Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά καλημέρα, εάν μου επιτρέπεται να θέσω δύο ερωτήματα επί συγκεκριμένου παραδείγματος-προσομείωση. 1. Στην φόρμα του παραδείγματος TEST_12 θα ήθελα το πεδίο «ΠΟΛΗ» να συμπληρώνεται αυτόματα όταν συμπληρώνεται το πεδίο «ΟΜΑΔΑ». Θέλω δηλαδή την παρακάτω συνάρτηση: [εάν η ομάδα (στο πεδίο «ΟΜΑΔΑ») είναι «ΗΡΑΚΛΗΣ», «ΑΡΗΣ» ή «ΠΑΟΚ» τότε η πόλη (στο πεδίο «ΠΟΛΗ») να γίνεται «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ». Αντιθέτως, οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πεδίο «ΟΜΑΔΑ» (πχ. ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ κτλ) να δίνει αποτέλεσμα στο πεδίο «ΠΟΛΗ» την τιμή «ΑΘΗΝΑ». Έχω κάνει άπειρες δοκιμές με την συνάρτηση elself…then αλλά δεν μπόρεσα να τα καταφέρω. (σ. εάν γίνεται το πεδίο «ΠΟΛΗ» να είναι ορατό στην φόρμα αλλά να μην μπορεί κανείς να παρέμβει. 2. Στο ερώτημα βρίσκω το πλήθος της κατηγορίας. Εάν γίνεται να φιλτράρω στο ερώτημα –και από εκεί στην έκθεση- και να βρίσκω το πλήθος με βάση το γράμμα της κατηγορίας, που είναι πριν την (/) δηλαδή το «Α, Β, Γ» και όχι το (Α/1, Α/2, Β/1 κτλ). Θέλω δηλαδή να σπάσω το π.χ. «Α/1» σε «Α». Για παράδειγμα στην έκθεση μου, στην πόλη "Αθήνα" και στην ομάδα "ΠΑΟ" θα ήθελα να έχω το πλήθος της κατηγορίας σε Α και Β και όχι σε Α/1 και Β/1. Έτσι εν προκειμένω το πλήθος στην ομάδα "ΠΑΟ" θα ήθελα να ήταν: Α=3 (δηλ. 2 Α/1 + 1 Α/2) και Β=2 (δηλ. 1 Β/1 + 1 Β/2). Δεν γνωρίζω εάν γίνεται, έχω προσπαθήσει με τις συναρτήσεις like και replace αλλά δεν έχω καταφέρει τίποτα. Εάν νομίζετε ότι δεν γίνεται τότε θα φτιάξω δύο στήλες, μία με το στοιχείο πριν την (/) και μία στήλη με τον χαρακτήρα μετά την (/). Με τα συγκρκριμένα ζητήματα έχω ταλαιπωρηθεί κανένα μήνα τώρα. Θα εκτιμούσα πολύ την βοήθειά σας. Ευχαριστώ πολύ Πάνος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PanosPan : 15-03-10 στις 23:58. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα! Πάνο, αν είναι εύκολο, ανέβασε το αρχείο σου σε μορφή *mdb (Access 2000) για να μπορεί ο καθένας να το ανοίξει κι έτσι να συμμετάσχει στη συζήτηση. Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα ! Πάνο, δες τη δική μου 'παρέμβαση' . Πρόσθεσα ένα επιπλέον πεδίο στον πίνακα για να βλέπεις -στη φόρμα σου- το αυτόματο γέμισμά του απο το [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ]. Αν χρειαστεί επανέρχεσαι ...και τα ξαναλέμε... Φιλικά / Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ Νικόλα, είμαι καταυποχρεωμένος, θα το δω λίγο αργότερα, όταν κοιμηθούν τα μικρά μου. Τα λέμε Πάνος |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Νικόλα, Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το τρέξω. Έτσι, όταν κάνω καινούρια εγγραφή, ούτε η κατηγορία "σπάει" στα δύο, ούτε και η πόλη συμπληρώνεται αυτόματα όταν συμπληρώνω την ομάδα. Θα το προσπαθήσω και αύριο το πρωϊ. Πάντως σε ευχαριστώ πολύ Καληνύχτα. Πάνος |
| ||||
| ||||
![]()
Πρεπει να ενημερωσεις την ACCESS 2007 οτι η ΒΔ που σου εστειλε ο Νικος ειναι αξιοπιστη. Πρεπει να πας στο "κεντρο αξιοπιστιας" εκει που λεει "ρυθμισεις" και να κανεις ΠΡΟΣΘΗΚΗ Νεας αξιοπιστης θεσης (και του φακελου). Μετα θα σου λειτουργει κανονικα.
__________________ http://www.facebook.com/home.php?ref...00000309992857 |
| |||
| |||
![]()
Αυτό ούτε καν το είχα υπόψην μου. Σε ευχαριστώ πολύ Τόλη Καλημέρα |
| |||
| |||
![]()
Νίκο καλημέρα, δούλεψε και σε ευχαριστώ πάρα πολύ, επιτρεψέ μου να σου ζητήσω και κάτι παραπάνω: Εάν μπορείς και έχεις χρόνο να κάνεις τον κώδικα για την "κατηγορία" να περιλαμβάνει μέχρι και τρείς χαρακτήρες πριν την (/). Δηλαδή, τώρα καλύπτουμε το π.χ. Α/2=Α. Θα ήθελα να καλύπτεται εάν είναι δυνατόν και το ΑΩ/1=ΑΩ και το ΑΒΓ/1=ΑΒΓ. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Πάνος |
| |||
| |||
![]()
Την συνάρτηση την έχω βρει στο excell, αλλά δεν μπορώ να την εφαρμόσω στην Access: = left(a1;find("/";a1)-1) *όπου a1, το κελί με το κείμενο. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα ! Πάνο, δοκίμασε την πρώτη απο τις δυο συναρτήσεις που πρόσφατα παρουσίασε ο Τόλης. Εδώ Αντικατέστησε όμως το "-" με το "/" Φιλικά / Νίκος Δ. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[Συναρτήσεις] Χαρακτήρες σε συναρτήσεις | gianast | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 04-10-13 09:09 |
[Γενικά] Αντιμετάθεση Πίνακα με Διατήρηση τύπων | dalavouras | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 22-07-13 10:45 |
[Συναρτήσεις] Συναρτησεις IF & AND | manolis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 14-11-10 10:16 |
Μη εμφάνιση αποτελέσματος τύπων σε πίνακες | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 20 | 29-05-10 09:54 |
Η ώρα είναι 22:22.