| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Τόλη μου σε ευχαριστώ, και εσύ και ο Τάσος με βοηθήσατε πολύ. Το πρόβλημα μου έχει λυθεί απλά ο Γιάννης απορεί γιατί να ζητάω αυτή τη λύση, και απλά το συζητάμε. Την καλημέρα μου, Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Κανε compile και αποθηκευση της ΒΔ. Μετα συμπυκνωση και επιδιορθωση. Κλεισε την ΒΔ και ξαναπροσπαθησε...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
|
| |||
| |||
|
Ναι βρε συ αλλά δεν μου απάντησες .... στο πεδίο ποσό αφήνω τον τύπο ή λείτουργεί μόνο με τον κώδικα? |
|
| ||||
| ||||
|
Το ζητουμενο σου εαν καταλαβα καλα ειναι να αποθηκευεται η τιμη σε πεδιο στον πινακα. Αρα σιγουρα θα πρεπει να χρησιμοποιησεις τον κωδικα και οχι τον απλο τυπο που σου δειχνει απλα το αποτελεσμα. Εαν εχεις δυσκολιες επισυναψε ενα δειγμα της ΒΔ σου. Καλη συνεχεια...
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Τί γίνεται αν το αποτέλεσμα που επιθυμώ θέλω να είναι στρογγυλοποιημένο??? Ευχαριστώ Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Μάρω, τι είδους στρογγυλοποίηση είναι αυτή που ζητάς; Αν ζητάς αυτή της Excel τότε
Κώδικας: Private Sub Τεμαχια_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Excel.WorksheetFunction.RoundUp(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) End Sub Κώδικας: Private Sub Τιμη_AfterUpdate() If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Excel.WorksheetFunction.RoundUp(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) End Sub Κώδικας: .... If Not IsNull(Me.Τεμαχια) And Not IsNull(Me.Τιμη) Then Me.Ποσο = Round(Me.Τεμαχια * Me.Τιμη, 2) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Να ΄σαι καλά βρε Τάσο μου, Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα μου έχεις διδάξει Σε ευχαριστώ, Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Μάρω, καλησπέρα και από έμενα! Συγγνώμη που επεμβαίνω, αλλά, η αποθήκευση μια υπολογισμένης τιμής δεν είναι και καλή πρακτική. Αν επιτρέπεται, γιατί προχωρείς σε κάτι τέτοιο αφού έχεις την τιμή μονάδος και την ποσότητα ήδη διαθέσιμες; ![]() Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
|
| |||
| |||
|
Γιάννη καλησπέρα, ο λόγος που το ζητάω αυτό, είναι γιατί δεν εμφανίζονται στις εκθέσεις διαφορέτικά. Η επόμενη λύση θα ήταν να ξαναδημιουργήσω ερωτήματα στην έκθεση αλλά αυτό θα ήταν χρονοβόρο αφού έχω πολλές εκθέσεις που αντιστοιχούν σε μία φόρμα. Μάρω |
|
| ||||
| ||||
|
Μάρω, είναι εύκολο για μια έκθεση να κάνει κάποιους βασικούς υπολογισμούς. Φυσικά απ' ότι μου λες, στην περίπτωσή σου θα πρέπει να εισάγεις κάποια επιπλέον χειριστήρια στις εκθέσεις και αυτό ίσως είναι επίπονο. Αν όμως ακολουθήσεις τη μέθοδο αποθήκευσης των συνόλων, θα πρέπει και να φροντίσεις με κώδικα να διασφαλίζεις τον συγχρονισμό τους με τα δεδομένα από τα οποία παράγονται. Γενικά είναι λίγο επισφαλείς αυτή η μέθοδο. Σίγουρα θα γνωρίζεις για τα υπολογιζόμενα πεδία σε εκθέσεις αλλά αν θέλεις δες ένα μικρό παράδειγμα μερικών και γενικών συνόλων στο συνημμένο. Φιλικά, Γιάννης.
__________________ Αν δεν το ρωτούσες, δεν θα το μαθαίναμε ποτέ...! ![]() ----------------------------------------------- Τελικά η γνώση, αντίθετα με ό,τι μέχρι σήμερα πίστευα, είναι η φυλακή της σκέψης. Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Έλεγχος δεδομένων και εμφάνιση αποτελέσματος | nyxtovios | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 03-03-14 17:50 |
| [Γενικά] Αντιμετάθεση Πίνακα με Διατήρηση τύπων | dalavouras | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-07-13 10:45 |
| Εμφάνιση αποτελέσματος | Αντώνης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-09-10 11:28 |
| Επί των τύπων των ήλων: like & elself...then συναρτήσεις | PanosPan | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 17-03-10 06:49 |
Η ώρα είναι 06:37.

Υβριδικός τρόπος