![]() |
Αγαπτέ Χρήστο, έχεις τη δυνατότητα να ανοίξεις αρχεία PowerPoint; Ανδρέας |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Χρήστο, στη ΒΔ που ανέβασες πρόσθεσα μία φόρμα στην οποία μπορείς να δοκιμάσεις τις συναρτήσεις. Συγκεκριμένα συμπληρώνεις την ημερομηνία έναρξης της απουσίας και την ημερομηνία τέλους και πατάς το «tab», για να πάρεις τα αποτελέσματα. Έτσι θα μπορέσεις να σχηματίσεις μια ιδέα για τον τρόπο που χρησιμοποιούνται οι συναρτήσεις και να τις δοκιμάσεις. Τα αποτελέσματα που θα πάρεις πολύ πιθανόν να μη είναι αυτά που ακριβώς θέλεις. Ο Τάσος έβαλε κάποιες αργίες που μπορεί στη επιχείρηση που δουλεύεις να μη είναι ή να είναι ημιαργίες. Επίσης τι γίνεται με τα Σάββατα. Τροποποίησα λίγο τον κώδικα για να μη λαμβάνονται υπόψη οι ημιαργίες όταν συμπίπτουν με Κυριακή. Τα παραπάνω αντιμετωπίζουν αποσπασματικά το πρόβλημά σου και απλά διευκολύνουν την κατανόησή του. Το βασικό είναι η σωστή δόμηση της βάσης, σύμφωνα και με τις επισημάνσεις του Ανδρέα. Φιλικά/Γιώργος |
Παράθεση:
Παράδειγμα : Eκφρ1: IIf([¨Όνομα Πίνακα]![ΑΛΦΑ]="Α";[Όνομα Πίνακα]![ ΒΗΤΑ];[ Όνομα Πίνακα]![ ΓΑΜΑ]) Όσο για το δεύτερο προβλημα το Stop θα μεγαλώσω που θα πάει...:sntoup: Υ.Γ._1 Γιώργο αυτό ακόμη δεν μπόρεσα να το ελέγξω μια και με προβληματίζει η επικόλληση και από την άλλη με παίδευε το πρόβλημα που ανέφερα παραπάνω αλλά το έλυσα.. Y.Γ._2 Φυσικά και μπορώ να τα ανοίξω Ανδρέα.. Τά λέμε αύριο φίλοι μου... Υ.Γ._3 Γιώργο ενώ έγραψα το μήνυμα μου, κατόπιν από πάνω ξεφύτρωσε το δικό σου το οποίο δεν είχα ειδή.. (συγγνώμη) αλλά Θα το ειδώ αύριο διότι ήπια και ένα μπουκαλάκι κρασί τώρα... |
1 Συνημμένο(α) Καλημέρα σε όλους τους φίλους.. Γιώργο δούλεψα αρκετά το τέστ που εφάρμοσες και μου έβγαλε λάθος μόνο ένα σημείο .. Έβαλα άδεια από 22/09/2009 έως 28/09/2009 και μου εμφανίζει 3 ημέρες. Eδώ είναι ένα από τα παράλογα (που ακόμη και πολλοί συνάδελφοι δεν μπορούν να καταλάβουν) δεν υπάρχει περίπτωση η άδεια να τελειώνει 28/12/2009 .. Διότι εάν ξεκινάει 22/12/2009 και είναι 3 ημέρες το τέλος της θα συμπίπτει με την 24/12/2010 και αυτό διότι για να κερδίζει την ημιαργία είπαμε δεν πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει σε αυτήν με 3 μέρες έχουμε λοιπόν 22,23,24 και τελείωσε… Εάν όμως ξεκινήσει 23 τότε κερδίζει 24 κατόπιν πάει 28 και 29… Δεδομένου πώς 25,26,27 είναι Κυριακή και αργία.. Λόγω αυτού του προβλήματος κατήργησα την μία καρτέλα του τάσου όπου έβαζες απο ημερομηνία και κατόπιν τον αριθμό των ημερών , τελικά μήπως ήταν προτιμότερο… Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις δούλεψε σωστά. Τού λείπη η σύνδεση η πρέπει να εφαρμοστή στην κυρίως Φόρμα.. Τελικά μήπως θα διευκόλυνε η έκδοση με τις δύο καρτέλες του Τάσου.. Που έλεγς απο Ημερομηνία και τέλος Ημέρες.. Την Επισυνάπτω.. Υ.Γ. πάντως γιώργο ακόμη και με αυτό το μοναδικό λάθος προτιμώ την έκδοση σου απο την δικιά μου (Του Τάσου δηλαδή) αρκεί να δουλέψει απο την κυρίως φόρμα.. :thanks: |
Καλημέρα στην παρέα Χρήστο, γράφεις 22/9/2009 έως 28/9/2009, αλλά μάλλον εννοείς 22/12/2009 έως 28/12/2009. Το αποτέλεσμα που πήρες είναι σύμφωνο με τη λογική, που χρησιμοποίησα για τη δόμηση της συνάρτησης. Για το παράδειγμά σου είναι η εξής: Ο εργαζόμενος ζητάει από την υπηρεσία του να λείψει με κανονική άδεια από τις 22/12/2009 έως 28/12/2009 (συμπεριλαμβάνονται οι 22 και 28), δηλαδή για 7 μέρες.
Πιθανόν να θέλεις διαφορετικό τρόπο υπολογισμού. Υπάρχει και ένα ερώτημα τι γίνεται με τις ημιαργίες που μπορεί να συμπέσουν με Σάββατο ή Κυριακή; Φιλικά/Γιώργος |
Παράθεση:
Παράθεση:
Για αυτό είπα μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω την έκδοση όπου βάζεις ημερομηνία εκκίνησης και κατόπιν ημέρες.. Γιατί έτσι θα έβαζα 22/12/2009 – 3 ημέρες και θα το πήγαινε εώς 24/12/2009 Η θα έβαζα 22/12/2009 – 4 ημέρες και θα το πήγαινε εώς 29/12/2009 Παράθεση:
Υ.Γ. Υπάρχει κάτι μαζεμένο να διαβάσω για module και Συναρτήσεις, γιατι μου φαίνεται πώς είναι η καρδιά σε δύσκολες καταστάσεις..:confused1: |
1 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στην παρέα Χρήστο, το πρόβλημα των αδειών μπορεί να διατυπωθεί με δύο τρόπους: 1. Ο εργαζόμενος ζητάει να λείψει από την ημερομηνία D1 έως την D2, δηλαδή D2-D1+1 μέρες. Εδώ το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός των ημερών (M) που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια (M=μέρες απουσίας - σαββατοκύριακα - αργίες - ημιαργίες). 2. Ο εργαζόμενος ζητάει να χρεωθεί (Μ) μέρες κανονική άδεια που θα αρχίσει από την ημερομηνία D1. Εδώ το ζητούμενο είναι ο προσδιορισμός της ημερομηνίας D2 που θα λήξει η απουσία του (D2=D1-1 + σαββατοκύριακα + αργίες + ημιαργίες). Από τα γραφόμενά σου κατάλαβα ότι η υπηρεσία σου (επιχείρηση) εφαρμόζει τον δεύτερο τρόπο. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει:
Πάντως, κατά τη γνώμη μου, προηγείται η γνώση της σωστής σχεδίασης της βάσης δεδομένων (πίνακες, πρωτεύοντα κλειδιά, σχέσεις, ευρετήρια), των ερωτημάτων, των φορμών και των εκθέσεων. Για να δεις κάπως τη σημασία τους επισυνάπτω ένα πρόχειρο δείγμα ΒΔ, το οποίο στηρίζεται στον πρώτο τρόπο χειρισμού των κανονικών αδειών, που μάλλον δεν είναι συμβατός με τον τρόπο χειρισμού των αδειών από την υπηρεσία σου. Φιλικά/Γιώργος |
Καλησπέρα Γιώργο τελικά βλέπω πώς μπερδεύτηκα και εγώ ο ίδιος με αποτέλεσμα να σε κουράσω και εσένα.. Γιώργο το τελευταίο που ανέβασες στο μήνυμα 27 σε εμένα δεν δουλεύει βασικά δεν εισάγει ημερομηνία.. Εγώ όπως είμαι μπερδεμένος (μια και δεν μπόρεσα να τεστάρω το συνημμένο του 27) θα ήθελα όταν έχεις ελεύθερο χρόνο να κοιτάξεις λίγο το συνημμένο του μηνύματος 22 και αν μπορείς να προσαρμόσεις την εισαγωγή στην κυρίως φόρμα γιατί το συγκεκριμένο μόνο ένα λάθος έκαμνε και με βόλευε αρκετά (εγώ ποτέ δεν θα το έκαμνα έτσι) πάλι εάν εντοπίσεις γιατί δεν εισάγει ημερομηνία το 27 σφύρα να το κοιτάξω… Τώρα θα ασχοληθώ με αυτό το Νο 27 μήπως δουλέψει.. Υ.Γ. βρήκα κάτι σημειώσεις Visual Basic στο Internet στα Ελληνικά και όταν άνοιξα το βιβλίο νόμισα πώς ήταν γραμμένες στα Αλβανικά μάλλον έχω πολύ δρόμο ακόμη.. |
2 Συνημμένο(α) Καλησπέρα στη παρέα Χρήστο, Όπως έγραφα και στο προηγούμενο μήνυμα, υπάρχουν δύο τρόποι διαχείρισης των αδειών. Επισυνάπτω δύο δείγματα ΒΔ, που τους δείχνουν. Πιστεύω ότι στην υπηρεσία (επιχείρησή) σου ταιριάζει ο δεύτερος. Η φόρμα που υπάρχει στο προηγούμενο μήνυμα είναι για να εμφανίζει το προσωπικό και τις αντίστοιχες άδειες. Δεν είναι για την καταχώρηση στοιχείων. Πίστευα ότι η εισαγωγή των στοιχείων του προσωπικού και των βασικών στοιχείων των αδειών (όχι των υπολογιζόμενων) δεν αποτελούσε πρόβλημα. Κάθε ΒΔ που επισυνάπτω έχει:
Τη βάση δεδομένων του προηγούμενου μηνύματος μη τη λαμβάνεις υπόψη (έχει και κάποιες αβλεψίες) ασχολήσου με τις νέες και βασικά με τη δεύτερη. Φιλικά/Γιώργος ΥΓ Πριν από τον κώδικα, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να σχοληθείς με τα βασικά της access |
Παράθεση:
Γιώργο απόψε δεν μπορώ αύριο εργάζομαι εκτάκτως επομένως θα τα κοιτάξω αύριο το απόγευμα... Σε ευχαριστώ που ασχολήθηκες τόσο με εμένα:047: (αλλά απόψε πάλι ήπια μόνος το κρασί :drinks: που ήσουν, με -8 έξω μόνο το κρασάκι μας ανεβάζει..)... |
| Η ώρα είναι 10:43. |
Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.