| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα παιδιά! Ζητάω την βοήθεια σας για έχω πραγματικά απελπιστεί. Στόχος μου είναι ο χρήστης να προχωράει σε Αποθήκευση ΜΟΝΟ αν πατήσει ένα συγκεκριμένο κουμπί. Όταν θέλω να επεξεργαστώ η να καταχωρίσω δεδομένα ανοίγω την ανάλογη φόρμα (Single Form) στην επιθυμητή εγράφη. Στην φόρμα αυτή έχω απενεργοποιήσει. τα Navigation buttons. Επίσης θέτω την ιδιότητα Cycle= Current Page. Έτσι ο μόνος τρόπος για να αποθηκευτή η εγγραφή είναι να κλίσεις την φόρμα από το κουμπί [x] πάνω δεξιά. Προσθέτοντας τώρα εγώ δυο ακόμα κουμπιά cmdSave και cmdCancel και με το παρακάτω κώδικα κατάφερνα και προχωρούσα σε Αποθήκευση μόνο όταν ο χρήστης πατούσε το κουμπί cmdSave. Κώδικας: Private saveFlage As Boolean
Private Sub cmdSave_Click()
Dim strMsg As String
strMsg = "Είστε βέβαιος οτι Θέλετε να προχωρήσετε σε Αποθήκευση;"
If MsgBox(strMsg, vbExclamation + vbYesNo + vbDefaultButton2, "Save") = vbYes Then
saveFlage = True
Me.Dirty = False '<-Apothikeusi
DoCmd.Close acForm, Me.Name
End If
End Sub
Private Sub cmdCancel_Click()
If Me.Dirty = True Then
Me.Undo
End If
DoCmd.Close acForm, Me.Name
End Sub
Private Sub Form_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
If saveFlage = False Then 'Periptosi pou patame to Close Button [x] pano deksia
If Me.Dirty = True Then
MsgBox "Η καρτέλα Θα κλείσει χωρίς Αποθήκευση!", vbExclamation + vbOKOnly, "Close"
Me.Undo
End If
End If
End Sub
1) Δεν μπορώ να βρω πότε ο χρήστης πατάει πάνω στην υποφόρμα καθώς το OnEnter Event του SubForm Control χτυπάει μετά το BeforeUpdate τις κύριας φόρμας 2) Ακόμα και αν εντοπίσω πότε ο χρήστης πατάει πάνω στην φόρμα, αν ακυρώσω την αποθήκευση (Form_BeforeUpdate->Cancel=true) η access δεν μπαίνει πότε στην υποφόρμα. Θέλω να επισημάνω ότι αυτό συμβαίνει είτε η υποφόρμα είναι συνδεδεμένη με την κύρια είτε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ. Πραγματικά έχω απελπιστεί, νομίζω ότι με την access είναι απαγορευτικός ο δημοφιλέστερος τρόπος αποθήκευσης….. δηλαδή μόνο όταν πατήσεις σε ένα συγκεκριμένο κουμπί. Ζητάω την βοήθεια σας να δω πως αντιμετωπίζετε παρόμοια κατάσταση |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Κουμπί εύρεσης σε φόρμα που περιέχει δευτερεύουσα φόρμα | sakis297 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 21-11-14 19:23 |
| [ Φόρμες ] ΚΟΥΜΠΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΕ ΥΠΟΦΟΡΜΑ | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-11-14 19:26 |
| [ Φόρμες ] Προσθήκη νέας εγγραφής μόνο με κουμπί | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 23-06-13 21:45 |
| [ Υποφόρμες ] Εμφάνιση Μόνο τελευταίας εγγραφής σε συνεχή φόρμα | wanaka | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 09-02-12 19:15 |
Η ώρα είναι 09:37.

Θεματικός Τρόπος