manual (για αυτό, αυτό το ονομάζω Ferrari) η φόρμα εισαγωγής δεν ήταν συνεχής, αλλά είχα περιορισμό τις 12 εγγραφές, εκεί με ερωτήματα μετρούσα τις ημέρες και δίπλα σε κάθε εγγραφή είχα ένα μικρό πλήκτρο εκτύπωσης στην συνεχή πώς μπορώ να το κάνω.. Υ.Γ. Γιώργο επέμενα για σύνδεση στο μήνυμα 22, διότι τις αλλαγές που έκανες είχαν εφαρμογή μόνο στην φόρμα σου και όχι στην παλιά, αυτό νόμισα πώς θέλει κάποια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ της modulas και της Φόρμας.. |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στη παρέα Χρήστο, σχετικά με προβλήματα που αναφέρεις για τη βάση δεδομένων διαχείρισης των κανονικών αδειών: 1. Έκανα μία προσθήκη στη συνάρτηση «LastAbsenceDate», που δημιούργησε ο Τάσος, ώστε , αν υπάρχουν συνεχόμενες μη εργάσιμες μέρες, μετά την ημερομηνία που συμπληρώνονται οι μέρες της κανονικής άδειας, να περιλαμβάνονται στις μέρες απουσίας. Επίσης τροποποίησα και τον τρόπο προσδιορισμού των ημεραργιών που θεωρούνται αργίες. Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που αναφέρεις. Πρέπει όμως να κάνεις δοκιμές, επειδή εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με τις γιορτές και τις ημερομηνίες. 2. Για να ενημερώνεται αυτόματα η υποφόρμα, που παρουσιάζει τα στοιχεία των αδειών, έχω προσθέσει ένα κουμπάκι το οποίο αφού αποθηκεύσει την εγγραφή που είναι σε κατάσταση επεξεργασίας (υπάρχει μολυβάκι στον επιλογέα εγγραφών), ακολούθως ανανεώνει τα περιεχόμενα της υποφόρμας. 3.a. Έχω προσθέσει στην κύρια φόρμα πλαίσια κειμένου που εμφανίζουν τα σύνολα και τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών. 3.b. Η εκτύπωση μιας συγκεκριμένης εγγραφής με παίδεψε. Αφού έκανα πολλές αλλαγές στις ιδιότητες της φόρμας και τη θέση των υποφορμών, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα οφείλονταν στον ορισμό της φόρμας ως αναδυόμενης. Αυτό δεν επέτρεπε την επιλογή της προς εκτύπωση εγγραφής. Τελικά την άλλαξα και πρόσθεσα και επιλογείς εγγραφών (κατακόρυφη λωρίδα αριστερά στη φόρμα). Δεν ξέρω γιατί τους κατάργησες , αφού έχουν αρκετά πλεονεκτήματα:
Τα βήματα για την εκτύπωση των αδειών ενός μισθωτού είναι:
Για ποιο περίτεχνες εκτυπώσεις θα πρέπει να σκεφτείς τη χρήση εκθέσεων. Μια πληρέστερη αντιμετώπιση, που θα περιλάμβανε τη δικαιούμενη άδεια ετησίως, τη μεταφερόμενη από προηγούμενο έτος, την πληρωμένη, κλπ,θα ήταν αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη στην υλοποίησή της. Η βάση, όπως, είναι μπορεί να καλύψει αρκετές ανάγκες και μάλιστα, αν οργανώσουμε σωστά τα αρχεία μας στο δίσκο, μπορεί να έχουμε και διαχρονικά στοιχεία. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε:
Χρήστο, στη Φλώρινα έχεις πετύχει τον τέλειο συνδυασμό: χιόνι, κρασί, τσίπουρο, κοψίδια .....Σε ζηλεύω. |
Καλησπέρα σας … Γιώργο δεν θέλω άλλο να σε επιβαρύνω έχεις κάνει είδη πολλά για εμένα, και όντως όπως το αναφέρεις δεν τα πάς καλά με τις άδειές και τις αργίες.. Προ ολίγου εξέτασα την καινούργια έκδοση και βγάζει πολλά λάθη (διότι δεν είμαι σε θέση να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς θέλω) αβίαστα, η προηγούμενη έκδοση (31) ήταν πολύ πιο σωστή έκανε ένα και μοναδικό λάθος ακριβώς στην τελευταία εγγραφή.. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Έχουμε και λέμε η άδεια είναι 3 ημερών και ξεκινάει : 23/03/2009 Τρίτη (1) Ημέρα 24/03/2009 Ημιαργία κερδίζει 25/03/2009 Αργία Κερδίζει 26/03/2009 Παρασκευή (2) Ημέρα 27/03/2009 Σαββάτο Κερδίζει 28/03/2009 Κυριακή κερδίζει 29/03/2009 Δευτέρα (3) Ημέρα και τελειώνει η άδεια… ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Δηλαδή έχουμε κανονική άδεια 3 Ημερών από 23/03/2009 έως 29/03/2009. Στην έκδοση 31 όμως έβγαζε κανονική άδεια 3 Ημερών από 23/03/2009 έως 27/03/2009, ενώ 27 είναι Σάββατο… Αυτή ήταν η μοναδική αλχημεία, η έκδοση 32 έχει μπερδευτεί και κάνει πολλά λάθη.. Αν μπορείς Γιώργο κοίταξε μόνο αυτό το λάθος της 31 και όλα τα υπόλοιπα θα τα ρυθμίσω σύμφωνα με την 32, εξάλλου έχω ετοιμάσει και εκθέσεις για εκτύπωση.. Υ.Γ. Είχα σκοπό να τα βάλω σε φακέλους ακριβώς όπως αναφέρεις για κάθε χρονιά, και δεν με ενδιαφέρει μεταφορά αδείας και τέτοια, και να μην λυθεί το πρόβλημα της 31 εγώ θα δουλέψω με τον κώδικα αυτής.. Γιώργο Ευχαριστώ για άλλη μία φορά για όλα αυτά δεν είναι είναι ανάγκη να πιέσεις τον εαυτό σου μόνο αν βρεις ελεύθερο χρόνο και διάθεση (πολύ σημαντική αυτή) ασχολήσου.. Ευχαριστώ…(Χωρίς Κρασάκι) |
Καλησπέρα στην παρέα Χρήστο, στην τελευταία έκδοση προσπάθησα να διορθώσω το λάθος που αναφέρεις. Πράγματι, για ημερομηνία έναρξης 23/03/2009 και άδεια 3 μέρες, το πρόγραμμα δίνει τη ζητούμενη (29/03/2009) τελευταία μέρα απουσίας. Τώρα, αν κατάλαβα καλά, διαπίστωσες ότι η διόρθωση αυτή προκαλεί λάθη σε άλλες περιπτώσεις. Μήπως θα μπορούσες να γίνεις σαφέστερος; Φιλικά/Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Γεια σου και πάλι Γιώργο.. Στέλνω συνημμένο την τελευταία έκδοση με περασμένες τις ίδιες ημέρες που τεστάρω.. 1) Στην 1 περίπτωση η άδεια τελειώνει 24/12/2009 και όχι 27/12/2009 Δευτέρα. Έχουμε 22,23,24 η Τρίτη ημέρα και εκεί stop κατόπιν πηδάει τις Αργίες 25,26 και χρεώνει και την 27/12/2009 2) Η 2 περίπτωση είναι σωστή 3) Στην 3 περίπτωση τελειώνει 25/03/2010 πάνω στην αργία ενώ κανονικά έπρεπε 24/03/2010. 4) Η 4 περίπτωση είναι σωστή.. 5) Στην περίπτωση 5 τελειώνει 06/01/2010 ημέρα αργία ενώ κανονική τελευταία ημέρα ήταν η 05/01/2010 6) Η περίπτωση 6 πάλι που στην προηγούμενη έκδοση ήταν λάθος σε αυτήν είναι σωστή… Το συμπέρασμα μου είναι πώς ενώ η άδεια τελειώνει κανονικά π.χ. 24/12/2009 εάν μετά την άδεια έχουμε Σ/Κ επεκτείνη την άδεια 1 ημέρα μετα το Σ/Κ, ενώ εάν έχουμε αργία τότε την τελειώνει πάνω στην αργία εάν έχουμε 1 αργία… Το πρόβλημα πιστεύω δημιουργείται απο αυτό που αναφέρεις ... Παράθεση:
Τα Χαιρετίσματα μου και πάλι, αλλά αυτή την φορά χωρίς κρασάκι μόλις γύρισα απο το Νοσοκομείο και ο γιατρός μου το έκοψε για μια εβδομάδα...:031: |
Καλησπέρα στην παρέα Φίλε Χρήστο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ημερομηνία που δίνει το πρόγραμμα, το διευκρίνισα και στο προηγούμενο μήνυμα, είναι η τελευταία μέρα απουσίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία του. Την επόμενη είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην δουλειά του. Βλέποντας κάποιος τις πληροφορίες που δίνει το πρόγραμμα ξέρει άμεσα:
Για να ξεκαθαρίσει ο τρόπος που ρύθμισα να λειτουργεί το πρόγραμμα δες και τα παρακάτω αναλυτικά παραδείγματα: 1. ΗΕ = 22/12/2009, ΚΑ= 3 ΗΛ = 27/12/2009.
ΥΓ Περαστικά και για το κρασάκι υπομονή. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Επομένως μετρήσεις κάνει σωστά το μόνο λάθος είναι η Αργία η το Σ/Κ που χρεώνει πίσω.. Γιώργο ενώ γνωρίζεις από κώδικα και Access , δεν ξέρεις τίποτα από άδειές.. Συμπέρασμα 1) Δεν είσαι Δημόσιος Υπάλληλος Else 2) Δεν βάζεις καμιά σημασία στις άδειές :thanks: |
Καλησπέρα Φίλε Χρήστο, έπεσες πολύ έξω. Τις Δημόσιες υπηρεσίες τις γνωρίζω πολύ και από μέσα. Βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες κάθε υπηρεσίας. Στην πλειοψηφία οι υπηρεσίες χρειάζεται να ξέρουν πότε θα επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του. Πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τελευταία μέρα άδειας και την τελευταία μέρα απουσίας. Στο έντυπο άδειας φαίνονται οι μέρες της κανονικής άδειας και αν θέλει ο προϊστάμενος να καλέσει κάποιον να δουλέψει σαββατοκύριακο ή αργία δε χάνει αυτό το δικαίωμα αφού οι μέρες αυτές δε χρεώνονται ως άδεια. Μου φαίνεται ότι το θέμα το ψειρίζουμε !!!!!. Πάντως στη βάση δεδομένων υπάρχει η συνάρτηση LastWorkingAbsenceDate που κάνει αυτό που ζητάς. Αν στο ερώτημα και στα υπολογιζόμενα πεδία αντικαταστήσεις τη συνάρτηση LastAbsenceDate με την LastWorkingAbsenceDate, θα πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Καλή συνέχεια και καλό βράδυ. Γιώργος |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Φίλε Χρήστο, για να μη υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πότε τελειώνει η κανονική άδεια πρόσθεσα ένα πεδίο και με την πληροφορία αυτή. Έτσι τώρα έχουμε την ημερομηνία έναρξης της άδειας, την ημερομηνία λήξης και την ημερομηνία της τελευταίας ημέρας απουσίας του εργαζόμενου. Η τελευταίες ημερομηνίες, αν μετά την ημερομηνία λήξης της άδειας ακολουθεί σαββατοκύριακο ή αργίες, διαφέρουν. Επίσης για να μη μπερδεύεσαι διέγραψα τις συναρτήσεις που δε χρησιμοποιούνται. Γιώργος ΥΓ Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο :hmm: |
Τέλειο Γιώργο αυτό ακριβώς το μέτρημα ήθελα… :lolol: Εχθές χτυπιόμουν όλη μέρα άλλα επειδή δεν τα πάω καλά με τους κώδικες δεν τα κατάφερα, στο LastDateSKA έβαλα το LastWorkingAbsenceDate και δούλεψε αλλά στην τελευταία ημέρα δεν μου δούλευε και χτυπιόμουν… Και την σημερινή ημέρα είπα θα την αφιέρωνα στο ίδιο πρόβλημα μήπως και το λύσω, και ευτυχώς το έκανες διότι μάλλον δεν θα το κατάφερνα (εχθές είχα απογοητευθεί).. Τώρα θα του ρίξω τις τελευταίες πινελιές μιας και είμαι αδειούχος και από το 2011 εφαρμογή… Γιώργο αυτή την στιγμή δίπλα στο Pc υπάρχει ένα παράθυρο όπου μπορώ και χαζεύω τη φύση, έξω έχει -6 χιονίζει και έχει στρώσει και 20 πόντους , είναι καταπληκτικά μια και μου έφυγε και αυτό το άγχος.. Λοιπόν θα σπάσω αυτό που μου είπαν οι γιατροί και την Κυριακή θα ανέβω με τις κόρες μου στο χιονοδρομικό για τσίπουρο, και επειδή ξέρω ότι είναι πανέμορφα πάνω στην Βίγλα τυχόν περάσεις από την περιοχή είσαι ευπρόσδεκτος για τσιπουράκι… :drinks: :thanks: Για άλλη μια φορά... :thanks: |
| Η ώρα είναι 11:32. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.