| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Φίλοι μου σας χαιρετώ, Επειδή είναι κάτι που δεν έχω ασχοληθεί, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο μια φόρμα στην access μπορεί να έχεις RecordSource απευθείας απο ένα εξωτερικό αρχείο SQL. Δηλαδή, Υπάρχει μια βάση SQL στον ίδιο υπολογιστή με την βάση Access που έχω μέσα στην οποία (SQL) υπάρχουν δεδομένα που καταχωρούται απο ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Εγώ θέλω αυτά τα δεδομενα να μπορώ κατά αρχή να τα παερνάω στην δική μου βάση σε κάποιους πϊνακες, που στην συνέχεια θα προβάλλονται σε φόρμες. Επίσης, έχω ήδη βρει τρόπο να μπορώ να εξάγω δεδομένα απο την δική μου βάση (Access) προς την βάση SQL και απο εκεί με την βοήθεια της εφαρμογής Apachi γίνονται Public σε μια δική μου ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Κάθε βοήθεια , άποψη σας ειναι σημαντική και σας ευχαριστω εκ προτέρων |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο και σε όλοι την παρέα. Μπορείς να το κάνεις με ODBC driver και να έχεις Link τους πίνακες και ότι άλλο θέλεις αρκεί να έχεις πρόσβαση στον sql server. Το έχω κάνει και δουλεύει μια χαρά. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Οπως γνωρίζεις δεν έχω εμπλακεί ποτέ ξανά σε κάτι τέτοιο οπότε θα με βοηθούσε εάν είχα κάποια περεταίρω ενημέρωση ως προς το τι ειναι κατά αρχάς το ODBC driver... Φαντάζομαι ότι μπορεί να είναι κάποιο Tool που λειτουργεί ως ενδιάμεσος παράγωντας για μια τέτοια δουλειά ή έχω λάθος? Βρήκα τα drivers και τα κατέβασα παρεπιπτόντως, και τώρα τι? Σε ευχριστω και πάλι |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο, Το να φτιάξω ένα οδηγό και να περιγράφω το πως γίνεται η διασύνδεση είναι χρονοβόρο για έμενα και ζήτω ειλικρινά συγνώμη. Από την άλλη υπάρχουν έτοιμα παραδείγματα στο Internet για να δεις πως μπορείς να κάνεις την διασύνδεση Access με SQL και παραθέτω εάν τυχαίο που βρήκα. https://www.youtube.com/watch?v=uNGqKE0jSDM Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι ότι ανάλογα με την έκδοση SQL Server που έχεις θα πρέπει να έχεις και την κατάλληλη έκδοση ODBC DRIVER. Αυτό που κάνω εγώ αποθηκεύω τον odbc driver στον φάκελο τις εκάστοτε εφαρμογής που κάνω την διασύνδεση. Όπως σου ανέφερα και σε προηγουμένη ανάρτηση ότι δουλεύει μια χαρά, απλά να σε ενημερώσω ότι υπάρχουν και μειονεκτήματα σε αυτήν την λογική. Πιστεύω να σε βοήθησα. |
|
| ||||
| ||||
|
Γιώργη, από την Κύπρο... Η ιντερνική διαχείριση με Acceess έχει ιδιαιτερότητες και θέλει να αναπτύξεις μακρόχρονη σχέση μάθησης και στη συνέχεια χρήσης. Είχα μπλέξει με Access - server MySQL και είχα τη χαρά να διαβάζω, να μεταβάλλω, να προσθέτω, να αφαιρώ records σε πίνακες που ήταν εγκαταστημένοι μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον υπολογιστή μου. Όμως! υπάρχουν εντολές access που τρέχουν και άλλες δεν τρέχουν σε αυτό το περιβάλλον. Το εγκατέλειψα και ούτε που θυμάμαι λεπτομέρειες αυτής της δουλειάς. Τώρα προσπαθώ να δουλέψω ιντερνικά με άλλα εργαλεία.(HTML, GSS, PHP, JavaScript...) πιο μοντέρνα νομίζω και στο κάτω-κάτω ασχολούμαι με κάτι που γεμίζει τον χρόνο μου. Αυτά φίλτατε. Χαιρετίσματα στο νησί... με εκτίμηση/ Νίκος |
|
| |||
| |||
| Εδώ και χρόνια που δουλεύω με SQL δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα αλλά δεν είδα ούτε μειονεκτήματα.
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, Απλά καθαρά επιμορφωτικά ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος οδηγός (Wizard) στην SQL έτσι ώστε να μπορώ να δημιουργήσω τους πίνακες μου ή και να συνδέσω τους πίνακες που έχω στην βάση access (2016) Σας ευχαριστω |
|
| |||
| |||
|
Μπορείς να το κάνεις αυτό είτε ξανασχεδιάζοντας τους πίνακες στην βάση του SQL Server (που είναι και η καλύτερη λύση) ξεκίνα απο εδώ --->https://support.office.com/en-us/art...b-cc22fc42c979 είτε να δημιουργήσεις μία ή και περισσότερες βάσεις στο SQL Server και μετά μέσα απο την Access με δεξί κλίκ να κάνεις export τους πίνακες σου σε ODBC Database. Αυτό προυποθέτει όμως πρώτα να δημιουργήσεις στον υπολογιστή σου την σύνδεση με DSN. Κλίκ στο εικονίδιο των Windows - Εκτέλεση - odbcad32 ή να εισάγεις στην βάση σου αυτό το module ModReLinkSQLTables.zip αφού πρώτα δημιουργήσεις ένα πίνακα στην βάση σου με όνομα πχ UsysShared με τα εξής πεδία. Database - Short text Server - Short Text ODBCTableName - Short Text LocalTableName - Short Text DSN - Short Text και μετά να καλέσεις το module με "ODBCShared" Για απορίες εδώ είμαστε. Ελπίζω λίγο να σε βοήθησα, Χρήστος. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Καλες διακοπές |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Φίλε Χρήστο καλησπέρα. αν μπορείς σε παρακαλώ βοήθησε με να εισάγω τους πινάκες μου σε sql SERVER και να τις συνδέσω με φόρμες access. Προσπαθώ πολλές ήμερες τώρα (βδομάδες θα έλεγα) με videos youtube αλλά δεν βγάζω άκρη. Εχω κατεβάσει ODBC driver 17 for sql server και εχω κατεβάσει επίσης sql express 14 αλλα δεν έχω βγάλει άκρη μ τα dsn. Επισης έκανα import το module που εβαλες παραπάνω, έφτιαξα τον πινακα (εχω βάλει και id ως primary keυ) και... δεν έχω καταλάβει πως θα το καλέσω με ποια διαδικασία και πως αυτό θα βοηθήσει. Αν εχεις χρόνο και διάθεση βοήθησε σε παρακαλώ. ευχαριστώ εκ των πρωτερων. με Εκτίμιση. Εξαρχος |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Σύνδεση πεδίων φόρμας με ερώτημα διασταύρωσης | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 15-12-18 10:05 |
| [ Πίνακες ] Σύνδεση με odbc σε βάση oracle | Dafnh0106 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-02-15 12:42 |
| Αυτόματη τηλεφωνική κλήση, μεσω φόρμας, με συνδεση modem PC | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 18-12-14 21:58 |
| [ Πίνακες ] Σύνδεση Πινάκων σε FrontEnd BackEnd βάση | Δημήτρης | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-11-11 13:47 |
| [ Υποφόρμες ] Σύνδεση κυρίως Φόρμας με Υπόφορμα | Free_Ghost | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 29-11-10 14:39 |
Η ώρα είναι 00:51.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο