Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Υποφόρμες ] Σύνδεση κυρίως Φόρμας με Υπόφορμα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 27-11-10, 17:52
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή Σύνδεση κυρίως Φόρμας με Υπόφορμα

Γεια σας και πάλι, σήμερα πήγα φορτσάτος στην δουλειά για να περάσω δεδομένα αλλά..
Δυστυχώς τα προβλήματα τελειωμό δεν έχουν.

Πριν 2 μήνες ο Τάσος μου έδειξε με δύο Video πώς να δημιουργώ συνεχόμενη δευτερεύουσα φόρμα, μου φαίνονταν τέλειο (και είναι εάν δουλεύει.)…

Στην συνέχεια δεν ξέρω τη έκανα και συνεχώς όταν πάω να περάσω δεδομένα στην συνεχόμενη δευτερεύουσα φόρμα μου βγάζει το μήνυμα
[ Η τιμή της ιδιότητας LinkMasterFields (Σύνδεση πρωτευόντων πεδίων) προκάλεσε το εξής σφάλμα : « Object or class does not support the set of events »]

Το θέμα είναι πώς εγώ τις έχω συνδέση μέσω του πεδίου «Μητρώο», και το πιο κουφό είναι πώς αν την δημιουργήσω από αρχής δουλεύει τέλεια, παίρνει δεύτερη Τρίτη εγγραφή και ούτω καθεξής…
Εάν όμως κλείσω την εφαρμογή και την ξανανοίξω, τότε μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα, και για να προσθέσω εγγραφή στην δευτερεύουσα φόρμα πρέπει να γράψω εγώ το «Μητρώο» το οποίο με συνδέει με την κυρίως φόρμα..

Υ.Γ. Tο μητρώο στην κυρίως φόρμα είναι πρωτεύων κλειδί, ενώ στην δευτερεύουσα δεν είναι .. (δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και αυτό)..

Εχει προβληματίσει το παραπάνω κάνα φίλο…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-11-10, 19:47
Το avatar του χρήστη nisgia
Super Moderator
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Ηγουμενίτσα
Προεπιλογή

Καλησπέρα Χρήστο!

Αρχικά μοιάζει (όπως τα περιγράφεις) να έχει χαθεί η σύνδεση του των πεδίων σύνδεσης των φορμών.
Προσπάθησε να επανασυνδέσεις τα πεδία "Μητρώο" (Σύνδεση πρωτευόντων πεδίων και Σύνδεση θυγατρικών πεδίων)
από την καρτέλα "Δεδομένα" του φύλλου ιδιοτήτων του χειριστηρίου δευτερεύουσας φόρμας.

Δοκίμασε αρχικά αυτό και τα ξαναλέμε.
Όσο για το μήνυμα, η Access δεν φημίζεται και τόσο για τα κατατοπιστικά της μηνύματα.

Παράθεση:
Υ.Γ. Tο μητρώο στην κυρίως φόρμα είναι πρωτεύων κλειδί, ενώ στην δευτερεύουσα δεν είναι .. (δεν ξέρω εάν παίζει ρόλο και αυτό)..
Μόλις περιέγραψες τον πιο συνηθισμένο τρόπο σχέσης μεταξύ φόρμας και υποφόρμας.

Τα λέμε!
Γιάννης
Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-11-10, 06:44
Όνομα: Χρήστος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Φλώρινα
Προεπιλογή

Τελικά φίλοι μου μετά από αρκετό παίδεμα έλυσα το πρόβλημα μου…

Τη είχε γίνει, τελευταία στιγμή σε μια καρτέλα έβαλα μια υποφόρμα, και λόγω τεμπελιάς για να μην κάνω καινούργιο πίνακα μιας και ο νέος πίνακας θα έπρεπε να έχει όλα τα μητρώα που έχει ο κεντρικός πίνακας (φόρμα) έκανα αντιγραφή πίνακα έσβησα υποτίθεται ότι ήθελα και πρόσθεσα ότι πεδία ήθελα..

Υποτίθεται ότι όλα ήταν εντάξει, κατόπιν όμως ανακάλυψα ότι ένα πεδίο ήταν λάθος και τότε πήγα να το αλλάξω (καλύτερα να έκαμνα την διαδικασία από αρχής) εκεί ακριβώς έκανα αυτό που αναφέρει παραπάνω ο φίλος ο Γιάννης μπουρδούκλωσα τις συνδέσεις και όσο πειραματιζόμουν να το επαναφέρω τόσο το χειροτέρευα…

Συμβουλή κάνετε αυτό που κάνω αλλά πάνω στο άγχος μου δεν το σκέφτηκα…

Κάθε λίγες αλλαγές κλείνω την εφαρμογή και με τον explorer κάνω ένα αντίγραφο με α/α..
Π.χ. Water_1 κατόπιν Water_2 και ούτε καθεξείς…

Για να φανταστείτε είχα φτάσει την έκδοση 85 και έτσι σώθηκα ξαναγύρισα πίσω και εντόπισα το λάθος αφού έφερα την καταστροφή..

Ευχαριστώ τον Γιάννη για την απάντηση που έδωσε και με αφύπνισε…
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-11-10, 14:39
Το avatar του χρήστη nisgia
Super Moderator
Όνομα: Γιάννης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Ηγουμενίτσα
Προεπιλογή

Φίλε Χρήστο, καλησπέρα!

Χαίρομαι ιδιαίτερα που (όπως λες) συνέβαλα στο να βρεις τη λύση.

Το ηθικό δίδαγμα λοιπόν που προκύπτει, είναι πως τα μηνύματα που λαμβάνουμε,
δεν έχουν καμιά αξία μπροστά στην προσωπική αναζήτηση.

Να 'σαι καλά!
Γιάννης
Όταν η αφετηρία είναι η ελεύθερη σκέψη, δεν χρειάζεται πλέον να φτάσεις πουθενά!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Υποφόρμες ] Αναζήτηση σε υποφόρμα μέσω φόρμας nikipyl Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 29-02-16 20:12
Ενεργοποίηση εντολής στην κυρίως φόρμα μετά απο ενημέρωση πεδίου σε υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 29-07-15 19:34
[ Φόρμες ] άνοιγμα φόρμας με υποφόρμα octapus Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 22-09-14 15:24
Σύνδεση σύνθετου πλαισίου με αδέσμευτη υποφόρμα alex Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 13-01-13 17:17
Συγχρονισμός Φόρμας με υποφόρμα stelianta Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 23-01-12 20:32

Η ώρα είναι 10:08.