Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Χρωματισμός πεδίου σε υποφόρμα ανάλογα με την τιμή του

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-06-17, 20:18
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή Χρωματισμός πεδίου σε υποφόρμα ανάλογα με την τιμή του

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους,

Με απασχολεί ένα πρόβλημα που είναι εκτός των δικών μου δυνατοτήτων για να επιλύσω. Επισυνάπτω μια βάση δεδομένων στην οποία υπάρχει μια κυρίως φόρμα (MainForm) η οποία περιλαμβάνει μια δεύτερη φόρμα (Day1) που έχει το στύλ ενος ημερολογίου με ώρες ανά 15 λεπτά.

Η φόρμα αυτή είναι συνεχόμενη φόρμα και παιρνει δεδομένα απο τον πίνακα tblHours. Επίσης όπως θα δείτε υπάρχει και η υποδομή μέσω μιας τρίτης φόρμας (App) να μπορεί ο χρήστης να καθοριζει το ραντβού (Ημερ. / Ωρα έναρξης / Ωρα λήξης κλπ) εφόσον κανει διπλό κλικ σε όποια ώρα επιθυμεί.

Το θεμελιώδη πρόβλημα που υπάρχει και πιστεύω απασχολεί και άλλους φίλους στο φορουμ, ειναι ότι θα ήθελα να δεμεύονται οι ώρες του ραντεβου με χρώμα (απο την ώρα έναρξης εως την ώρα λήξης) αλλά δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο να το επιτύχω διότι έχουμε να κάνουμε με συνεχή φόρμα και αδυνατό να μπορέσω να καθορίζω με χρωμα τις ώρες αυτές.

Κάθε βοήθεια εκτιμητέα και ευχαριστώ εκ προτέρων
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip CondFormat.zip (74,5 KB, 10 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-17, 13:11
Όνομα: Γρηγόρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Γιάννη καλησπέρα,

Η δική μου προσέγγιση για την επίλυση του θέματός σου είναι η εξής :

1. Στην φόρμα subHours1 τροποποιείς την προέλευση εγγραφών και εισάγεις τον κάτωθι τύπο : Lock_Time: IIf([EndTime] Is Null;0;IIf([fDate] & " " & [EndTime]>Now();1;0))

2. Το νέο πεδίο «Lock_Time» το εισάγεις στην φόρμα subHours1 ως μη ορατό πεδίο.

3. Επιλέγοντας το πεδίο «Hour» μετά ανοίγεις την μορφοποίηση υπό όρους, επιλέγεις «η έκφραση να είναι» και εισάγεις τον τύπο «[Lock_Time]=1» βάζοντας την όποια μορφοποίηση θέλεις για το πεδίο «Hour».

Συνημμένα το αρχείο σου με τις αλλαγές που έχω κάνει και περιγράφω παραπάνω

Στην διάθεσή σου

Γρηγόρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip CondFormat v1.2.zip (93,6 KB, 13 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-17, 20:33
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Περιοχή: Κύπρος
Προεπιλογή

Καλησπέρα Γρηγορη και σε ευχαριστώ για την πρόθεση να βοηθήσεις.

Ωστόσο, έχω ανοίξει την βάση που μου έστειλες αλλά φίλε μου δεν είδα να κάνει καμιά μορφοποίηση, έστω και με βάση το παράδειγμα που υπάρχει (στην μορφοποίηση κελιού)....Μπάς και δεν κάνω κάτι ορθό φίλε μου?

Επίσης, αυτό που δεν κατάλαβα είναι ότι γράφεις:
Στην φόρμα subHours1 τροποποιείς την προέλευση εγγραφών και εισάγεις τον κάτωθι τύπο : Lock_Time: IIf([EndTime] Is Null;0;IIf([fDate] & " " & [EndTime]>Now();1;0)).

Εννοείς στην προέλευση εγραφών της φόρμας? Και αν ναί, πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο εφόσον η φόρμα πρέπει να παίρνει δεδομένα απο το σχετικό ερώτημα?

Αν θές και έχεις χρόνο διαφώτισε με λίγο ή τροποποίησε το σχετικό παράδειγμα (με ένα παραδειγμα μορφοποίησης) έτσι ώστε να είναι αντιληπτό (απο εμένα τον άσχετο)..

Σε ευχαριστώ πολύ
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-06-17, 21:34
Όνομα: Γρηγόρης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007, Ms-Office 2013
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα,

Επισυνάπτω εκ νέου το αρχείο με κάποιες διορθώσεις.

Σχετικά με τα ερωτήματά σου :

«Εννοείς στην προέλευση εγραφών της φόρμας….»
Ναι αυτό εννοώ. Προσθέτεις τον τύπο στο ερώτημα της φόρμας. Ο τύπος πλέον έχει διορθωθεί και ο νέος είναι :
Lock_Time: IIf([EndTime] Is Null;0;IIf([fDate]>Date();1;IIf([fDate]=Date();IIf([EndTime]>TimeValue(Now());1;0);0)))

Το νέο πεδίο του ερωτήματος με την ονομασία «Lock_Time» το εισάγεις στην φόρμα σου (ως κρυφό πεδίο) και μετά κάνεις μορφοποίηση υπό όρους.
Το πεδίο αυτό περιέχει τις τιμές 0 και 1. Όπου 1 σημαίνει η ημερομηνία και η ώρα του ραντεβού (βάσει των πεδίων fDate και EndTime) αφορά μελλοντικό χρόνο (δεν έχει παρέλθει η ημερ/νια και η ώρα δηλαδή)

«Ωστόσο, έχω ανοίξει την βάση που μου έστειλες ….». Έχω διορθώσει τον τύπο Γιάννη. Δες το νέο αρχείο

Στην διάθεσή σου

Γρηγόρης
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip CondFormat v1.3.zip (92,2 KB, 37 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[ Υποφόρμες ] Μορφή πεδίου σε υποφόρμα caudillo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 18-07-15 23:26
Τιμή απο υποφόρμα γιώργοςΚ Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 10 15-04-15 23:14
[Μορφοποίηση] Χρωματισμός ενός κελιού όταν περιέχει μία τιμή από άλλο πίνακα. VOGAS Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 13 28-01-15 08:37
[VBA] Χρωματισμός κελιού ανάλογα την ώρα του συστήματος jose Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 7 31-03-12 08:09
[ Φόρμες ] Επιλογή αναφοράς ανάλογα τιμής πεδίου serviceman Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 15 23-05-10 00:07

Η ώρα είναι 11:12.