Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Ερωτήματα ] Πεδίο αυτόματης αρίθμησης, σαν υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 05-01-21, 22:41
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: κοζανη
Προεπιλογή Πεδίο αυτόματης αρίθμησης, σαν υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα

Καλησπέρα στο Forum, και καλή χρονιά σε όλους!
Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: Σε ένα οποιοδήποτε απλό προϋπάρχων ερώτημα, μπορεί να υπάρξει-δημιουργηθεί ένα πεδίο, στο οποίο η τιμή του θα ισούται, σε κάθε εγγραφή, με τον αριθμό του συνόλου των εγγραφών του ερωτήματος μέχρι και εκείνη την εγγραφή; Δηλαδή, για να γίνει κατανοητό, αν πχ ήταν πίνακας (κι όχι ερώτημα), ένα πεδίο αυτόματης αρίθμησης (=1 για την 1η εγγραφή, =2 για τη 2η, =3 για την 3η κοκ); Πώς θα καταφέρω να δημιουργήσω αυτόματα ένα τέτοιο πεδίο σε κάποιο ερώτημα (φιλτραρισμένο) που ήδη έχω; Με 100 περίπου εγγραφές; Χωρίς να χρειαστεί να δώσω εγώ τις τιμές μία-μία, μέχρι το 100; Αλλά με ένα «υπολογιζόμενο» πεδίο;
Υπάρχει τέτοια δυνατότητα; Ευχαριστώ για την ενδεχόμενη ανταπόκριση.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-01-21, 23:04
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

Θα πρέπει να έχεις κάτι για σύγκριση ..
Κώδικας:
SELECT TheField, DCount("TheField","YourTable","CompareField <" & [CompareField]) AS FakeAutoNo
FROM yourTable
ORDER BY CompareField;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 06-01-21, 19:02
Όνομα: Κώστας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: κοζανη
Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Το δοκίμασα σε ένα απλό αρχείο-παράδειγμα Access και δουλεύει μια χαρά. Για κάποιο λόγο όταν το χρησιμοποιώ εκεί που θέλω, στην Access που έχω (είναι 1G αρχείο), όταν τρέχω το ερώτημα, μου υπερφορτώνει-κλείνει την Access (όταν πάλι σβήνω τα "κριτήρια", το τρίτο μέρος της DCount, τότε μόνο "τρέχει" το ερώτημα). Θα το προσπαθήσω πάλι. Όπως και να χει, σε ευχαριστώ, έμαθα κάτι καινούριο!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 08-01-21, 11:00
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2016
Γλώσσα λογισμικού Office: Αγγλική

Προεπιλογή

2 τα τινά..λογικά όπως λες "υπερφορτώνει" την μνήμη ...ή έχεις κάποιο Corruption στα δεδομένα
Βάλε 1 φίλτρο με ημερομηνίες και λογικά θα μπορέσεις να κάνεις την δουλειά σου
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Excel07] Πεδίο αυτόματης αρίθμησης των αποθηκεύσεων σε ένα αρχείο xltx Σταυρούλα Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 9 11-07-15 12:59
[ Ερωτήματα ] Υπολογιζόμενο πεδίο ερωτήματος. steliosgr Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 21 04-07-15 11:52
Πεδίο αρίθμησης εγγραφών σε ερώτημα ggreg75 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 26-03-13 11:17
Υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα Χρήστος Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 08-05-11 19:19
[ Πίνακες ] Πεδίο 'αυτόματης αρίθμησης' Meteora Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 04-01-10 15:30

Η ώρα είναι 03:17.