| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γεια σας! Σε μια βάση δεδομένων έχω έναν πίνακα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, με πεδία ΚΩΔΙΚΟ_ΑΝΤ, ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΤΙΜΗ (είναι η ενδεικτική τιμή του αντικειμένου) Στη φόρμα ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ καταχωρώ τις παραγγελίες των πελατών, όπου πρέπει να βάλω τον κωδικό παραγγελίας, ημερομηνία, όνομα πελάτη και τα αντικείμενα της παραγγελίας τα οποία βρίσκονται σε ξεχωριστό πίνακα τον ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ_ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ (συνδέεται με τον πίνακα ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ μέσω του πεδίου ΚΩΔΙΚΟΣ_ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ) και τα οποία εισάγω μέσω της δευτερεύουσας φόρμας που υπάρχει στη φόρμα ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ. Στη δευτερεύουσα φόρμα έχω τα πεδία ΚΩΔΙΚΟΣ_ΑΝΤ, τον οποίο εισάγω μέσω σύνθετου πλαισίου όπου φαίνεται το όνομα του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ, το πεδίο ΠΟΣΟΤΗΤΑ και το πεδίο ΤΙΜΗ. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι με το που εισάγω το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ στο σύνθετο πλαίσιο της δευτερεύουσας φόρμας, το πεδίο ΤΙΜΗ να παίρνει αυτόματα την αντίστοιχη τιμή του ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ που υπάρχει στον πίνακα ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ. Βέβαια, ο χρήστης πρέπει να έχει τη δυνατότητα να αλλάξει την τιμή στο πεδίο ΤΙΜΗ από τη δευτερεύουσα φόρμα, γιατί μπορεί ο συγκεκριμένος πελάτης να είναι καλός και να θέλει να κάνει έκπτωση. Προσπάθησα με κώδικα και μακροεντολή στο συμβάν μετά την ενημέρωση του σύνθετου πλαισίου, αλλά δεν κατάφερα το επιθυμητό αποτέλεσμα. (το δοκιμαστικό μου αρχείο έχει μέγεθος 648 ΚΒ και δεν μπορώ να το ανεβάσω). Πώς πρέπει να το κάνω; |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Θα συμπιέσεις το αρχείο σε μορφή zip. |
|
| |||
| |||
|
Ωραία! Το ανέβασα σε zip μορφή.
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους. Σάκη δες μια προσομοίωση του ζητουμένου σου. |
|
| |||
| |||
|
Νάσο, σ' ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! Η λύση σου ήταν πολύ απλή και κάνει ακριβώς αυτό που ήθελα!!! |
|
| |||
| |||
|
Να είσαι καλά
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αντιγραφή της τιμής πεδίου | Ηλίας Σκα | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 15-12-20 15:54 |
| Ενημέρωση πεδίου υποφόρμας μέσω εντολής στην κυρίως φόρμα | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-06-15 13:42 |
| Διαίρεση τιμής ενός πεδίου | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-09-13 16:25 |
| [ Φόρμες ] Επιλογή αναφοράς ανάλογα τιμής πεδίου | serviceman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 23-05-10 00:07 |
| Αντιγραφή πεδίου υποφόρμας σε κύρια φόρμα | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 03-03-10 21:03 |
Η ώρα είναι 09:37.

Υβριδικός τρόπος