Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Εφαρμογή Access - (Υπηρεσίες - Αδειες - ...) (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/600-efarmogi-access-ypiresies-adeies.html)

Meteora 22-05-10 06:53

Εφαρμογή Access - (Υπηρεσίες - Αδειες - ...)

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα...
Είχα υποσχεθεί στους φίλους -εκεί στη Σαλαμίνα - να ανεβάσω μια πρόταση εφαρμογής Access. Κρατώ την υπόσχεση!
Επιπλέον θέλω μέλη και επισκέπτες να δουν μια μικρή εφαρμογή που στα πρώτα τους βήματα θα τους φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.
Βέβαια η εφαρμογή είναι σε εμβρυακή κατάσταση, αλλά με τις προτάσεις των φίλων μας του ΝΝΣ μπορεί να αναπτυχθεί παραπέρα...
Από τη μεριά μου θα βοηθήσω αν και αυτή την περίοδο ο ελεύθερος χρόνος είναι λιγοστός.
Να είμαστε όλοι καλά...
Φιλικά / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Γιάννης ανέλαβε ξανά ...καθήκοντα! Έχει πολλά να μας δώσει...

Προσοχή: Ανέβασα σήμερα 12/12/2010 ξανά την εφαρμογή μιας και είχε 'χαθεί' λόγω των προβlημάτων στον ...server

nisgia 23-05-10 10:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Meteora (Μήνυμα 2787)
Υστερολόγιο: Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Γιάννης ανέλαβε ξανά ...καθήκοντα! Έχει πολλά να μας δώσει...

Φίλε Νίκο, σ' ευχαριστώ πολύ για το καλωσόρισμα!:happy:

Δεν ξέρω αν έχω πολλά να δώσω, όμως αυτό που ξέρω είναι πως
όσα έχω, θα τα δώσω όλα!:icon_superman:

Η άποψή μου είναι πως γνώση είναι ένα αγαθό που πρέπει να μοιράζεται
ελεύθερα και ανιδιοτελώς.
Δυστυχώς στον κόσμο αυτό, τέτοιες απόψεις σπανίζουν ιδιαίτερα.:crying:
Το καλό όμως είναι, πως οι περισσότερες απο αυτές, έχουν μαζευτεί
σε κάτι φόρουμ σαν και αυτό εδώ.:thumbup1:

Να 'σαι καλά φίλε Νίκο και καλά να περνάς!
Εγώ σε λίγο φεύγω για μια βόλτα στα χωριά μας...:wink::drinks:

Τα λέμε!
Γιάννης

manos77 23-05-10 22:41

συγχαρητήρια Νικο

Tasos 24-05-10 14:16

Καλησπέρα κι από μένα!
Δείτε ακόμα ένα παράδειγμα σχετικά με τη διαχείριση ημερομηνιών, αργιών σε περιόδους άδειας: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2797
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!

Τάσος

Meteora 24-05-10 19:41

Καλησπέρα...
Αντικατέστησα την εφαρμογή που είχα ανεβάσει στην αρχή-αρχή αυτής της συζήτησης, με μια νέα-διορθωμένη (NNS2.zip) , διότι παρατήρησα κάποια 'λάθη' στο ζήτημα των διαγραφών. ( Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με δομή εφαρμογής η οποία να συνδυάζει φόρμες και υποφόρμες και ξανά υποφόρμες,...με συνέπεια να μη γνωρίζω τους τρόπους που αυτά τα αντικείμενα επικοινωνούν ! ). Όμως, φίλοι μου η μοντέρνα σχεδίαση εφαρμογών απαιτεί αυτή τη σχεδίαση, δηλαδή να έχεις στην οθόνη του υπολογιστή σου -κάθε στιγμή- ολάκερη την εφαρμογή σου. (Στα Λύκεια πλέον η νέα εφαρμογή διαχείρισης βαθμών, απουσιών, κ.λ.π. ακολουθεί πιστά αυτή τη ...λογική !)
Αυτά !
Με εκτίμηση σε όλους σας / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Τάσο καλά κάνεις και ανεβάζεις συνεχώς τον πήχη ! Οι νεότεροι που έχουν τις ωραίες τους φιλοδοξίες καλό είναι να γνωρίζουν τις διαστάσεις του χώρου που καλύπτει η Access.

manos77 09-06-10 23:53

αναστροφη

Καλησπερα εχω δυο ερωτηματα
1ο Στην εφαρμογη του φιλου Νικου εχει κανει οταν βαζεις την ημερομηνια εναρξης αδειας και την ημερομηνια ληξη αδειας να βγαζει ποσες μερες αδειας εχει,
εγω θελω αν γινετε να βαζουμε την ημερομηνια εναρξης, ποσες μερες αδεια (αριθμο) και να μας βγαζει ποτε κανει ληξη η αδεια.
π.χ
αντι για 10/6/10 + 14/6/10 = 5 (μερες αδεια)
να ειναι 10/6/10 + 5 (μερες αδεια) = 14/6/10

2ο Αν ολα πανε καλα περναμε της αδειες του 2010, το 2011 τι κανουμε? σβηνουμε ολοι την βαση την παλια (2010) και ξανα απο την αρχη.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Υ.Γ τωρα που ανακαλυψα την access εχω πολλα ερωτηματα.

Meteora 10-06-10 08:58

Καλημέρα...
Μάνο, βρίσκομαι στο σχολείο και δεν έχω δυνατότητα- από εδώ- να κάνω τις αλλαγές που θέλετε. Θα ασχοληθώ το απόγευμα. Φυσικά όποιος φίλος έχει χρόνο, διάθεση,... μπορεί να παρουσιάσει την δική του εκδοχή.
Τους χαιρετισμούς μου στη Σαλαμίνα / Νίκος Δ.

Tasos 10-06-10 09:22

Καλημέρα σε όλους!
Δείτε το ενημερωμένο αρχείο/παράδειγμα:
http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2797

Μάνο, ελπίζω να σε καλύπτει!

Φιλικά

Τάσος

manos77 10-06-10 10:24

δεν έχω λόγια να περιγράψω το θάρρος που μου δίνεται να συνεχίσω και εγώ στην ανάπτυξη μιας δικιας μου εφαρμογή "στα δικά μου μέτρα" με την μεγάλη βοήθεια που προσφέρετε σε αυτό το forum, σας ευχαριστώ για όλα, θα συνεχίσω την εξέλιξη της εφαρμογής μου, με την βοήθεια σας, και πιστεύω κάποια στιγμή να είναι πρακτικά εφαρμόσιμη για να μπορέσω να την "ανεβάσω" και να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου.

Meteora 10-06-10 13:55

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα...
Αγαπητέ Μάνο, οι απαντήσεις στα ερωτήματα περιέχονται στο επισυναπτόμενο αρχείο. ...Μπράβο σου που κάνεις κάτι δικό σου!
Καλή συνέχεια / Νίκος Δ.

Η εφαρμογή μου "τρέχει"... εδώ !

Free_Ghost 25-06-10 08:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tasos (Μήνυμα 2800)
Καλησπέρα κι από μένα!
Δείτε ακόμα ένα παράδειγμα σχετικά με τη διαχείριση ημερομηνιών, αργιών σε περιόδους άδειας: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2797
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!

Τάσος

Πριν από ένα χρόνο περίπου προσπάθησα να ασχοληθώ με ένα πρόγραμμα κανονικών αδειών για την υπηρεσία που εργάζομαι μια και ήμουν υπεύθυνος για τις Κανονικές άδειες των μισθωτών, και ήταν ένα μανίκι μια και οι μισθωτοί είναι γύρω στους 250..

Ήμουν άσχετος από Access (και εν ολίγης παραμένω) αλλά κατάφερα και έφτιαξα ένα αρχείο όπου τύπωνε την άδεια και κρατούσε στοιχεία ανά Μισθωτό, Ομάδα, Τομέα (εάν δεν υπήρχε το υπάρχων Forum ούτε αυτό θα κατάφερνα ) ..

Τώρα στο θέμα μας δεν το έβαλα να υπολογίζει αυτόματα διότι ήταν πολύ μακρινό ειδικά για μένα, μπαίνοντας όμως στο Forum είδα τα παρακάτω άρθρα και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Τάσος, όταν το είδα έτριβα τα μάτια μου, με τον υπολογισμό των αργιών, ήταν κάτι πρωτοφανές για μένα, έκατσα και το μελέτησα στα κρυφά ( διότι υποτίθεται είμαι σε περίοδο διακοπών στην Χαλκιδική και η γυναίκα μου δεν θέλει να βλέπει το Laptop ) και είδα πώς έχει πολλά θετικά στοιχεία και ως ένα σημείο μπορώ να το προσαρμόσω, στις δικές μου ανάγκες, υπάρχει και ένα αλλά βέβαια που θα το αναφέρω παρακάτω..

Με άρεσε το σύστημα που υπολογίζει με Σ/Κ & Αργίες όπως και χωρίς αυτά διότι κάπου στα 100 άτομα εργάζονται με το σύστημα βάρδιας που σημαίνει πώς υπολογίζεις στην άδεια τους τα Σ/Κ & Α ενώ οι υπόλοιποι 150 είναι με πενθήμερη εργασία όπου δεν υπολογίζονται αυτά. Βέβαια στο πίνακα των μισθωτών θα βάλω άλλο ένα πεδίο όπου θα αναφέρει εάν είναι ημερήσιος η Βάρδια, και θα προσπαθήσω να το αντιστοιχήσω να μετράει της ημέρες του αντίστοιχου πεδίου..

Κατόπιν είδα πώς με λίγη εργασία στον κώδικα μπορείς να προσθέσεις έξτρα αργία, διότι υπάρχουν και οι τοπικές αργίες π,χ, για τον χώρο που δουλεύω είναι η 06/12 ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου, για την πόλη της Φλώρινας είναι η 27/07 του Αγίου Παντελεήμονα..

Τέλος το δυσκολότερο και για αυτό προς το παρών δεν βλέπω φώς (αλλά ελπίζω με τόσα που είδα εδώ μέσα) είναι πώς έχουμε 4 Ημιαργίες 24/03 , 27/10 , 24/12 , 30/12 , στις Ημιαργίες λοιπόν έχουμε το παρακάτω καθεστώς..

1) Μπορείς να κερδίσεις Ημιαργία με την άδεια σου, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια από 3 ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η έως 30/12 ) για να την κερδίσεις.
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια.
4) Μιλάμε για ημερήσιους και όχι για βάρδια..

Αυτά με προβληματίζουν, και μιας και δεν μπορώ να τα εφαρμόσω σε πλήρη λειτουργικότητα σκέφτομαι να τα βάλω όλα σε αργίες (Για το αρχείο του 2011) και εφόσον οι άδειες είναι σε ημερομηνίες παραπλήσιες με τις ημιαργίες να ελέγχω τις συνθήκες και χειροκίνητα να αφαιρώ 1 ημέρα από την κανονική που έλαβε, τσεκάροντας ταυτόχρονα κάτι δίπλα να φαίνεται ότι έχω επέμβει χειροκίνητα ( η αυτόματα να μπαίνει ένα σημάδι εφόσον έχω αλλάξει το νούμερο ), μα θα μου πείτε ότι μπορεί να γίνουν πολλά λάθη , και εγώ απαντώ όχι τόσα όσο αυτή την στιγμή που τα υπολογίζω όλα εγώ..

Πάντως ευχαριστώ όλα τα παιδιά και περισσότερο τον Τάσο διότι η εφαρμογή του με βοηθά πάρα πολύ..

Free_Ghost 18-07-10 18:29

:wall:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Free_Ghost (Μήνυμα 3010)
Κατόπιν είδα πώς με λίγη εργασία στον κώδικα μπορείς να προσθέσεις έξτρα αργία, διότι υπάρχουν και οι τοπικές αργίες π,χ, για τον χώρο που δουλεύω είναι η 06/12 ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου, για την πόλη της Φλώρινας είναι η 27/07 του Αγίου Παντελεήμονα..

Τέλος το δυσκολότερο και για αυτό προς το παρών δεν βλέπω φώς (αλλά ελπίζω με τόσα που είδα εδώ μέσα) είναι πώς έχουμε 4 Ημιαργίες 24/03 , 27/10 , 24/12 , 30/12 , στις Ημιαργίες λοιπόν έχουμε το παρακάτω καθεστώς..

1) Μπορείς να κερδίσεις Ημιαργία με την άδεια σου, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια από 3 ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η έως 30/12 ) για να την κερδίσεις.
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια.

Τελικά « δυστυχώς » δεν μπόρεσα να καταφέρω τίποτα η μάλλον το μόνο σωστό που έκανα ήταν να εισάγω και άλλες Αργίες, το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω ούτε το πλησίασα..
Παρατήρησα πώς στη στήλη δεξιά μετράει σαν αργία ( και την ημέρα προ της αργίας ) η κάνω λάθος ??? γιατί κάτι παραπλήσιο θα ήθελα αλλά για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναφέρω και όχι για όλες τις Αργίες ..

Εδώ ζητάω την βοήθεια από καλούς γνώστες κώδικα, εγώ το μόνο που κατάφερα είναι να μπλεχτώ περισσότερο.. :wall:

Εστω και κάποιο απο τα προβλήματα μου να λύσω θα είναι μεγάλη Βοήθεια.. :thanks:

Meteora 25-07-10 15:37

Καλημέρα κοινότητα, καλημέρα στη Φλώρινα !
Αγαπητέ Χρήστο, δουλεύεις πάνω στην εφαρμογή του Τάσου ή έφτιαξες κάτι σχετικό που ταιριάζει στις δικές σου απαιτήσεις; Οι αργίες σου είναι αυτές που καθορίζει ο Τάσος; Οι ημιαργίες είναι τέσσερις ;
...Με συνδυασμό select case ...end select και if...end if, νομίζω ότι το πρόβλημά σου θα λυθεί.
Αν λοιπόν κάποιος είναι imerisios επέτρεψε να γίνει πλήρη διερεύνηση σε ποια κατηγορία αδειούχου ανήκει
κατηγορία (Ι) : αν ( ημερομηνία έναρξής είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12) AND (Ημερομηνία λήξης είναι
24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12), τότε μπιπ δηλ. δεν αλλάζει το πλήθος των ημερών άδειας!
κατηγορία (ΙΙ) : αν πλήθος ημερών αργίας > 3 AND ( 24/03 μεταξύ ημερομηνιών έναρξης και λήξης, τότε ελάττωσε το πλήθος των ημερών αδείας κατά ένα! έξοδος από ρουτίνα.
κ.ο.κ.
Η βασική μου ιδέα είναι να δημιουργήσεις κατηγορίες αδειούχων. Αυτή είναι η πρότασή μου.
Φιλικά / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο : Οι διακοπές μου συνεχίζονται χωρίς internet ...

lammis 26-07-10 16:11

1 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σε όλους
ασχολήθηκα λιγάκι με το αρχείο ΝΝΣ γιατί με ενδιαφέρει και το επισυνάπτω ξανά με μικρές διορθώσεις-βελτιώσεις. Καλό είναι όποιος ενδιαφέρετε ας το βελτιώσει περισσότερο
φιλικά
Στράτος

Free_Ghost 27-07-10 19:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Meteora (Μήνυμα 3286)
Αγαπητέ Χρήστο, δουλεύεις πάνω στην εφαρμογή του Τάσου ή έφτιαξες κάτι σχετικό που ταιριάζει στις δικές σου απαιτήσεις; Οι αργίες σου είναι αυτές που καθορίζει ο Τάσος; Οι ημιαργίες είναι τέσσερις ;
...

Φίλε Νίκο για το 2010 έχω φτιάξει κάτι δικό μου (με πολύ λίγο κώδικα) άλλα για το 2011 προσπαθώ να προσαρμόσω την εφαρμογή του Τάσο στις δικές μου ανάγκες , είναι ανώτερη διότι μετράει της ημέρες, ενώ η εφαρμογή που έχω φτιάξει είναι καθαρά χειροκίνητη…

Επίσης με αρέσει και η εφαρμογή που παραθέτει παρακάτω ο Στράτος (ΝΝS) διότι μπορείς να της δώσεις την χρονιά.. Αλλά αυτή είναι καθαρά για συνεχόμενη άδεια (Βάρδια) και με μπερδεύουν οι Υπηρεσίες..

Παράθεση:

Αν λοιπόν κάποιος είναι imerisios επέτρεψε να γίνει πλήρη διερεύνηση σε ποια κατηγορία αδειούχου ανήκει
...

Στον πίνακα των μισθωτών θα έχω ένα πεδίο όπου θα αναφέρει εάν είναι Ημερήσιος η Βάρδια και κατόπιν βάση αυτού του πεδίου θα υπολογίζω ποια άδεια θα χρεώνεται σε κάθε μισθωτό..

Παράθεση:

κατηγορία (Ι) : αν ( ημερομηνία έναρξής είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12) AND (Ημερομηνία λήξης είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12), τότε μπιπ δηλ. δεν αλλάζει το πλήθος των ημερών άδειας!
κατηγορία (ΙΙ) : αν πλήθος ημερών αργίας > 3 AND ( 24/03 μεταξύ ημερομηνιών έναρξης και λήξης, τότε ελάττωσε το πλήθος των ημερών αδείας κατά ένα! έξοδος από ρουτίνα.
...

Εύκολα τα λες αλλά πώς τα προσαρμόζω στον κώδικα του Τάσο, το μόνο που κατάφερα είναι να προσθέσω άλλες αργίες, ξέρεις πριν ένα χρόνο και κάτι πρόσθεσα την Access στο λεξιλόγιο μου και στον κώδικα μπορώ να πω δεν τα καταφέρνω καθόλου, επομένως ζητείται βοήθεια… :pchit:

Meteora 27-07-10 22:54

Αγαπητέ Χρήστο...
Ας πάρουμε το ζήτημα από την... αρχή !
Δημιούργησε
:
  • Πίνακα Α που θα περιέχει στοιχεία για εργάτες ( Επίθετο, όνομα, σχέση εργασίας, φύλο, ...άλλο τί ;)
  • Πίνακα Β που θα υπάρχουν οι ημερομηνίες αργιών και ημιαργιών για το 2010 (Ημερομηνία/25-12-2010 , περιγραφή / Χριστούγεννα, τύπος / αργία,... άλλο τί ;)
  • Πίνακα Γ που θα κρατεί στοιχεία της άδειας ( έναρξη , λήξη, ... άλλο τι ; )
Λοιπόν ! Σκέψου τα στοιχεία που θα περιέχουν οι πίνακες και :
  • Στον Α πέρασε μερικά -υποθετικά - ονόματα.
  • Στον Β γράψε ΟΛΕΣ τις ημερομηνίες αργιών & ημιαργιών του 2010, που σχετίζονται με την εφαρμογή αδειών.
  • Στον Γ πέρασε μια έστω εγγραφή.
Ανέβασε στο Forum μια εφαρμογή με αυτά τα στοιχεία ("Ζιπαρισμένη" όμως!). Αν και δεν θα έχω internet στο χωριό μου -φεύγω αύριο- θα μπορέσω από Καλαμπάκα να πάρω το υλικό που θα ανεβάσεις.
Αυτά! Να έχουμε όλοι μας ένα καλό βράδυ.../Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Τόσοι εργάτες στην επιχείριση και δεν έχει ακόμη ηλεκτρονική διαχείριση ; Από περιέργεια και μόνο για πιπεριές Φλωρίνης ή για φασόλια Πρεσπών ..μιλάμε ;

Free_Ghost 09-12-10 18:46

1 Συνημμένο(α)
Τελικά μετά από καιρό ασχολήθηκα και πάλι με τις άδειες βλέπεται πλησιάζει το 2011.
Ετσι ξαναέβγαλα από το συρτάρι και πάλι την εφαρμογή του Τάσου την προσάρμοσα ελαφρώς στα δεδομένα μου, άλλα λόγω άγνοιας κώδικα κολλάω στα ίδια πράγματα.
Εάν μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει πάνω στην βάση που επισυνάπτω θα μου έλυνε πολλά προβλήματα για το πέρασμα των αδειών μέσα στο 2011..
(παντως εώς τώρα στην εφαρμογή που έχω το κάνω εντελώς απλά δηλαδή γράφω απο εώς άρα τόσες μέρες και αυτό έχει αρκετά λάθη, με μοναδικό πλεονέκτημα την αποθήκευση και την εκτύπωση του εντύπου..)

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Προσπάθησα να προσαρμόσω το πρόγραμμα του Τάσο στα δικά μου δεδομένα αλλά κολλάω σχεδόν στα ίδια πράγματα...
α) Για να ξεχωρίσω άτομα Βάρδιας απο Ημερήσιους έχω το Πλαίσιο ελέγχου.
β) Το προ αργίας που έχει βάλει ο Τάσος δεν με βοηθά σε τίποτα, έχει σχέση και αυτό με κέρδος ημιαργίας αλλά δεν συμπίπτει με τα δικά μας..
γ) Έχουμε 4 Ημιαργίες και είναι οι 24/03, 27/10, 24/12, 31/12..

Κατόπιν προβληματίζομαι (και εκεί έχω μείνη) στα παρακάτω..

1) Μπορείς κάποιος να κερδίσει την Ημιαργία με την άδεια του, αλλά πρέπει να πάρι άδεια από τρείς ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η το τέλος της να πέφτει 24/12, και αυτό γίνεται εάν έχουμε άδεια τριών ημερών από 22/12 τότε αυτόματα η τελευταία ημέρα πέφτει 24/12 επομένως δεν την κερδίζει.. εφόσον είναι από 23/12 τότε την κερδίζει.. )
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια
5) Τέλος θα δημιουργήσω ερώτημα ώστε σε σχέση με το Πλαίσιο Ελέγχου να χρεώνεται η αντίστοιχη άδεια στον Μισθωτό..
:wall: :confused1: :035: :oooops:

officeandi 10-12-10 14:56

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,

Αν και δεν έχω καμία σχέση με διαχείριση αδειών, παρακολουθώ το θέμα από ενδιαφέρον.

Αγαπητέ Χρήστο (Free_Ghost) στο τελευταίο σου μήνυμα διατυπώνεις τους κανόνες του μοντέλου.

Παράθεση:

Δηλαδή τα 1,2,3 ισχύουν μόνο για ημερησίους;
Πως είναι οι κανόνες για τη βάρδια;

Επιπλέον έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:
  • Καινούργια χρονιά, καινούργια βάση δεδομένων;
  • Υπάρχει περίπτωση σε κάποιον να αλλάξει από «ημερήσιος» σε «βάρδια» ή αντίθετα στα μέσα της χρονιάς;
  • Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν πήρε όλη την άδεια που δικαιούται σε μια χρονιά; Περνάει το υπόλοιπο της άδειας στην επόμενη χρονιά;
Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν δημιουργούσες έναν καινούργιο πίνακα με στήλες
Πίνακας Ρυθμίσεις Προσωπικού : «μητρώο», «από», «έως», «ημερήσιος/βάρδια», «δικαιούται(μέρες)»;
Έτσι θα μπορούσες για τον ίδιο αριθμό μητρώου να διατυπώνεις περισσότερα χρονικά διαστήματα (από/έως), για τα οποία κάθε φορά μπορείς ρυθμίσεις τυχόν αλλαγές στις δυο τελευταίες στήλες.

Για να είναι α βάση δεδομένων ανεξάρτητη ως προς τη χρονιά, οι στήλες (από/ έως) θα πρέπει να είναι τύπου DateTime. Όταν αναφέρεσαι π.χ. για ολόκληρο το 2010, τότε βάζεις από:1/1/2010 έως:31/12/2010.Όμως δε σε εμποδίζει τίποτα να θέσεις και από:1/6/2010 έως:1/2/2011 !!

Μια ιδέα είναι.

Φιλικά
Ανδρέας

kapetang 10-12-10 16:32

Καλησπέρα στην παρέα

Χρήστο, αν κατάλαβα καλά, θα ήθελες μία συνάρτηση που θα υπολογίζει τις μέρες των ημιαργιών, που δε θα μετρούν σα μέρες κανονικής άδειας.
Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος απουσιάζει, λόγω κανονικής άδειας, από την ημερομηνία D1 μέχρι τη D2, συμπεριλαμβανομένων, για τον υπολογισμό των ημερών που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια θα έχουμε:
  • Μέρες απουσίας: Ms=D2-D1+1.
  • Μέρες αργιών (γιορτών Κυριακών, κλπ): Mk.
  • Μέρες ημιαργιών που θεωρούνται αργίες: Μa.
  • Μέρες που χρεώνονται ως κανονική άδεια: Ms-Mk-Ma
Για τον προσδιορισμό της Ma, στηριζόμενος στα στοιχεία που έδωσες, έγραψα μία συνάρτηση, που παραθέτω παρακάτω.
Κώδικας:

Public Function ArgiesApoHmiargies(D1 As Variant, _
        D2 As Variant) As Integer

Dim dte(3) As Date
    Dim i As Integer, x As Integer

'Αν υπάρχουν τιμές null
    If IsNull(D1) Or IsNull(D2) Then Exit Function

'Αρχική τιμή συνάρτησης
    ArgiesApoHmiargies= 0

'Ημερομηνίες ημιαργιών. Αν τα έτη έναρξης και λήξης της απουσίας
    'δεν είναι ίδια (πχ 2010, 2011) και στο διάστημα απουσίας που εμπίπτει
    'στο μεγαλύτερο έτος (2011) υπάρχουν ημιαργίες τα αποτελέσματα δεν είναι
    'σωστά. Την περίπτωση αυτή, για τις κανονικές αδειες, τη θεώρησα αδύνατη.
    dte(0) = DateSerial(Year(D1), 3, 24)
    dte(1) = DateSerial(Year(D1), 10, 27)
    dte(2) = DateSerial(Year(D1), 12, 24)
    dte(3) = DateSerial(Year(D1), 12, 31)

'1. Η άδεια είναι μικρότερη από 3 μέρες
    If D2 - D1 + 1 < 3 Then Exit Function

'2. Περιέχονται δύο ημιαργίες (περιλαμβάνονται και τα όρια του διαστήματος απουσίας)
    x = 0
    For i = 0 To 3
        If D1 <= dte(i) And dte(i) <= D2 Then x = x + 1
    Next
    If x > 1 Then
        ArgiesApoHmiargies= 1
        Exit Function
    End If

'3. Η ημιαργία περιέχεται στα όρια του διαστήματος της απουσίας (χωρίς να περιλαμβάνονται)
    For i = 0 To 3
        If D1 < dte(i) And dte(i) < D2 Then
            ArgiesApoHmiargies= 1
            Exit For
        End If
    Next

End Function

Θα πρέπει να την αντιγράψεις και να δοκιμάσεις , όλες τις περιπτώσεις που έχεις, για να δεις αν σε καλύπτει, αλλά και για να δοκιμαστεί η ακρίβεια του κώδικα.
Φυσικά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις εύστοχες επισημάνσεις του Ανδρέα.

Φιλικά/Γιώργος
ΥΓ Φίλε Ανδρέα καλωσόρισες στο φόρουμ .

Free_Ghost 10-12-10 18:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από officeandi (Μήνυμα 4644)
Δηλαδή τα 1,2,3 ισχύουν μόνο για ημερησίους;
Πως είναι οι κανόνες για τη βάρδια;
Ανδρέας

Γεια σου Ανδρέα..
Στην βάρδια δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά διότι κάθε μέρα άσχετα το τη είναι (Αργία ημιαργία, Κυριακή) την χρεώνεσαι..

(εάν ήταν όλοι βάρδια θα ήταν εύκολη περίπτωση ακόμη και για εμένα...)

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Καινούργια χρονιά, καινούργια βάση δεδομένων;
Ανδρέας

Ακριβώς αυτό που λες κάθε χρονιά και μία βάση..

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Υπάρχει περίπτωση σε κάποιον να αλλάξει από «ημερήσιος» σε «βάρδια» ή αντίθετα στα μέσα της χρονιάς;
Ανδρέας

Ναι υπάρχει, αν και είναι σπάνιο φαινόμενο, τότε θα το αντιμετωπίσω με σημείωση στις παρατηρήσεις...

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν πήρε όλη την άδεια που δικαιούται σε μια χρονιά; Περνάει το υπόλοιπο της άδειας στην επόμενη χρονιά;
Ανδρέας

Ναι περνάει στην επόμενη χρονιά με ένα περιθώριο δηλαδή η άδεια του 2010 πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινάει μέσα στο 2010 δηλαδή το αργότερο 31/12/2010 και πρέπει να τελειώνει εώς και 18/01/2011 ..

Δηλαδή δεν μπορεί να έχει αφήσει όλη του την άδεια για το τέλος..

Παράθεση:

Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν δημιουργούσες έναν καινούργιο πίνακα με στήλες
Πίνακας Ρυθμίσεις Προσωπικού : «μητρώο», «από», «έως», «ημερήσιος/βάρδια», «δικαιούται(μέρες)»;
Έτσι θα μπορούσες για τον ίδιο αριθμό μητρώου να διατυπώνεις περισσότερα χρονικά διαστήματα (από/έως), για τα οποία κάθε φορά μπορείς ρυθμίσεις τυχόν αλλαγές στις δυο τελευταίες στήλες.
Ανδρέας

Ανδρέα δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω τη εννοείς, διότι το «ημερήσιος/βάρδια»,το έχω στο πίνακα prosopiko όπως και το «δικαιούται(μέρες)», και ως προς τα διαστήματα μπορούν να είναι άπειρα θεωρητικά διότι η υποφόρμα όπου τα εισάγουμε είναι συνεχείς..

Παράθεση:

Για να είναι α βάση δεδομένων ανεξάρτητη ως προς τη χρονιά, οι στήλες (από/ έως) θα πρέπει να είναι τύπου DateTime. Όταν αναφέρεσαι π.χ. για ολόκληρο το 2010, τότε βάζεις από:1/1/2010 έως:31/12/2010.Όμως δε σε εμποδίζει τίποτα να θέσεις και από:1/6/2010 έως:1/2/2011 !!
Ανδρέας

Το μόνο που με εμποδίζει είναι ότι στην στήλη δικαιούται θα δείξει αρνητικό νούμερο, διότι δεν έχω ολοκληρώσει, τους υπολογισμούς για το μέτρημα, κόλλησα σε κάτι φαινομενικά απλό ..

Σε ένα απλό ερώτημα θέλω να μου εμφανίζει μια (Eκφρ1) εικονικό πεδίο το οποίο θέλω να παίρνει τιμή ανάλογα με το τη περιέχει το πεδίο ΑΛΦΑ…
Π.χ. Eφόσον το πεδίο ΑΛΦΑ έχει τιμή Α τότε το εικονικό πεδίο να εμφανίζει την τιμή που έχει το πεδίο ΒΗΤΑ διαφορετικά να μου εμφανίζει την τιμή του πεδίου ΓΑΜΑ..

Η ακόμη και να μπεί Stop ανάλογα το υπόλοιπο της αδείας του, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν επαρκουν για κάτι τέτοιο..

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4645)
Καλησπέρα στην παρέα
Χρήστο, αν κατάλαβα καλά, θα ήθελες μία συνάρτηση που θα υπολογίζει τις μέρες των ημιαργιών, που δε θα μετρούν σα μέρες κανονικής άδειας.

Γειά σου φίλε Γιώργο..
Ακριβώς αυτό που λές Γιώργο..

Παράθεση:

Καλησπέρα στην παρέα
Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος απουσιάζει, λόγω κανονικής άδειας, από την ημερομηνία D1 μέχρι τη D2, συμπεριλαμβανομένων, για τον υπολογισμό των ημερών που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια θα έχουμε:[LIST][*]Μέρες απουσίας: Ms=D2-D1+1.[*]Μέρες αργιών (γιορτών Κυριακών, κλπ): Mk.[*]Μέρες ημιαργιών που θεωρούνται αργίες: Μa.[*]Μέρες που χρεώνονται ως κανονική άδεια: Ms-Mk-Ma

Σωστά με αποπροσανατόλισε το +1 αλλά τέλος το κατάλαβα…

Παράθεση:

Καλησπέρα στην παρέα
Θα πρέπει να την αντιγράψεις και να δοκιμάσεις , όλες τις περιπτώσεις που έχεις, για να δεις αν σε καλύπτει, αλλά και για να δοκιμαστεί η ακρίβεια του κώδικα.
Φιλικά/Γιώργος

Θα το δοκιμάσω φίλε μου αρκεί να το αντιγράψω στην σωστή θέση :002:…

officeandi 10-12-10 21:16

Αγαπτέ Χρήστο,

έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις αρχεία PowerPoint;

Ανδρέας

kapetang 10-12-10 21:54

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Χρήστο, στη ΒΔ που ανέβασες πρόσθεσα μία φόρμα στην οποία μπορείς να δοκιμάσεις τις συναρτήσεις.
Συγκεκριμένα συμπληρώνεις την ημερομηνία έναρξης της απουσίας και την ημερομηνία τέλους και πατάς το «tab», για να πάρεις τα αποτελέσματα.
Έτσι θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια ιδέα για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι συναρτήσεις και να τις δοκιμάσεις.
Τα αποτελέσματα που θα πάρεις πολύ πιθανόν να μη είναι αυτά που ακριβώς θέλεις.
Ο Τάσος έβαλε κάποιες αργίες που μπορεί στη επιχείρηση που δουλεύεις να μη είναι ή να είναι ημιαργίες. Επίσης τι γίνεται με τα Σάββατα.
Τροποποίησα λίγο τον κώδικα για να μη λαμβάνονται υπόψη οι ημιαργίες όταν συμπίπτουν με Κυριακή.
Τα παραπάνω αντιμετωπίζουν αποσπασματικά το πρόβλημά σου και απλά διευκολύνουν την κατανόησή του. Το βασικό είναι η σωστή δόμηση της βάσης, σύμφωνα και με τις επισημάνσεις του Ανδρέα.

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 10-12-10 21:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Free_Ghost (Μήνυμα 4647)
Γεια σου Ανδρέα..

Σε ένα απλό ερώτημα θέλω να μου εμφανίζει μια (Eκφρ1) εικονικό πεδίο το οποίο θέλω να παίρνει τιμή ανάλογα με το τη περιέχει το πεδίο ΑΛΦΑ…
Π.χ. Eφόσον το πεδίο ΑΛΦΑ έχει τιμή Α τότε το εικονικό πεδίο να εμφανίζει την τιμή που έχει το πεδίο ΒΗΤΑ διαφορετικά να μου εμφανίζει την τιμή του πεδίου ΓΑΜΑ..

Η ακόμη και να μπεί Stop ανάλογα το υπόλοιπο της αδείας του, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν επαρκουν για κάτι τέτοιο..

Λοιπόν έλυσα το πρώτο από τα παραπάνω προβλήματα (για εμένα) και το γράφω για να μην παιδεύονται άλλοι φίλοι..

Παράδειγμα :
Eκφρ1: IIf([¨Όνομα Πίνακα]![ΑΛΦΑ]="Α";[Όνομα Πίνακα]![ ΒΗΤΑ];[ Όνομα Πίνακα]![ ΓΑΜΑ])

Όσο για το δεύτερο προβλημα το Stop θα μεγαλώσω που θα πάει...:sntoup:

Υ.Γ._1 Γιώργο αυτό ακόμη δεν μπόρεσα να το ελέγξω μια και με προβληματίζει η επικόλληση και από την άλλη με παίδευε το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω αλλά το έλυσα..
Y.Γ._2 Φυσικά και μπορώ να τα ανοίξω Ανδρέα..

Τά λέμε αύριο φίλοι μου...

Υ.Γ._3 Γιώργο ενώ έγραψα το μήνυμα μου, κατόπιν από πάνω ξεφύτρωσε το δικό σου το οποίο δεν είχα ειδή.. (συγγνώμη) αλλά Θα το ειδώ αύριο διότι ήπια και ένα μπουκαλάκι κρασί τώρα...

Free_Ghost 11-12-10 07:47

1 Συνημμένο(α)
Καλημέρα σε όλους τους φίλους..

Γιώργο δούλεψα αρκετά το τέστ που εφάρμοσες και μου έβγαλε λάθος μόνο ένα σημείο ..

Έβαλα άδεια από 22/09/2009 έως 28/09/2009 και μου εμφανίζει 3 ημέρες.
Eδώ είναι ένα από τα παράλογα (που ακόμη και πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να καταλάβουν) δεν υπάρχει περίπτωση η άδεια να τελειώνει 28/12/2009 ..

Διότι εάν ξεκινάει 22/12/2009 και είναι 3 ημέρες το τέλος της θα συμπίπτει με την 24/12/2010 και αυτό διότι για να κερδίζει την ημιαργία είπαμε δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει σε αυτήν με 3 μέρες έχουμε λοιπόν 22,23,24 και τελείωσε…

Εάν όμως ξεκινήσει 23 τότε κερδίζει 24 κατόπιν πάει 28 και 29…
Δεδομένου πώς 25,26,27 είναι Κυριακή και αργία..

Λόγω αυτού του προβλήματος κατήργησα την μία καρτέλα του τάσου όπου έβαζες απο ημερομηνία και κατόπιν τον αριθμό των ημερών , τελικά μήπως ήταν προτιμότερο…

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δούλεψε σωστά.
Τού λείπη η σύνδεση η πρέπει να εφαρμοστή στην κυρίως Φόρμα..

Τελικά μήπως θα διευκόλυνε η έκδοση με τις δύο καρτέλες του Τάσου..
Που έλεγς απο Ημερομηνία και τέλος Ημέρες..
Την Επισυνάπτω..

Υ.Γ. πάντως γιώργο ακόμη και με αυτό το μοναδικό λάθος προτιμώ την έκδοση σου απο την δικιά μου (Του Τάσου δηλαδή) αρκεί να δουλέψει απο την κυρίως φόρμα..

:thanks:

kapetang 11-12-10 10:39

Καλημέρα στην παρέα

Χρήστο, γράφεις 22/9/2009 έως 28/9/2009, αλλά μάλλον εννοείς 22/12/2009 έως 28/12/2009.
Το αποτέλεσμα που πήρες είναι σύμφωνο με τη λογική, που χρησιμοποίησα για τη δόμηση της συνάρτησης. Για το παράδειγμά σου είναι η εξής:
Ο εργαζόμενος ζητάει από την υπηρεσία του να λείψει με κανονική άδεια από τις 22/12/2009 έως 28/12/2009 (συμπεριλαμβάνονται οι 22 και 28), δηλαδή για 7 μέρες.
  • Η υπηρεσία την εγκρίνει και στη συνέχεια υπολογίζει τις μέρες κανονικής που θα χρεωθούν.
  • Έχουμε 3 αργίες (25,26, 27).
  • Έχουμε 1 ημιαργία (24/12) που γίνεται αργία γιατί είναι ανάμεσα στις 22 και 28.
Συνεπώς χρεώνονται 3 μέρες (22, 23, 28).
Πιθανόν να θέλεις διαφορετικό τρόπο υπολογισμού.
Υπάρχει και ένα ερώτημα τι γίνεται με τις ημιαργίες που μπορεί να συμπέσουν με Σάββατο ή Κυριακή;

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 11-12-10 12:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4657)
Καλημέρα στην παρέα
Χρήστο, γράφεις 22/9/2009 έως 28/9/2009, αλλά μάλλον εννοείς 22/12/2009 έως 28/12/2009.
Φιλικά/Γιώργος

Σωστά τα λες για δωδέκατο εννοούσα

Παράθεση:

Καλημέρα στην παρέα
Ο εργαζόμενος ζητάει από την υπηρεσία του να λείψει με κανονική άδεια από τις 22/12/2009 έως 28/12/2009 (συμπεριλαμβάνονται οι 22 και 28), δηλαδή για 7 μέρες.
Φιλικά/Γιώργος

Εδώ είναι το πρόβλημα μισθωτός που κερδίζει την ημιαργία δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσει 28 και γιατί το λέω, [22 - 1 ημέρα] [23 – 2 ημέρα ] [επομένως 24-3 ημέρα ] τελειώνει εκεί, πάλι εάν ζητήσει και 4 ημέρα τότε αυτόματα κερδίζει την ημιαργία 24 (διότι δεν τελειώνει η άδεια πάνω στην ημιαργία) και έχουμε [28 – 3 ημέρα] & [29 – 4 ημέρα]…

Για αυτό είπα μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω την έκδοση όπου βάζεις ημερομηνία εκκίνησης και κατόπιν ημέρες..
Γιατί έτσι θα έβαζα 22/12/2009 – 3 ημέρες και θα το πήγαινε εώς 24/12/2009
Η θα έβαζα 22/12/2009 – 4 ημέρες και θα το πήγαινε εώς 29/12/2009

Παράθεση:

Καλημέρα στην παρέα
Υπάρχει και ένα ερώτημα τι γίνεται με τις ημιαργίες που μπορεί να συμπέσουν με Σάββατο ή Κυριακή;
Φιλικά/Γιώργος

Ο Ημερήσιος Σάββατο Κυριακή πάντα τις κερδίζει επομένως εάν η ημιαργία πέφτει αυτές της ημέρες πάντα κερδίζεται όπως ένα Σαββατοκύριακο…

Υ.Γ. Υπάρχει κάτι μαζεμένο να διαβάσω για module και Συναρτήσεις, γιατι μου φαίνεται πώς είναι η καρδιά σε δύσκολες καταστάσεις..:confused1:

kapetang 11-12-10 14:23

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Χρήστο, το πρόβλημα των αδειών μπορεί να διατυπωθεί με δύο τρόπους:
1. Ο εργαζόμενος ζητάει να λείψει από την ημερομηνία D1 έως την D2, δηλαδή D2-D1+1 μέρες. Εδώ το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός των ημερών (M) που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια (M=μέρες απουσίας - σαββατοκύριακα - αργίες - ημιαργίες).
2. Ο εργαζόμενος ζητάει να χρεωθεί (Μ) μέρες κανονική άδεια που θα αρχίσει από την ημερομηνία D1. Εδώ το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας D2 που θα λήξει η απουσία του (D2=D1-1 + σαββατοκύριακα + αργίες + ημιαργίες).
Από τα γραφόμενά σου κατάλαβα ότι η υπηρεσία σου (επιχείρηση) εφαρμόζει τον δεύτερο τρόπο.
Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει:
  • Να προσαρμόσεις τον πίνακα των αδειών αντικαθιστώντας το πεδίου της ημερομηνίας λήξης της απουσίας, με ένα πεδίο με τον αριθμό των ημερών της κανονικής άδειας.
  • Να προσαρμοστούν οι συναρτήσεις ώστε τα ορίσματα εισόδου να είναι η ημερομηνία έναρξης της άδειας και ο αριθμός των ημερών κανονικής άδειας και τα αποτελέσματά τους να διευκολύνουν τον υπολογισμό της ημερομηνίας λήξης της απουσίας (D2).
Για τη δημιουργία μιας συνάντησης απαιτείται η γνώση κώδικα VBA. Βιβλία υπάρχουν.
Πάντως, κατά τη γνώμη μου, προηγείται η γνώση της σωστής σχεδίασης της βάσης δεδομένων (πίνακες, πρωτεύοντα κλειδιά, σχέσεις, ευρετήρια), των ερωτημάτων, των φορμών και των εκθέσεων.
Για να δεις κάπως τη σημασία τους επισυνάπτω ένα πρόχειρο δείγμα ΒΔ, το οποίο στηρίζεται στον πρώτο τρόπο χειρισμού των κανονικών αδειών, που μάλλον δεν είναι συμβατός με τον τρόπο χειρισμού των αδειών από την υπηρεσία σου.

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 11-12-10 16:31

Καλησπέρα Γιώργο τελικά βλέπω πώς μπερδεύτηκα και εγώ ο ίδιος με αποτέλεσμα να σε κουράσω και εσένα..

Γιώργο το τελευταίο που ανέβασες στο μήνυμα 27 σε εμένα δεν δουλεύει βασικά δεν εισάγει ημερομηνία..

Εγώ όπως είμαι μπερδεμένος (μια και δεν μπόρεσα να τεστάρω το συνημμένο του 27) θα ήθελα όταν έχεις ελεύθερο χρόνο να κοιτάξεις λίγο το συνημμένο του μηνύματος 22 και αν μπορείς να προσαρμόσεις την εισαγωγή στην κυρίως φόρμα γιατί το συγκεκριμένο μόνο ένα λάθος έκαμνε και με βόλευε αρκετά (εγώ ποτέ δεν θα το έκαμνα έτσι) πάλι εάν εντοπίσεις γιατί δεν εισάγει ημερομηνία το 27 σφύρα να το κοιτάξω…

Τώρα θα ασχοληθώ με αυτό το Νο 27 μήπως δουλέψει..

Υ.Γ. βρήκα κάτι σημειώσεις Visual Basic στο Internet στα Ελληνικά και όταν άνοιξα το βιβλίο νόμισα πώς ήταν γραμμένες στα Αλβανικά μάλλον έχω πολύ δρόμο ακόμη..

kapetang 11-12-10 19:36

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στη παρέα

Χρήστο, Όπως έγραφα και στο προηγούμενο μήνυμα, υπάρχουν δύο τρόποι διαχείρισης των αδειών.
Επισυνάπτω δύο δείγματα ΒΔ, που τους δείχνουν. Πιστεύω ότι στην υπηρεσία (επιχείρησή) σου ταιριάζει ο δεύτερος.
Η φόρμα που υπάρχει στο προηγούμενο μήνυμα είναι για να εμφανίζει το προσωπικό και τις αντίστοιχες άδειες. Δεν είναι για την καταχώρηση στοιχείων. Πίστευα ότι η εισαγωγή των στοιχείων του προσωπικού και των βασικών στοιχείων των αδειών (όχι των υπολογιζόμενων) δεν αποτελούσε πρόβλημα.
Κάθε ΒΔ που επισυνάπτω έχει:
  1. Ένα πίνακα «Prosopiko».
  2. Ένα πίνακα «Adeies» με τα βασικά στοιχεία των αδειών.
  3. Μία φόρμα «frmProsopikoKatahorisi», από την οποία μπορούμε να καταχωρήσουμε στοιχεία του προσωπικού και των αντίστοιχων αδειών.
  4. Ένα ερώτημα «qryAdeies» που προσδιορίζει τα υπολογιζόμενα στοιχεία των αδειών, με βάση τις σχετικές συναρτήσεις.
  5. Μία φόρμα «frmProsopikoEmfanisi», που εμφνίζει το προσωπικό και τις αντίστοιχες άδειες.
  6. Μία λειτουργική μονάδα «modAdeies» που περιέχει τον κώδικα των συναρτήσεων.
Τα στοιχεία της δεύτερης βάσης έχουν δείκτη 2.
Τη βάση δεδομένων του προηγούμενου μηνύματος μη τη λαμβάνεις υπόψη (έχει και κάποιες αβλεψίες) ασχολήσου με τις νέες και βασικά με τη δεύτερη.

Φιλικά/Γιώργος
ΥΓ Πριν από τον κώδικα, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να σχοληθείς με τα βασικά της access

Free_Ghost 11-12-10 22:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4662)
Καλησπέρα στη παρέα
Η φόρμα που υπάρχει στο προηγούμενο μήνυμα είναι για να εμφανίζει το προσωπικό και τις αντίστοιχες άδειες. Δεν είναι για την καταχώρηση στοιχείων. Πίστευα ότι η εισαγωγή των στοιχείων του προσωπικού και των βασικών στοιχείων των αδειών (όχι των υπολογιζόμενων) δεν αποτελούσε πρόβλημα.

Δεν αποτελεί πρόβλημα αυτό φίλε μου απλά μπερδεύτηκα, και επειδή ασχολούμουν και με άλλα προβληματάκια, νόμισα πώς ήταν κανονική και πήγα να τσεκάρω Ημερομηνίες, μάλλον όμως έμπλεξα με πολλά και στο τέλος θα τα κάνω όλα Σκ....:007:

Γιώργο απόψε δεν μπορώ αύριο εργάζομαι εκτάκτως επομένως θα τα κοιτάξω αύριο το απόγευμα...

Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο με εμένα:047: (αλλά απόψε πάλι ήπια μόνος το κρασί :drinks: που ήσουν, με -8 έξω μόνο το κρασάκι μας ανεβάζει..)...

Free_Ghost 12-12-10 18:27

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στους φίλους του Forum..

Καλησπέρα και εσένα Γιώργο δούλεψα λίγο πριν ανοίξω το κρασάκι (εδώ στην Φλώρινα ειδικά με το μεγάλο ψύχος έχουμε δεδομένο το τσίπουρο και το κρασάκι) προσάρμοσα την φόρμα όπως ήθελα και έκανα κάποια Τεστ..
Μπορώ να πω αυτή την στιγμή είναι στην πιο καλή του μορφή (από άποψη επεξεργασίας αδειών), το παίδεψα αρκετά και βρήκα μόνο ένα λάθος το οποίο στον ίδιο μισθωτό παραπάνω δεν το κάνει.

Τα προβλήματα που έχω είναι 1 λάθος και 2 λειτουργικά…

1) Στην πρώτη εγγραφή και στην τελευταία άδεια που έχω καταχωρήσει με ημερομηνία από 23/03/2010 και 3 ημέρες δείχνει ημέρα τελειώματος της άδειας την 27/03/2010 ημέρα Σάββατο, ενώ κανονικά έπρεπε να έχει περάσει το Σαββατοκύριακο και να εμφανίζει την 29/03/2010..
Αυτό που με παραξενεύει είναι ότι στις παραπάνω εγγραφές στον ίδιο Μισθωτό υπολογίζει κανονικά το Σάββατο στις αργίες…

2) Το δεύτερο πρόβλημα μου είναι στο Update κατά την εισαγωγή δεν ενημερώνει αυτόματα την δεύτερη υποφόρμα, πρέπει να μετακινηθώ σε κάποιον μισθωτό και να ξαναγυρίσω ώστε να ενημερωθεί..

3) Το τρίτο θα έλεγα είναι διπλό α) πώς μπορώ να εκτυπώσω κάποια συγκεκριμένη εγγραφή, δεν μου έχει τύχη σε συνεχή φόρμα και β) πώς μπορώ να υπολογίσω το σύνολο των αδειών σε μια συνεχή φόρμα..
Και το λέω αυτό διότι όταν βάλω την φόρμα για εκτύπωση αυτή αναφέρει..
Ο μισθωτός Παπάς Κων/νος έχει λάβει 12 ημέρες αδείας αιτεί 4 ημέρες και το υπόλοιπο του είναι 8 ημέρες..

Στο παλιό πρόγραμμα που δουλεύω ιδιοκατασκευή είναι όλα Manual (για αυτό, αυτό το ονομάζω Ferrari) η φόρμα εισαγωγής δεν ήταν συνεχής, αλλά είχα περιορισμό τις 12 εγγραφές, εκεί με ερωτήματα μετρούσα τις ημέρες και δίπλα σε κάθε εγγραφή είχα ένα μικρό πλήκτρο εκτύπωσης στην συνεχή πώς μπορώ να το κάνω..

Υ.Γ. Γιώργο επέμενα για σύνδεση στο μήνυμα 22, διότι τις αλλαγές που έκανες είχαν εφαρμογή μόνο στην φόρμα σου και όχι στην παλιά, αυτό νόμισα πώς θέλει κάποια ιδιαίτερη σύνδεση μεταξύ της modulas και της Φόρμας..

kapetang 13-12-10 18:48

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στη παρέα

Χρήστο, σχετικά με προβλήματα που αναφέρεις για τη βάση δεδομένων διαχείρισης των κανονικών αδειών:
1. Έκανα μία προσθήκη στη συνάρτηση «LastAbsenceDate», που δημιούργησε ο Τάσος, ώστε , αν υπάρχουν συνεχόμενες μη εργάσιμες μέρες, μετά την ημερομηνία που συμπληρώνονται οι μέρες της κανονικής άδειας, να περιλαμβάνονται στις μέρες απουσίας. Επίσης τροποποίησα και τον τρόπο προσδιορισμού των ημεραργιών που θεωρούνται αργίες.
Οι αλλαγές αυτές φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα, που αναφέρεις. Πρέπει όμως να κάνεις δοκιμές, επειδή εγώ δεν έχω καλές σχέσεις με τις γιορτές και τις ημερομηνίες.
2. Για να ενημερώνεται αυτόματα η υποφόρμα, που παρουσιάζει τα στοιχεία των αδειών, έχω προσθέσει ένα κουμπάκι το οποίο αφού αποθηκεύσει την εγγραφή που είναι σε κατάσταση επεξεργασίας (υπάρχει μολυβάκι στον επιλογέα εγγραφών), ακολούθως ανανεώνει τα περιεχόμενα της υποφόρμας.
3.a. Έχω προσθέσει στην κύρια φόρμα πλαίσια κειμένου που εμφανίζουν τα σύνολα και τα υπόλοιπα των κανονικών αδειών.
3.b. Η εκτύπωση μιας συγκεκριμένης εγγραφής με παίδεψε. Αφού έκανα πολλές αλλαγές στις ιδιότητες της φόρμας και τη θέση των υποφορμών, διαπίστωσα ότι το πρόβλημα οφείλονταν στον ορισμό της φόρμας ως αναδυόμενης. Αυτό δεν επέτρεπε την επιλογή της προς εκτύπωση εγγραφής. Τελικά την άλλαξα και πρόσθεσα και επιλογείς εγγραφών (κατακόρυφη λωρίδα αριστερά στη φόρμα). Δεν ξέρω γιατί τους κατάργησες , αφού έχουν αρκετά πλεονεκτήματα:
  • Δεν εκτυπώνονται.
  • Δείχνουν ξεκάθαρα ποιες εγγραφές έχουν επιλεχθεί (ποιες θα εκτυπωθούν ή θα διαγραφούν).
  • Ποια είναι σε κατάσταση επεξεργασίας (υπάρχει στον επιλογέα το μολυβάκι) και συνεπώς πρέπει να αποθηκευτεί
.
Τα βήματα για την εκτύπωση των αδειών ενός μισθωτού είναι:
  • Μετακίνηση στην εγγραφή του μισθωτού και κλικ στον επιλογέα εγγραφών της κύριας φόρμας (μαυρίζει) για να επιλέξεις την εγγραφή του.
  • Κλικ στο κουμπί του office > Εκτύπωση > Εκτύπωση.
  • Στο πλαίσιο «Εκτύπωση» επιλογή του «Επιλεγμένες εγγραφές» > ΟΚ.
Επειδή έκανα τις σχετικές ρυθμίσεις στα περιθώρια και τον προσανατολισμό σελίδας, μάλλον δε θα χρειαστεί να ασχοληθείς μ’ αυτά.
Για ποιο περίτεχνες εκτυπώσεις θα πρέπει να σκεφτείς τη χρήση εκθέσεων.
Μια πληρέστερη αντιμετώπιση, που θα περιλάμβανε τη δικαιούμενη άδεια ετησίως, τη μεταφερόμενη από προηγούμενο έτος, την πληρωμένη, κλπ,θα ήταν αρκετά πολύπλοκη και δύσκολη στην υλοποίησή της.
Η βάση, όπως, είναι μπορεί να καλύψει αρκετές ανάγκες και μάλιστα, αν οργανώσουμε σωστά τα αρχεία μας στο δίσκο, μπορεί να έχουμε και διαχρονικά στοιχεία. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε:
  • Να δημιουργήσουμε ένα φάκελο στο δίσκο (πχ Adeies) που θα περιέχει τα ετήσια στοιχεία των αδειών (Adeies2009.mdb, Adeies2010.mdb, κλπ).
  • Να πάρουμε ένα αντίγραφο του Adeies2010.mdb να το ονομάσουμε Adeies2011.mdb και να δουλέψουμε μ’ αυτό για τις άδειες του 2011, διατηρώντας τα στοιχεία του 2010.
Φιλικά/Γιώργος
Χρήστο, στη Φλώρινα έχεις πετύχει τον τέλειο συνδυασμό: χιόνι, κρασί, τσίπουρο, κοψίδια .....Σε ζηλεύω.

Free_Ghost 14-12-10 12:16

Καλησπέρα σας …

Γιώργο δεν θέλω άλλο να σε επιβαρύνω έχεις κάνει είδη πολλά για εμένα, και όντως όπως το αναφέρεις δεν τα πάς καλά με τις άδειές και τις αργίες..

Προ ολίγου εξέτασα την καινούργια έκδοση και βγάζει πολλά λάθη (διότι δεν είμαι σε θέση να σου δώσω να καταλάβεις τι ακριβώς θέλω) αβίαστα, η προηγούμενη έκδοση (31) ήταν πολύ πιο σωστή έκανε ένα και μοναδικό λάθος ακριβώς στην τελευταία εγγραφή..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχουμε και λέμε η άδεια είναι 3 ημερών και ξεκινάει :
23/03/2009 Τρίτη (1) Ημέρα
24/03/2009 Ημιαργία κερδίζει
25/03/2009 Αργία Κερδίζει
26/03/2009 Παρασκευή (2) Ημέρα
27/03/2009 Σαββάτο Κερδίζει
28/03/2009 Κυριακή κερδίζει
29/03/2009 Δευτέρα (3) Ημέρα και τελειώνει η άδεια…
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δηλαδή έχουμε κανονική άδεια 3 Ημερών από 23/03/2009 έως 29/03/2009.

Στην έκδοση 31 όμως έβγαζε κανονική άδεια 3 Ημερών από 23/03/2009 έως 27/03/2009, ενώ 27 είναι Σάββατο…

Αυτή ήταν η μοναδική αλχημεία, η έκδοση 32 έχει μπερδευτεί και κάνει πολλά λάθη..

Αν μπορείς Γιώργο κοίταξε μόνο αυτό το λάθος της 31 και όλα τα υπόλοιπα θα τα ρυθμίσω σύμφωνα με την 32, εξάλλου έχω ετοιμάσει και εκθέσεις για εκτύπωση..

Υ.Γ. Είχα σκοπό να τα βάλω σε φακέλους ακριβώς όπως αναφέρεις για κάθε χρονιά, και δεν με ενδιαφέρει μεταφορά αδείας και τέτοια, και να μην λυθεί το πρόβλημα της 31 εγώ θα δουλέψω με τον κώδικα αυτής..

Γιώργο Ευχαριστώ για άλλη μία φορά για όλα αυτά δεν είναι είναι ανάγκη να πιέσεις τον εαυτό σου μόνο αν βρεις ελεύθερο χρόνο και διάθεση (πολύ σημαντική αυτή) ασχολήσου..

Ευχαριστώ…(Χωρίς Κρασάκι)

kapetang 14-12-10 16:38

Καλησπέρα στην παρέα

Χρήστο, στην τελευταία έκδοση προσπάθησα να διορθώσω το λάθος που αναφέρεις. Πράγματι, για ημερομηνία έναρξης 23/03/2009 και άδεια 3 μέρες, το πρόγραμμα δίνει τη ζητούμενη (29/03/2009) τελευταία μέρα απουσίας.
Τώρα, αν κατάλαβα καλά, διαπίστωσες ότι η διόρθωση αυτή προκαλεί λάθη σε άλλες περιπτώσεις.
Μήπως θα μπορούσες να γίνεις σαφέστερος;

Φιλικά/Γιώργος

Free_Ghost 14-12-10 20:24

1 Συνημμένο(α)
Γεια σου και πάλι Γιώργο..

Στέλνω συνημμένο την τελευταία έκδοση με περασμένες τις ίδιες ημέρες που τεστάρω..

1) Στην 1 περίπτωση η άδεια τελειώνει 24/12/2009 και όχι 27/12/2009 Δευτέρα. Έχουμε 22,23,24 η Τρίτη ημέρα και εκεί stop κατόπιν πηδάει τις Αργίες 25,26 και χρεώνει και την 27/12/2009
2) Η 2 περίπτωση είναι σωστή
3) Στην 3 περίπτωση τελειώνει 25/03/2010 πάνω στην αργία ενώ κανονικά έπρεπε 24/03/2010.
4) Η 4 περίπτωση είναι σωστή..
5) Στην περίπτωση 5 τελειώνει 06/01/2010 ημέρα αργία ενώ κανονική τελευταία ημέρα ήταν η 05/01/2010
6) Η περίπτωση 6 πάλι που στην προηγούμενη έκδοση ήταν λάθος σε αυτήν είναι σωστή…

Το συμπέρασμα μου είναι πώς ενώ η άδεια τελειώνει κανονικά π.χ. 24/12/2009 εάν μετά την άδεια έχουμε Σ/Κ επεκτείνη την άδεια 1 ημέρα μετα το Σ/Κ, ενώ εάν έχουμε αργία τότε την τελειώνει πάνω στην αργία εάν έχουμε 1 αργία…

Το πρόβλημα πιστεύω δημιουργείται απο αυτό που αναφέρεις ...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4677)
Καλησπέρα στη παρέα
1. Έκανα μία προσθήκη στη συνάρτηση «LastAbsenceDate», που δημιούργησε ο Τάσος, ώστε , αν υπάρχουν συνεχόμενες μη εργάσιμες μέρες, μετά την ημερομηνία που συμπληρώνονται οι μέρες της κανονικής άδειας, να περιλαμβάνονται στις μέρες απουσίας. Επίσης τροποποίησα και τον τρόπο προσδιορισμού των ημεραργιών που θεωρούνται αργίες.

Δηλαδή διορθώθηκε ο υπολογισμός που είχαμε λάθος στην περίπτωση 6 αλλά επεκτάθηκε η άδεια με Αργίες και Σ/Κ..

Τα Χαιρετίσματα μου και πάλι, αλλά αυτή την φορά χωρίς κρασάκι μόλις γύρισα απο το Νοσοκομείο και ο γιατρός μου το έκοψε για μια εβδομάδα...:031:

kapetang 14-12-10 21:21

Καλησπέρα στην παρέα

Φίλε Χρήστο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ημερομηνία που δίνει το πρόγραμμα, το διευκρίνισα και στο προηγούμενο μήνυμα, είναι η τελευταία μέρα απουσίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία του. Την επόμενη είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην δουλειά του.
Βλέποντας κάποιος τις πληροφορίες που δίνει το πρόγραμμα ξέρει άμεσα:
  • Πότε άρχισε η κανονική άδεια.
  • Την τελευταία μέρα απουσίας του υπαλλήλου και συνεπώς και την ημερομηνία που θα επανέλθει στην εργασία του. Μια πολύ χρήσιμη πληροφορία.
  • Πόσες είναι οι μέρες της κανονικής άδειας (χρεώσιμες).
  • Πόσες είναι οι μέρες αργιών και σαββατοκύριακων.
  • Πόσες είναι οι ημιαργίες που κερδίζονται
.
Για να ξεκαθαρίσει ο τρόπος που ρύθμισα να λειτουργεί το πρόγραμμα δες και τα παρακάτω αναλυτικά παραδείγματα:
1. ΗΕ = 22/12/2009, ΚΑ= 3 ΗΛ = 27/12/2009.
  • 22/12/2009, Τρίτη (1)
  • 23/12/2009,Τετάρτη (2)
  • 24/12/2009 Πέμπτη, ημιαργία δεν κερδίζεται (3)
  • 25/12/2009 Παρασκευή αργία
  • 26/12/2009 Σάββατο
  • 27/12/2009 Κυριακή και τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή
2. ΗΕ=23/12/2009, ΚΑ=3, ΗΛ = 29/12/2009
  • 23/12/2009 Τετάρτη (1)
  • 24/12/2009 Πέμπτη, ημιαργία, κερδίζεται
  • 25/12/2009 Παρασκευή, αργία
  • 26/12/2009 Σάββατο
  • 27/12/2009 Κυριακή
  • 28/12/2009 Δευτέρα (2)
  • 29/12/2009 Τρίτη (3), τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή.
3. ΗΕ =22/3/20010, ΚΑ = 3, 25/3/2010
  • 22/3/2010 Δευτέρα (1)
  • 23/3/2010 Τρίτη (2)
  • 24/3/2010 Τετάρτη, ημιαργία χρεώνεται (3)
  • 25/3/2010 Πέμπτη, αργία και τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή
4. ΗΕ= 24/3/2010, ΚΑ= 3 , ΗΛ = 29/12/2010
  • 24/3/2010, Τετάρτη, ημιαργία χρεώνεται (1)
  • 25/3/2010 Πέμπτη, αργία
  • 26/3/2010 Παρασκευή (2)
  • 27/3/2010 Σάββατο
  • 28/3/2010 Κυριακή
  • 29/1232010 Δευτέρα (3) και τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή
5. 23/3/2010, ΚΑ=3, ΗΛ=29/3/2010
  • 23/3/2010, Τρίτη (1)
  • 24/3/2010, Τετάρτη, ημιαργία δε χρεώνεται
  • 27/3/2010 Σάββατο
  • 28/3/2010 Κυριακή
Γιώργος
ΥΓ Περαστικά και για το κρασάκι υπομονή.

Free_Ghost 14-12-10 22:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4688)
Καλησπέρα στην παρέα

Φίλε Χρήστο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ημερομηνία που δίνει το πρόγραμμα, το διευκρίνισα και στο προηγούμενο μήνυμα, είναι η τελευταία μέρα απουσίας του υπαλλήλου από την υπηρεσία του. Την επόμενη είναι υποχρεωμένος να βρίσκεται στην δουλειά του.
Βλέποντας κάποιος τις πληροφορίες που δίνει το πρόγραμμα ξέρει άμεσα:

Ακριβώς εκεί είναι το λάθος Γιώργο, δεν πρέπει να εμφανίζεται σαν άδεια το ερχόμενo Σ/Κ διότι αυτό αναιρεί το δικαίωμα από τον εργοδότη να καλέσει μέσα τον μισθωτό για κάποιες έκτακτες εργασίες, όταν η τελευταία ημέρα της άδειας είναι η Παρασκευή δηλώνετε αυτή και όχι η Κυριακή όπως στο παράδειγμα 1 που αναφέρεις..

Παράθεση:

1. ΗΕ = 22/12/2009, ΚΑ= 3 ΗΛ = 27/12/2009.
  • 22/12/2009, Τρίτη (1)
  • 23/12/2009,Τετάρτη (2)
  • 24/12/2009 Πέμπτη, ημιαργία δεν κερδίζεται (3)
  • 25/12/2009 Παρασκευή αργία
  • 26/12/2009 Σάββατο
  • 27/12/2009 Κυριακή και τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή

• Λάθος λήγει 24/12/2009 και επομένως ο μισθωτός μπορεί να εργαστεί στις αργίες εκτάκτως εφόσον τον φωνάξει ο Εργοδότης….

Παράθεση:

2. ΗΕ=23/12/2009, ΚΑ=3, ΗΛ = 29/12/2009
  • 23/12/2009 Τετάρτη (1)
  • 24/12/2009 Πέμπτη, ημιαργία, κερδίζεται
  • 25/12/2009 Παρασκευή, αργία
  • 26/12/2009 Σάββατο
  • 27/12/2009 Κυριακή
  • 28/12/2009 Δευτέρα (2)
  • 29/12/2009 Τρίτη (3), τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή.

• Σωστό…

Παράθεση:

3. ΗΕ =22/3/20010, ΚΑ = 3, 25/3/2010
  • 22/3/2010 Δευτέρα (1)
  • 23/3/2010 Τρίτη (2)
  • 24/3/2010 Τετάρτη, ημιαργία χρεώνεται (3)
  • 25/3/2010 Πέμπτη, αργία και τελευταία μέρα απουσίας. Σωστή

• Λάθος τελειώνει 24/02/2010, και επειδή ο μισθωτός είναι ημερήσιος δεν πάει εργασία στις 25/03/2010 εκτός και εάν τον καλέσουν, διότι δεν έχει άδεια είναι ελεύθερος…

Παράθεση:

4. ΗΕ= 24/3/2010, ΚΑ= 3 , ΗΛ = 29/12/2010
  • 24/3/2010, Τετάρτη, ημιαργία χρεώνεται (1)
  • 27/3/2010 Σάββατο
  • 28/3/2010 Κυριακή

• Σωστό

Παράθεση:

5. 23/3/2010, ΚΑ=3, ΗΛ=29/3/2010
  • 23/3/2010, Τρίτη (1)
  • 24/3/2010, Τετάρτη, ημιαργία δε χρεώνεται
  • 27/3/2010 Σάββατο
  • 28/3/2010 Κυριακή
Γιώργος

Σωστό..

Επομένως μετρήσεις κάνει σωστά το μόνο λάθος είναι η Αργία η το Σ/Κ που χρεώνει πίσω..

Γιώργο ενώ γνωρίζεις από κώδικα και Access , δεν ξέρεις τίποτα από άδειές..
Συμπέρασμα
1) Δεν είσαι Δημόσιος Υπάλληλος
Else
2) Δεν βάζεις καμιά σημασία στις άδειές

:thanks:

kapetang 14-12-10 23:18

Καλησπέρα

Φίλε Χρήστο, έπεσες πολύ έξω.
Τις Δημόσιες υπηρεσίες τις γνωρίζω πολύ και από μέσα. Βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζω τις ιδιαιτερότητες κάθε υπηρεσίας. Στην πλειοψηφία οι υπηρεσίες χρειάζεται να ξέρουν πότε θα επιστρέψει ο εργαζόμενος στη δουλειά του.
Πρέπει να καταλάβεις ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην τελευταία μέρα άδειας και την τελευταία μέρα απουσίας.
Στο έντυπο άδειας φαίνονται οι μέρες της κανονικής άδειας και αν θέλει ο προϊστάμενος να καλέσει κάποιον να δουλέψει σαββατοκύριακο ή αργία δε χάνει αυτό το δικαίωμα αφού οι μέρες αυτές δε χρεώνονται ως άδεια. Μου φαίνεται ότι το θέμα το ψειρίζουμε !!!!!.
Πάντως στη βάση δεδομένων υπάρχει η συνάρτηση LastWorkingAbsenceDate που κάνει αυτό που ζητάς. Αν στο ερώτημα και στα υπολογιζόμενα πεδία αντικαταστήσεις τη συνάρτηση LastAbsenceDate με την LastWorkingAbsenceDate, θα πάρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Καλή συνέχεια και καλό βράδυ.

Γιώργος

kapetang 15-12-10 19:19

1 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα στην παρέα

Φίλε Χρήστο, για να μη υπάρχει καμιά αμφιβολία για το πότε τελειώνει η κανονική άδεια πρόσθεσα ένα πεδίο και με την πληροφορία αυτή. Έτσι τώρα έχουμε την ημερομηνία έναρξης της άδειας, την ημερομηνία λήξης και την ημερομηνία της τελευταίας ημέρας απουσίας του εργαζόμενου. Η τελευταίες ημερομηνίες, αν μετά την ημερομηνία λήξης της άδειας ακολουθεί σαββατοκύριακο ή αργίες, διαφέρουν.
Επίσης για να μη μπερδεύεσαι διέγραψα τις συναρτήσεις που δε χρησιμοποιούνται.

Γιώργος
ΥΓ Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο :hmm:

Free_Ghost 16-12-10 08:14

Τέλειο Γιώργο αυτό ακριβώς το μέτρημα ήθελα…
:lolol:
Εχθές χτυπιόμουν όλη μέρα άλλα επειδή δεν τα πάω καλά με τους κώδικες δεν τα κατάφερα, στο LastDateSKA έβαλα το LastWorkingAbsenceDate και δούλεψε αλλά στην τελευταία ημέρα δεν μου δούλευε και χτυπιόμουν…
Και την σημερινή ημέρα είπα θα την αφιέρωνα στο ίδιο πρόβλημα μήπως και το λύσω, και ευτυχώς το έκανες διότι μάλλον δεν θα το κατάφερνα (εχθές είχα απογοητευθεί)..

Τώρα θα του ρίξω τις τελευταίες πινελιές μιας και είμαι αδειούχος και από το 2011 εφαρμογή…

Γιώργο αυτή την στιγμή δίπλα στο Pc υπάρχει ένα παράθυρο όπου μπορώ και χαζεύω τη φύση, έξω έχει -6 χιονίζει και έχει στρώσει και 20 πόντους , είναι καταπληκτικά μια και μου έφυγε και αυτό το άγχος..

Λοιπόν θα σπάσω αυτό που μου είπαν οι γιατροί και την Κυριακή θα ανέβω με τις κόρες μου στο χιονοδρομικό για τσίπουρο, και επειδή ξέρω ότι είναι πανέμορφα πάνω στην Βίγλα τυχόν περάσεις από την περιοχή είσαι ευπρόσδεκτος για τσιπουράκι… :drinks:

:thanks: Για άλλη μια φορά... :thanks:

Η ώρα είναι 18:50.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2