| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους, Είμαι νέος στο forum και μάλλον αρχάριος με την Access, ότι ξέρω το έχω μάθει με προσωπική προσπάθεια, διάβασμα και youtube! Έτσι έφτιαξα μια βάση δεδομενων για μια εφαρμογή φροντιστηρίου Αγγλικών που διαχειρίζετε τα στοιχεία μαθητών και "κάπως" τις πληρωμές. Καταλαβαίνω όμως οτι αυτό που έχω κάνει είναι κάτι παραπάνω απο ερασιτεχνικό οπότε ψάχνω τρόπους να το βελτιώσω. Πριν καταλήξω να κάνω κάποια μαθήματα και να μου δείξουν τι και πως βρήκα το forum αυτό και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, οπότε είπα να το δοκιμάσω και αυτό. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να φτιάξω μια βάση που να περιεχει-συνδέει στοιχεία μαθητών, καθηγητών, τάξεων, έτοι φοιτησης βαθμών και πληρωμές-τρόποι πληρωμής. Εχω προσπαθήσει να δημιουργίσω αρκετους πίνακες και να σπάσω την πληροφορία όσο μπορώ ωστε να αποφύγω τους μεγάλους πίνακες και έχω δημιουργίσει και κάποιες σχέσεις, οι οποίες φαινεται να δουλεύουν καλά (εφτιαξα πειραματικά καποια ερωτήματα) εκτός αυτή με τους βαθμούς(marks). Εσεις που έχετε εμπειρία μπορείτε να ριξετε μια ματιά να μου πείτε αν ειμαι στην σωστή λογική? Οποιεσδήποτε διορθώσεις-προτάσεις είναι παραπάνω απο ευπρόσδεκτες!! Σας επισυναπτω και αυτό που έχω κάνει (ελπίζω να είναι οκ). Σας ευχαριστώ για τον χρόνο που θα διαθέσετε. Με εκτίμηση Βαγγέλης |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα. Μόνο κάποιος με ιδιαίτερες σπουδές θα μπορούσε να φτιάξει ό,τι εσύ μας παρουσίασες. Αυτό το πλήθος των πινάκων και το πλέξιμο μεταξύ τους έχει ενδιαφέρον επιστημονικό, για να δικαιωθεί πλήρως ο όρος "σχεσιακές βάσεις δεδομένων". ...Δεν εργάζομαι με τόσο πυκνή σύνδεση πινάκων. Μερικούς πίνακες (δευτερεύοντες τους λέω) θα τους είχα για να εργαστώ με αναδυόμενα πλαίσια... Μια ερώτηση : πώς θα φορτώσεις τους πίνακες που έφτιαξες με δεδομένα ; Σε αναμονή της απάντησης σου. Με εκτίμηση / Νίκος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Νίκο, Ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θεωρώ οτι έχω ιδιαίτερες σπουδές στο αντικείμενο, όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμα πολύ youtube και διάβασμα απο εδω και απο εκεί. Εχω προσπαθήσει και στο παρελθόν να βελτιώσω την βάση που είχα αλλά πάντα δεν έκανα κάτι καλά με τις σχέσεις των πινάκων οπότε όλα πήγαιναν στραβά. Τώρα, μάλλον είμαι στον σωστό δρόμο αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος γι' αυτό ζήτησα και μια δεύτερη γνώμη. Ο σκοπός μου είναι κάποιους απο αυτούς τους πίνακες να τους χρησιμοποιήσω σαν πηγή σε διάφορα combo box. Όσον αφορά την συμπλήρωση των πινάκων με δεδομένα, αυτό είναι λίγο τρομακτικό. Θα προσπαθήσω να εισάγω αυτόματα δεδομένα απο την υπάρχουσα βάση! (δεν το εχω ξανακάνει!!). Αυτά για την ώρα. Βαγγέλης |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ερωτήματα ] Σχεδίαση βάσης δεδομένων | Πανος_ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 29-02-16 19:19 |
| Σχεδίαση: Μαθητές-Δοκιμασίες | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 02-02-14 22:59 |
| Σχεδίαση βάσης... | dafnidafni | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 27-01-12 14:53 |
| Σχεδίαση με VBA | Dimitris Ch | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 18-05-11 15:35 |
| [ Ερωτήματα ] Σχεδίαση - σύνδεση πινάκων σε Β.Δ. | Xristos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 15-05-11 12:50 |
Η ώρα είναι 15:59.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο