Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Επί των τύπων των ήλων: like & elself...then συναρτήσεις

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 15-03-10, 08:15
Όνομα: Πάνος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: Αττική
Προεπιλογή Εις τον τύπον των ήλων: like & elself...then συναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα, εάν μου επιτρέπεται να θέσω δύο ερωτήματα επί συγκεκριμένου παραδείγματος-προσομείωση.
1. Στην φόρμα του παραδείγματος TEST_12 θα ήθελα το πεδίο «ΠΟΛΗ» να συμπληρώνεται αυτόματα όταν συμπληρώνεται το πεδίο «ΟΜΑΔΑ». Θέλω δηλαδή την παρακάτω συνάρτηση: [εάν η ομάδα (στο πεδίο «ΟΜΑΔΑ») είναι «ΗΡΑΚΛΗΣ», «ΑΡΗΣ» ή «ΠΑΟΚ» τότε η πόλη (στο πεδίο «ΠΟΛΗ») να γίνεται «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πεδίο «ΟΜΑΔΑ» (πχ. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ κτλ) να δίνει αποτέλεσμα στο πεδίο «ΠΟΛΗ» την τιμή «ΑΘΗΝΑ». Έχω κάνει άπειρες δοκιμές με την συνάρτηση elself…then αλλά δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. (σ. εάν γίνεται το πεδίο «ΠΟΛΗ» να είναι ορατό στην φόρμα αλλά να μην μπορεί κανείς να παρέμβει.
2. Στο ερώτημα βρίσκω το πλήθος της κατηγορίας. Εάν γίνεται να φιλτράρω στο ερώτημα –και από εκεί στην έκθεση- και να βρίσκω το πλήθος με βάση το γράμμα της κατηγορίας, που είναι πριν την (/) δηλαδή το «Α, Β, Γ» και όχι το (Α/1, Α/2, Β/1 κτλ). Θέλω δηλαδή να σπάσω το π.χ. «Α/1» σε «Α». Για παράδειγμα στην έκθεση μου, στην πόλη "Αθήνα" και στην ομάδα "ΠΑΟ" θα ήθελα να έχω το πλήθος της κατηγορίας σε Α και Β και όχι σε Α/1 και Β/1. Έτσι εν προκειμένω το πλήθος στην ομάδα "ΠΑΟ" θα ήθελα να ήταν: Α=3 (δηλ. 2 Α/1 + 1 Α/2) και Β=2 (δηλ. 1 Β/1 + 1 Β/2).

Δεν γνωρίζω εάν γίνεται, έχω προσπαθήσει με τις συναρτήσεις like και replace αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα. Εάν νομίζετε ότι δεν γίνεται τότε θα φτιάξω δύο στήλες, μία με το στοιχείο πριν την (/) και μία στήλη με τον χαρακτήρα μετά την (/).

Με τα συγκρκριμένα ζητήματα έχω ταλαιπωρηθεί κανένα μήνα τώρα. Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας.
Ευχαριστώ πολύ
Πάνος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip TEST -12.accdb.zip (87,2 KB, 12 εμφανίσεις)
Τύπος Αρχείου: zip TEST -12.mdb.zip (29,8 KB, 14 εμφανίσεις)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 15-03-10 στις 23:58.
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Χαρακτήρες σε συναρτήσεις gianast Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 04-10-13 09:09
[Γενικά] Αντιμετάθεση Πίνακα με Διατήρηση τύπων dalavouras Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 1 22-07-13 10:45
[Συναρτήσεις] Συναρτησεις IF & AND manolis Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 6 14-11-10 10:16
Μη εμφάνιση αποτελέσματος τύπων σε πίνακες mdragon Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 20 29-05-10 09:54

Η ώρα είναι 16:37.