| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στο Forum, και καλή χρονιά σε όλους! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Σε ένα οποιοδήποτε απλό προϋπάρχων ερώτημα, μπορεί να υπάρξει-δημιουργηθεί ένα πεδίο, στο οποίο η τιμή του θα ισούται, σε κάθε εγγραφή, με τον αριθμό του συνόλου των εγγραφών του ερωτήματος μέχρι και εκείνη την εγγραφή; Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, αν πχ ήταν πίνακας (κι όχι ερώτημα), ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης (=1 για την 1η εγγραφή, =2 για τη 2η, =3 για την 3η κοκ); Πώς θα καταφέρω να δημιουργήσω αυτόματα ένα τέτοιο πεδίο σε κάποιο ερώτημα (φιλτραρισμένο) που ήδη έχω; Με 100 περίπου εγγραφές; Χωρίς να χρειαστεί να δώσω εγώ τις τιμές μία-μία, μέχρι το 100; Αλλά με ένα «υπολογιζόμενο» πεδίο; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Ευχαριστώ για την ενδεχόμενη ανταπόκριση. |
|
| |||
| |||
|
Θα πρέπει να έχεις κάτι για σύγκριση .. Κώδικας: SELECT TheField, DCount("TheField","YourTable","CompareField <" & [CompareField]) AS FakeAutoNo
FROM yourTable
ORDER BY CompareField;
|
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Το δοκίμασα σε ένα απλό αρχείο-παράδειγμα Access και δουλεύει μια χαρά. Για κάποιο λόγο όταν το χρησιμοποιώ εκεί που θέλω, στην Access που έχω (είναι 1G αρχείο), όταν τρέχω το ερώτημα, μου υπερφορτώνει-κλείνει την Access (όταν πάλι σβήνω τα "κριτήρια", το τρίτο μέρος της DCount, τότε μόνο "τρέχει" το ερώτημα). Θα το προσπαθήσω πάλι. Όπως και να χει, σε ευχαριστώ, έμαθα κάτι καινούριο!
|
|
| |||
| |||
|
2 τα τινά..λογικά όπως λες "υπερφορτώνει" την μνήμη ...ή έχεις κάποιο Corruption στα δεδομένα Βάλε 1 φίλτρο με ημερομηνίες και λογικά θα μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Excel07] Πεδίο αυτόματης αρίθμησης των αποθηκεύσεων σε ένα αρχείο xltx | Σταυρούλα | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 11-07-15 12:59 |
| [ Ερωτήματα ] Υπολογιζόμενο πεδίο ερωτήματος. | steliosgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 21 | 04-07-15 11:52 |
| Πεδίο αρίθμησης εγγραφών σε ερώτημα | ggreg75 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 26-03-13 11:17 |
| Υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-05-11 19:19 |
| [ Πίνακες ] Πεδίο 'αυτόματης αρίθμησης' | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-01-10 15:30 |
Η ώρα είναι 23:11.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο