| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα... Πρόσθεσε στην εντολή σου το τμήμα που εμφανίζεται έντονα 'μαυρισμένο', για να καλύψεις την περίπτωση του μηδέν... Κώδικας: If IsNull(Me.poso2) or me.poso2 = 0 Then |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Υπάρχει δυνατότητα να εκτυπώνω στην κεφαλίδα της φόρμας τα στοιχεία (επωνυμία,διευθυνση τηλέφωνο ) από πίνακα, μια εγγραφή από ένα πίνακα στοιχεία υπηρεσίας, έτσι ώστε όταν αλλάξουν τα στοιχεία να αλλάζεις την εγγραφή και οχι την έκθεση; Με εκτίμηση Σταύρος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα στην κοινότητα ! Αγαπητέ Σταύρο παρουσίασε με παράδειγμα τι θες να συμβεί, ώστε να γίνει σαφέστατο ο,τι επιδιώκεις να πετύχεις. Ήδη έχεις ανεβάσει δυο πίνακες που περιέχουν 2-3 record, αλλά δεν καταλαβαίνω τι εκφράζουν. Γράψε λοιπόν μια μικρή "ιστορία" του τι θες, πως σκέφτεσαι να επιλυθεί και έτσι τα μέλη του Forum να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. Γράφεις για παράδειγμα Παράθεση:
Διαβάζοντας παρακάτω, πάλι δεν ειναι - σε μένα - κατανοητό τι θες και δεν μπορώ να απαντήσω... Φιλικά / Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους, έχω 2 πίνακες pinakas1, pinakas2 και 2 αναφορές V1, V2. Αν έχω ποσό2 διαφορετικό από 0 εκτυπώνει έκθεση2 αλλιώς έκθεση1. Ολα καλά μέχρι εδώ με την βοήθεια του Νίκου (Meteora). Το νέο στοιχείο είναι ότι στον πίνακα2 έχω τα δεδομένα (όνομα ταμείου, διευθυνση, τηλέφωνο) του ταμείου. Θέλω στις αναφορές V1 και V2 να εμφανίζονται τα δεδομένα της μοναδικής εγγραφής του πίνακα2 στην επικεφαλίδα, έτσι ώστε όταν αλλάζουν τα στοιχεία να αλλάζω την εγγραφή και αυτή να εμφανίζετε αλλαγμένη στις εκθέσεις. Ανεβάζω υλικό. Με εκτίμηση Σταύρος Υ.Γ Ευχαριστώ εκ των προτέρων |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα και απο εδώ ... Σταύρο, ρίξε μια ματιά στο επισυναπτόμενο αρχείο και τα ...ξαναλέμε ! Αξίζει τον κόπο να δείτε την διαδικασία με την οποία περνάς παραμέτρους σε έκθεση : ΒΗΜΑ 1ο Φτιάχνουμε μια module και γράφουμε τα παρακάτω Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Public Titlos As String Στην ίδια module, Κώδικας: Public Function FTitlos()
With CurrentDb.OpenRecordset("pinakas2", 4) 'το 4 αφορά κατάσταση ΜΟΝΟ για διάβασμα
.MoveFirst
FTitlos = !onomatameiou & " " & !dieftinsi &" "& !tilephono
End With
End Function
ΒΗΜΑ 3ο Σε ένα πλαίσιο κειμένου κάπου στο Report, υπάρχει ως ‘Προέλευση στοιχείου ελέγχου’ το: Κώδικας: =FTitlos() Δείτε το στο επισυναπτόμενο αρχείο το οποίο αντικατέστησα...διότι δεν είχε καμιά λογική αυτό που είχα πριν. Τουλάχιστον τώρα, έστω και αν το περιεχόμενο δεν δώσει λύση στον φίλο μας Σταύρο, είναι βέβαιο οτι θα βοηθήσει άλλα μέλη & επισκέπτες Φιλικά / Νίκος Δ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 18-05-10 στις 15:36. |
|
| |||
| |||
|
Νίκο thank U! Η τελευταία λύση που έδωσες είναι perfect!! Επειδή τα ταμεία αλλάζουν διαρκώς ονόματα τα υπουργεία επίσης, σκέφτηκα σε κάποιο πίνακα να έχω τα στοιχεία τηρώντας ίσως και τα παλιά και να τα έχω τυπωμένα σε εκθέσεις αλλάζοντας τα στο πίνακα και οχι στην έκθεση. Είχα κατά νου ότι στην κεφαλίδα μπορούσε να μπει μονο κείμενο και οχι δεδομένα πίνακα. Θα μελετήσω τον κώδικα VBA. Είμαι σε ένα ταμείο ΝΠΔΔ του υπουργείου εργασίας εδώ και 2 χρόνια και προσπαθώ να αυτοματοποιήσω κάποια χαρτούρα. Ενα λιθαράκι κάθε μέρα. Ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη serviceman : 17-05-10 στις 22:01. |
|
| ||||
| ||||
| Παράθεση:
Μιας και είσαι ένα από τα σπάνια και λαμπρά παραδείγματα που προσπαθούν να εκσυγχρονίσουν αυτή την ατμομηχανή που λέγετε κρατικός μηχανισμός, σου επιστρέφω το αρχείο σου λίγο αλλαγμένο στο οποίο, πιστεύω, θα βρείς αρκετά χρήσιμα εφόδια για το έργο που έχεις αναλάβει. Ίσως αρχικά πιο πολύ για τσιμεντόλιθος θα σου φανεί παρά για λιθαράκι όμως για οποιαδήποτε απορία σου δημιουργηθεί κατά την εξέτασή του θα είμαι διαθέσιμος ώστε να τη λύσω. Τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, πιστεύω, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγω και φιλτράρω τις εκθέσεις αλλά και ο τρόπος με τον οποίο κρύβω το πεδίο των κρατήσεων στις εκθέσεις όταν αυτές είναι μηδενικές. Για τον έλεγχο των εκθέσεων μελέτησε τον κώδικα της φόρμας frmPayments ενώ για την απόκρυψη του πεδίου Poso2 στις εκθέσεις, θα δεις ότι αυτό γίνεται με μια γραμμή κώδικα σε κάθε έκθεση ο οποίος ελέγχει την ορατότητα ενός βοηθητικού χειριστηρίου κειμένου ή ετικέτας το οποίο επικαλύπτει το πεδίο Poso2 και την ετικέτα του. Επίσης, μελέτησε και τα ερωτήματα από τα οποία αντλούν οι εκθέσεις τα δεδομένα τους αλλά και ότι άλλο σου φανεί ενδιαφέρον. Ελπίζω να σε βοηθήσει. Γιάννης
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Γιάννη μου, στην εγγραφή: Ταμείο …λαμόγιων! το ποσό αν και παραδειγματικό μου φάνηκε πολύ μικρό! Κατά τ άλλα, συγχαρητήρια για την όμορφη και καθαρή δουλειά! (δεν περίμενα και κάτι άλλο από σένα...)!! Σε υπολογιστές με μορφοποίηση (Separators) διαφορετική από ".../.../...." , η γραμμή: strWhere = strWhere & "PaymentDate= #" & Format(dtmDate, "mm/dd/yyyy") & "#" θα δημιουργήσει πρόβλημα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε: "mm\/dd\/yyyy" ή "mm-dd-yyyy" για να καλύψουμε κι αυτή την περίπτωση. Τα λέμε... Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 22-05-10 στις 12:03. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αντιγραφή της τιμής πεδίου | Ηλίας Σκα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 15-12-20 15:54 |
| Διαίρεση τιμής ενός πεδίου | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-09-13 16:25 |
| [VBA] Εκχώρηση τιμής πεδίου φόρμας στο φύλλο | JSARAK2001 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 20-04-12 13:09 |
| [ Φόρμες ] Ενεγοποίηση πεδίου κατ' επιλογή | agantos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 13 | 29-02-12 08:46 |
| Επιλογή τιμής βάσει κριτηρίων | David | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 31-05-10 11:10 |
Η ώρα είναι 13:09.

Υβριδικός τρόπος