Forum

Forum (https://www.ms-office.gr/forum/)
-   Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/)
-   -   Εφαρμογή Access - (Υπηρεσίες - Αδειες - ...) (https://www.ms-office.gr/forum/access-erotiseis-apantiseis/600-efarmogi-access-ypiresies-adeies.html)

Free_Ghost 25-06-10 08:07

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tasos (Μήνυμα 2800)
Καλησπέρα κι από μένα!
Δείτε ακόμα ένα παράδειγμα σχετικά με τη διαχείριση ημερομηνιών, αργιών σε περιόδους άδειας: http://www.ms-office.gr/forum/access....html#post2797
Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο!

Τάσος

Πριν από ένα χρόνο περίπου προσπάθησα να ασχοληθώ με ένα πρόγραμμα κανονικών αδειών για την υπηρεσία που εργάζομαι μια και ήμουν υπεύθυνος για τις Κανονικές άδειες των μισθωτών, και ήταν ένα μανίκι μια και οι μισθωτοί είναι γύρω στους 250..

Ήμουν άσχετος από Access (και εν ολίγης παραμένω) αλλά κατάφερα και έφτιαξα ένα αρχείο όπου τύπωνε την άδεια και κρατούσε στοιχεία ανά Μισθωτό, Ομάδα, Τομέα (εάν δεν υπήρχε το υπάρχων Forum ούτε αυτό θα κατάφερνα ) ..

Τώρα στο θέμα μας δεν το έβαλα να υπολογίζει αυτόματα διότι ήταν πολύ μακρινό ειδικά για μένα, μπαίνοντας όμως στο Forum είδα τα παρακάτω άρθρα και αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μου, το πρόγραμμα που ετοίμασε ο Τάσος, όταν το είδα έτριβα τα μάτια μου, με τον υπολογισμό των αργιών, ήταν κάτι πρωτοφανές για μένα, έκατσα και το μελέτησα στα κρυφά ( διότι υποτίθεται είμαι σε περίοδο διακοπών στην Χαλκιδική και η γυναίκα μου δεν θέλει να βλέπει το Laptop ) και είδα πώς έχει πολλά θετικά στοιχεία και ως ένα σημείο μπορώ να το προσαρμόσω, στις δικές μου ανάγκες, υπάρχει και ένα αλλά βέβαια που θα το αναφέρω παρακάτω..

Με άρεσε το σύστημα που υπολογίζει με Σ/Κ & Αργίες όπως και χωρίς αυτά διότι κάπου στα 100 άτομα εργάζονται με το σύστημα βάρδιας που σημαίνει πώς υπολογίζεις στην άδεια τους τα Σ/Κ & Α ενώ οι υπόλοιποι 150 είναι με πενθήμερη εργασία όπου δεν υπολογίζονται αυτά. Βέβαια στο πίνακα των μισθωτών θα βάλω άλλο ένα πεδίο όπου θα αναφέρει εάν είναι ημερήσιος η Βάρδια, και θα προσπαθήσω να το αντιστοιχήσω να μετράει της ημέρες του αντίστοιχου πεδίου..

Κατόπιν είδα πώς με λίγη εργασία στον κώδικα μπορείς να προσθέσεις έξτρα αργία, διότι υπάρχουν και οι τοπικές αργίες π,χ, για τον χώρο που δουλεύω είναι η 06/12 ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου, για την πόλη της Φλώρινας είναι η 27/07 του Αγίου Παντελεήμονα..

Τέλος το δυσκολότερο και για αυτό προς το παρών δεν βλέπω φώς (αλλά ελπίζω με τόσα που είδα εδώ μέσα) είναι πώς έχουμε 4 Ημιαργίες 24/03 , 27/10 , 24/12 , 30/12 , στις Ημιαργίες λοιπόν έχουμε το παρακάτω καθεστώς..

1) Μπορείς να κερδίσεις Ημιαργία με την άδεια σου, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια από 3 ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η έως 30/12 ) για να την κερδίσεις.
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια.
4) Μιλάμε για ημερήσιους και όχι για βάρδια..

Αυτά με προβληματίζουν, και μιας και δεν μπορώ να τα εφαρμόσω σε πλήρη λειτουργικότητα σκέφτομαι να τα βάλω όλα σε αργίες (Για το αρχείο του 2011) και εφόσον οι άδειες είναι σε ημερομηνίες παραπλήσιες με τις ημιαργίες να ελέγχω τις συνθήκες και χειροκίνητα να αφαιρώ 1 ημέρα από την κανονική που έλαβε, τσεκάροντας ταυτόχρονα κάτι δίπλα να φαίνεται ότι έχω επέμβει χειροκίνητα ( η αυτόματα να μπαίνει ένα σημάδι εφόσον έχω αλλάξει το νούμερο ), μα θα μου πείτε ότι μπορεί να γίνουν πολλά λάθη , και εγώ απαντώ όχι τόσα όσο αυτή την στιγμή που τα υπολογίζω όλα εγώ..

Πάντως ευχαριστώ όλα τα παιδιά και περισσότερο τον Τάσο διότι η εφαρμογή του με βοηθά πάρα πολύ..

Free_Ghost 18-07-10 18:29

:wall:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Free_Ghost (Μήνυμα 3010)
Κατόπιν είδα πώς με λίγη εργασία στον κώδικα μπορείς να προσθέσεις έξτρα αργία, διότι υπάρχουν και οι τοπικές αργίες π,χ, για τον χώρο που δουλεύω είναι η 06/12 ημέρα γιορτής του Αγίου Νικολάου, για την πόλη της Φλώρινας είναι η 27/07 του Αγίου Παντελεήμονα..

Τέλος το δυσκολότερο και για αυτό προς το παρών δεν βλέπω φώς (αλλά ελπίζω με τόσα που είδα εδώ μέσα) είναι πώς έχουμε 4 Ημιαργίες 24/03 , 27/10 , 24/12 , 30/12 , στις Ημιαργίες λοιπόν έχουμε το παρακάτω καθεστώς..

1) Μπορείς να κερδίσεις Ημιαργία με την άδεια σου, αλλά πρέπει να πάρεις άδεια από 3 ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η έως 30/12 ) για να την κερδίσεις.
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια.

Τελικά « δυστυχώς » δεν μπόρεσα να καταφέρω τίποτα η μάλλον το μόνο σωστό που έκανα ήταν να εισάγω και άλλες Αργίες, το πρόβλημα που αναφέρω παραπάνω ούτε το πλησίασα..
Παρατήρησα πώς στη στήλη δεξιά μετράει σαν αργία ( και την ημέρα προ της αργίας ) η κάνω λάθος ??? γιατί κάτι παραπλήσιο θα ήθελα αλλά για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες που αναφέρω και όχι για όλες τις Αργίες ..

Εδώ ζητάω την βοήθεια από καλούς γνώστες κώδικα, εγώ το μόνο που κατάφερα είναι να μπλεχτώ περισσότερο.. :wall:

Εστω και κάποιο απο τα προβλήματα μου να λύσω θα είναι μεγάλη Βοήθεια.. :thanks:

Meteora 25-07-10 15:37

Καλημέρα κοινότητα, καλημέρα στη Φλώρινα !
Αγαπητέ Χρήστο, δουλεύεις πάνω στην εφαρμογή του Τάσου ή έφτιαξες κάτι σχετικό που ταιριάζει στις δικές σου απαιτήσεις; Οι αργίες σου είναι αυτές που καθορίζει ο Τάσος; Οι ημιαργίες είναι τέσσερις ;
...Με συνδυασμό select case ...end select και if...end if, νομίζω ότι το πρόβλημά σου θα λυθεί.
Αν λοιπόν κάποιος είναι imerisios επέτρεψε να γίνει πλήρη διερεύνηση σε ποια κατηγορία αδειούχου ανήκει
κατηγορία (Ι) : αν ( ημερομηνία έναρξής είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12) AND (Ημερομηνία λήξης είναι
24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12), τότε μπιπ δηλ. δεν αλλάζει το πλήθος των ημερών άδειας!
κατηγορία (ΙΙ) : αν πλήθος ημερών αργίας > 3 AND ( 24/03 μεταξύ ημερομηνιών έναρξης και λήξης, τότε ελάττωσε το πλήθος των ημερών αδείας κατά ένα! έξοδος από ρουτίνα.
κ.ο.κ.
Η βασική μου ιδέα είναι να δημιουργήσεις κατηγορίες αδειούχων. Αυτή είναι η πρότασή μου.
Φιλικά / Νίκος Δ.

Υστερολόγιο : Οι διακοπές μου συνεχίζονται χωρίς internet ...

lammis 26-07-10 16:11

1 Συνημμένο(α)
καλησπέρα σε όλους
ασχολήθηκα λιγάκι με το αρχείο ΝΝΣ γιατί με ενδιαφέρει και το επισυνάπτω ξανά με μικρές διορθώσεις-βελτιώσεις. Καλό είναι όποιος ενδιαφέρετε ας το βελτιώσει περισσότερο
φιλικά
Στράτος

Free_Ghost 27-07-10 19:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Meteora (Μήνυμα 3286)
Αγαπητέ Χρήστο, δουλεύεις πάνω στην εφαρμογή του Τάσου ή έφτιαξες κάτι σχετικό που ταιριάζει στις δικές σου απαιτήσεις; Οι αργίες σου είναι αυτές που καθορίζει ο Τάσος; Οι ημιαργίες είναι τέσσερις ;
...

Φίλε Νίκο για το 2010 έχω φτιάξει κάτι δικό μου (με πολύ λίγο κώδικα) άλλα για το 2011 προσπαθώ να προσαρμόσω την εφαρμογή του Τάσο στις δικές μου ανάγκες , είναι ανώτερη διότι μετράει της ημέρες, ενώ η εφαρμογή που έχω φτιάξει είναι καθαρά χειροκίνητη…

Επίσης με αρέσει και η εφαρμογή που παραθέτει παρακάτω ο Στράτος (ΝΝS) διότι μπορείς να της δώσεις την χρονιά.. Αλλά αυτή είναι καθαρά για συνεχόμενη άδεια (Βάρδια) και με μπερδεύουν οι Υπηρεσίες..

Παράθεση:

Αν λοιπόν κάποιος είναι imerisios επέτρεψε να γίνει πλήρη διερεύνηση σε ποια κατηγορία αδειούχου ανήκει
...

Στον πίνακα των μισθωτών θα έχω ένα πεδίο όπου θα αναφέρει εάν είναι Ημερήσιος η Βάρδια και κατόπιν βάση αυτού του πεδίου θα υπολογίζω ποια άδεια θα χρεώνεται σε κάθε μισθωτό..

Παράθεση:

κατηγορία (Ι) : αν ( ημερομηνία έναρξής είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12) AND (Ημερομηνία λήξης είναι 24/03 ή 27/10 ή 24/12 ή 30/12), τότε μπιπ δηλ. δεν αλλάζει το πλήθος των ημερών άδειας!
κατηγορία (ΙΙ) : αν πλήθος ημερών αργίας > 3 AND ( 24/03 μεταξύ ημερομηνιών έναρξης και λήξης, τότε ελάττωσε το πλήθος των ημερών αδείας κατά ένα! έξοδος από ρουτίνα.
...

Εύκολα τα λες αλλά πώς τα προσαρμόζω στον κώδικα του Τάσο, το μόνο που κατάφερα είναι να προσθέσω άλλες αργίες, ξέρεις πριν ένα χρόνο και κάτι πρόσθεσα την Access στο λεξιλόγιο μου και στον κώδικα μπορώ να πω δεν τα καταφέρνω καθόλου, επομένως ζητείται βοήθεια… :pchit:

Meteora 27-07-10 22:54

Αγαπητέ Χρήστο...
Ας πάρουμε το ζήτημα από την... αρχή !
Δημιούργησε
:
  • Πίνακα Α που θα περιέχει στοιχεία για εργάτες ( Επίθετο, όνομα, σχέση εργασίας, φύλο, ...άλλο τί ;)
  • Πίνακα Β που θα υπάρχουν οι ημερομηνίες αργιών και ημιαργιών για το 2010 (Ημερομηνία/25-12-2010 , περιγραφή / Χριστούγεννα, τύπος / αργία,... άλλο τί ;)
  • Πίνακα Γ που θα κρατεί στοιχεία της άδειας ( έναρξη , λήξη, ... άλλο τι ; )
Λοιπόν ! Σκέψου τα στοιχεία που θα περιέχουν οι πίνακες και :
  • Στον Α πέρασε μερικά -υποθετικά - ονόματα.
  • Στον Β γράψε ΟΛΕΣ τις ημερομηνίες αργιών & ημιαργιών του 2010, που σχετίζονται με την εφαρμογή αδειών.
  • Στον Γ πέρασε μια έστω εγγραφή.
Ανέβασε στο Forum μια εφαρμογή με αυτά τα στοιχεία ("Ζιπαρισμένη" όμως!). Αν και δεν θα έχω internet στο χωριό μου -φεύγω αύριο- θα μπορέσω από Καλαμπάκα να πάρω το υλικό που θα ανεβάσεις.
Αυτά! Να έχουμε όλοι μας ένα καλό βράδυ.../Νίκος Δ.

Υστερολόγιο: Τόσοι εργάτες στην επιχείριση και δεν έχει ακόμη ηλεκτρονική διαχείριση ; Από περιέργεια και μόνο για πιπεριές Φλωρίνης ή για φασόλια Πρεσπών ..μιλάμε ;

Free_Ghost 09-12-10 18:46

1 Συνημμένο(α)
Τελικά μετά από καιρό ασχολήθηκα και πάλι με τις άδειες βλέπεται πλησιάζει το 2011.
Ετσι ξαναέβγαλα από το συρτάρι και πάλι την εφαρμογή του Τάσου την προσάρμοσα ελαφρώς στα δεδομένα μου, άλλα λόγω άγνοιας κώδικα κολλάω στα ίδια πράγματα.
Εάν μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει πάνω στην βάση που επισυνάπτω θα μου έλυνε πολλά προβλήματα για το πέρασμα των αδειών μέσα στο 2011..
(παντως εώς τώρα στην εφαρμογή που έχω το κάνω εντελώς απλά δηλαδή γράφω απο εώς άρα τόσες μέρες και αυτό έχει αρκετά λάθη, με μοναδικό πλεονέκτημα την αποθήκευση και την εκτύπωση του εντύπου..)

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

Προσπάθησα να προσαρμόσω το πρόγραμμα του Τάσο στα δικά μου δεδομένα αλλά κολλάω σχεδόν στα ίδια πράγματα...
α) Για να ξεχωρίσω άτομα Βάρδιας απο Ημερήσιους έχω το Πλαίσιο ελέγχου.
β) Το προ αργίας που έχει βάλει ο Τάσος δεν με βοηθά σε τίποτα, έχει σχέση και αυτό με κέρδος ημιαργίας αλλά δεν συμπίπτει με τα δικά μας..
γ) Έχουμε 4 Ημιαργίες και είναι οι 24/03, 27/10, 24/12, 31/12..

Κατόπιν προβληματίζομαι (και εκεί έχω μείνη) στα παρακάτω..

1) Μπορείς κάποιος να κερδίσει την Ημιαργία με την άδεια του, αλλά πρέπει να πάρι άδεια από τρείς ημέρες και πάνω.
2) Η άδεια δεν πρέπει να ξεκινάει η να τελειώνει στην ημιαργία (π.χ. από 24/03 η το τέλος της να πέφτει 24/12, και αυτό γίνεται εάν έχουμε άδεια τριών ημερών από 22/12 τότε αυτόματα η τελευταία ημέρα πέφτει 24/12 επομένως δεν την κερδίζει.. εφόσον είναι από 23/12 τότε την κερδίζει.. )
3) Σε περίπτωση που στην άδεια σου πέφτουν μέσα 2 ημιαργίες ( αυτό μπορεί να συμβεί μόνο στις 24/12 με 30/12 ) τότε κερδίζεις μόνο την μία την δεύτερη την χρεώνεσαι κανονικά με άδεια
5) Τέλος θα δημιουργήσω ερώτημα ώστε σε σχέση με το Πλαίσιο Ελέγχου να χρεώνεται η αντίστοιχη άδεια στον Μισθωτό..
:wall: :confused1: :035: :oooops:

officeandi 10-12-10 14:56

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,

Αν και δεν έχω καμία σχέση με διαχείριση αδειών, παρακολουθώ το θέμα από ενδιαφέρον.

Αγαπητέ Χρήστο (Free_Ghost) στο τελευταίο σου μήνυμα διατυπώνεις τους κανόνες του μοντέλου.

Παράθεση:

Δηλαδή τα 1,2,3 ισχύουν μόνο για ημερησίους;
Πως είναι οι κανόνες για τη βάρδια;

Επιπλέον έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:
  • Καινούργια χρονιά, καινούργια βάση δεδομένων;
  • Υπάρχει περίπτωση σε κάποιον να αλλάξει από «ημερήσιος» σε «βάρδια» ή αντίθετα στα μέσα της χρονιάς;
  • Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν πήρε όλη την άδεια που δικαιούται σε μια χρονιά; Περνάει το υπόλοιπο της άδειας στην επόμενη χρονιά;
Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν δημιουργούσες έναν καινούργιο πίνακα με στήλες
Πίνακας Ρυθμίσεις Προσωπικού : «μητρώο», «από», «έως», «ημερήσιος/βάρδια», «δικαιούται(μέρες)»;
Έτσι θα μπορούσες για τον ίδιο αριθμό μητρώου να διατυπώνεις περισσότερα χρονικά διαστήματα (από/έως), για τα οποία κάθε φορά μπορείς ρυθμίσεις τυχόν αλλαγές στις δυο τελευταίες στήλες.

Για να είναι α βάση δεδομένων ανεξάρτητη ως προς τη χρονιά, οι στήλες (από/ έως) θα πρέπει να είναι τύπου DateTime. Όταν αναφέρεσαι π.χ. για ολόκληρο το 2010, τότε βάζεις από:1/1/2010 έως:31/12/2010.Όμως δε σε εμποδίζει τίποτα να θέσεις και από:1/6/2010 έως:1/2/2011 !!

Μια ιδέα είναι.

Φιλικά
Ανδρέας

kapetang 10-12-10 16:32

Καλησπέρα στην παρέα

Χρήστο, αν κατάλαβα καλά, θα ήθελες μία συνάρτηση που θα υπολογίζει τις μέρες των ημιαργιών, που δε θα μετρούν σα μέρες κανονικής άδειας.
Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος απουσιάζει, λόγω κανονικής άδειας, από την ημερομηνία D1 μέχρι τη D2, συμπεριλαμβανομένων, για τον υπολογισμό των ημερών που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια θα έχουμε:
  • Μέρες απουσίας: Ms=D2-D1+1.
  • Μέρες αργιών (γιορτών Κυριακών, κλπ): Mk.
  • Μέρες ημιαργιών που θεωρούνται αργίες: Μa.
  • Μέρες που χρεώνονται ως κανονική άδεια: Ms-Mk-Ma
Για τον προσδιορισμό της Ma, στηριζόμενος στα στοιχεία που έδωσες, έγραψα μία συνάρτηση, που παραθέτω παρακάτω.
Κώδικας:

Public Function ArgiesApoHmiargies(D1 As Variant, _
        D2 As Variant) As Integer

Dim dte(3) As Date
    Dim i As Integer, x As Integer

'Αν υπάρχουν τιμές null
    If IsNull(D1) Or IsNull(D2) Then Exit Function

'Αρχική τιμή συνάρτησης
    ArgiesApoHmiargies= 0

'Ημερομηνίες ημιαργιών. Αν τα έτη έναρξης και λήξης της απουσίας
    'δεν είναι ίδια (πχ 2010, 2011) και στο διάστημα απουσίας που εμπίπτει
    'στο μεγαλύτερο έτος (2011) υπάρχουν ημιαργίες τα αποτελέσματα δεν είναι
    'σωστά. Την περίπτωση αυτή, για τις κανονικές αδειες, τη θεώρησα αδύνατη.
    dte(0) = DateSerial(Year(D1), 3, 24)
    dte(1) = DateSerial(Year(D1), 10, 27)
    dte(2) = DateSerial(Year(D1), 12, 24)
    dte(3) = DateSerial(Year(D1), 12, 31)

'1. Η άδεια είναι μικρότερη από 3 μέρες
    If D2 - D1 + 1 < 3 Then Exit Function

'2. Περιέχονται δύο ημιαργίες (περιλαμβάνονται και τα όρια του διαστήματος απουσίας)
    x = 0
    For i = 0 To 3
        If D1 <= dte(i) And dte(i) <= D2 Then x = x + 1
    Next
    If x > 1 Then
        ArgiesApoHmiargies= 1
        Exit Function
    End If

'3. Η ημιαργία περιέχεται στα όρια του διαστήματος της απουσίας (χωρίς να περιλαμβάνονται)
    For i = 0 To 3
        If D1 < dte(i) And dte(i) < D2 Then
            ArgiesApoHmiargies= 1
            Exit For
        End If
    Next

End Function

Θα πρέπει να την αντιγράψεις και να δοκιμάσεις , όλες τις περιπτώσεις που έχεις, για να δεις αν σε καλύπτει, αλλά και για να δοκιμαστεί η ακρίβεια του κώδικα.
Φυσικά θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τις εύστοχες επισημάνσεις του Ανδρέα.

Φιλικά/Γιώργος
ΥΓ Φίλε Ανδρέα καλωσόρισες στο φόρουμ .

Free_Ghost 10-12-10 18:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από officeandi (Μήνυμα 4644)
Δηλαδή τα 1,2,3 ισχύουν μόνο για ημερησίους;
Πως είναι οι κανόνες για τη βάρδια;
Ανδρέας

Γεια σου Ανδρέα..
Στην βάρδια δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά διότι κάθε μέρα άσχετα το τη είναι (Αργία ημιαργία, Κυριακή) την χρεώνεσαι..

(εάν ήταν όλοι βάρδια θα ήταν εύκολη περίπτωση ακόμη και για εμένα...)

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Καινούργια χρονιά, καινούργια βάση δεδομένων;
Ανδρέας

Ακριβώς αυτό που λες κάθε χρονιά και μία βάση..

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Υπάρχει περίπτωση σε κάποιον να αλλάξει από «ημερήσιος» σε «βάρδια» ή αντίθετα στα μέσα της χρονιάς;
Ανδρέας

Ναι υπάρχει, αν και είναι σπάνιο φαινόμενο, τότε θα το αντιμετωπίσω με σημείωση στις παρατηρήσεις...

Παράθεση:

Γεια σε όλους τους συνομιλητές του θέματος,[*]Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος δεν πήρε όλη την άδεια που δικαιούται σε μια χρονιά; Περνάει το υπόλοιπο της άδειας στην επόμενη χρονιά;
Ανδρέας

Ναι περνάει στην επόμενη χρονιά με ένα περιθώριο δηλαδή η άδεια του 2010 πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινάει μέσα στο 2010 δηλαδή το αργότερο 31/12/2010 και πρέπει να τελειώνει εώς και 18/01/2011 ..

Δηλαδή δεν μπορεί να έχει αφήσει όλη του την άδεια για το τέλος..

Παράθεση:

Μήπως θα βοηθούσε περισσότερο αν δημιουργούσες έναν καινούργιο πίνακα με στήλες
Πίνακας Ρυθμίσεις Προσωπικού : «μητρώο», «από», «έως», «ημερήσιος/βάρδια», «δικαιούται(μέρες)»;
Έτσι θα μπορούσες για τον ίδιο αριθμό μητρώου να διατυπώνεις περισσότερα χρονικά διαστήματα (από/έως), για τα οποία κάθε φορά μπορείς ρυθμίσεις τυχόν αλλαγές στις δυο τελευταίες στήλες.
Ανδρέας

Ανδρέα δεν μπορώ ακριβώς να καταλάβω τη εννοείς, διότι το «ημερήσιος/βάρδια»,το έχω στο πίνακα prosopiko όπως και το «δικαιούται(μέρες)», και ως προς τα διαστήματα μπορούν να είναι άπειρα θεωρητικά διότι η υποφόρμα όπου τα εισάγουμε είναι συνεχείς..

Παράθεση:

Για να είναι α βάση δεδομένων ανεξάρτητη ως προς τη χρονιά, οι στήλες (από/ έως) θα πρέπει να είναι τύπου DateTime. Όταν αναφέρεσαι π.χ. για ολόκληρο το 2010, τότε βάζεις από:1/1/2010 έως:31/12/2010.Όμως δε σε εμποδίζει τίποτα να θέσεις και από:1/6/2010 έως:1/2/2011 !!
Ανδρέας

Το μόνο που με εμποδίζει είναι ότι στην στήλη δικαιούται θα δείξει αρνητικό νούμερο, διότι δεν έχω ολοκληρώσει, τους υπολογισμούς για το μέτρημα, κόλλησα σε κάτι φαινομενικά απλό ..

Σε ένα απλό ερώτημα θέλω να μου εμφανίζει μια (Eκφρ1) εικονικό πεδίο το οποίο θέλω να παίρνει τιμή ανάλογα με το τη περιέχει το πεδίο ΑΛΦΑ…
Π.χ. Eφόσον το πεδίο ΑΛΦΑ έχει τιμή Α τότε το εικονικό πεδίο να εμφανίζει την τιμή που έχει το πεδίο ΒΗΤΑ διαφορετικά να μου εμφανίζει την τιμή του πεδίου ΓΑΜΑ..

Η ακόμη και να μπεί Stop ανάλογα το υπόλοιπο της αδείας του, αλλά δυστυχώς οι γνώσεις μου δεν επαρκουν για κάτι τέτοιο..

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kapetang (Μήνυμα 4645)
Καλησπέρα στην παρέα
Χρήστο, αν κατάλαβα καλά, θα ήθελες μία συνάρτηση που θα υπολογίζει τις μέρες των ημιαργιών, που δε θα μετρούν σα μέρες κανονικής άδειας.

Γειά σου φίλε Γιώργο..
Ακριβώς αυτό που λές Γιώργο..

Παράθεση:

Καλησπέρα στην παρέα
Αν υποθέσουμε ότι ένας εργαζόμενος απουσιάζει, λόγω κανονικής άδειας, από την ημερομηνία D1 μέχρι τη D2, συμπεριλαμβανομένων, για τον υπολογισμό των ημερών που θα χρεωθούν ως κανονική άδεια θα έχουμε:[LIST][*]Μέρες απουσίας: Ms=D2-D1+1.[*]Μέρες αργιών (γιορτών Κυριακών, κλπ): Mk.[*]Μέρες ημιαργιών που θεωρούνται αργίες: Μa.[*]Μέρες που χρεώνονται ως κανονική άδεια: Ms-Mk-Ma

Σωστά με αποπροσανατόλισε το +1 αλλά τέλος το κατάλαβα…

Παράθεση:

Καλησπέρα στην παρέα
Θα πρέπει να την αντιγράψεις και να δοκιμάσεις , όλες τις περιπτώσεις που έχεις, για να δεις αν σε καλύπτει, αλλά και για να δοκιμαστεί η ακρίβεια του κώδικα.
Φιλικά/Γιώργος

Θα το δοκιμάσω φίλε μου αρκεί να το αντιγράψω στην σωστή θέση :002:…

Η ώρα είναι 09:27.

Ms-Office.gr - ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.

Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.2