| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Τουλάχιστον σε γραπτά ?
|
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αντώνη. Δες τη σε μορφή 2003 |
|
| |||
| |||
|
Νασο σε ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες μαζί μου,πιθανόν εγώ δεν στο εξήγησα σωστά τι ήθελα να κάνω!! έχω ένα πεδίο που καταχωρώ το έτος με όνομα "etos" Απλά ήθελα να συμπεριφέρεται ανοίγοντας μια φόρμα αυτό το πεδίο ως εξής: Αν υποθέσουμε ότι σήμερα έχουμε 26/04/2018 1) όταν το πεδίο έχει καταχωρηθεί το έτος 2017 και πίσω να κλειδώνει η να απενεργοποιείται 2) όταν το πεδίο έχει καταχωρημένο το παρόν έτος 2018 να λειτουργεί κανονικά χωρίς καμιά ενέργεια ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κάνοντας νέα καταχώρηση στο πεδίο τώρα: 1) αν πάω να καταχωρήσω έτος υπάρχον, τότε κανονική ενέργεια καταχώρησης! 2) αν πάω να καταχωρήσω περσινό η μελλοντικό έτος τότε να αρνείται να καταχωρεί,ίσως να το κανει με κάποιο μήνυμα. Όλα τα παραπάνω μπορώ να τα εφαρμόσω αλλά μέχρι στιγμής παίζοντας με σύντομη ημερομηνία στο πεδίο και όχι με ένα ξέρω τετραψήφιο έτος καταχώρησης σε ένα πεδίο!! Ζητώ συγγνώμη για την απαίσια ορθογραφία και σύνταξη προτάσεων που αυτό με οδηγεί σε λάθος ερμηνεύσει σε αυτό που ζητάω! |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αντώνη. Αν κατάλαβα καλά μπορείς να δοκιμάσεις τα παρακάτω: Κώδικας: Private Sub Form_Current()
Dim x As String
x = Year(Now())
If IsNull(Me!etos) Or Me!etos = x Then
Me!etos.Enabled = True
Else
Me!etos.Enabled = False
End If
End Sub
Private Sub etos_BeforeUpdate(Cancel As Integer)
Dim x As String
x = Year(Now())
If Me.etos <> x Then
MsgBox "Δεν επιτρέπεται εγγραφή διαφορετική του παρόντος έτους!", vbInformation, "Προσοχή"
Me.Undo
Cancel = True
End If
End Sub
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nasos23 : 27-04-18 στις 08:10. |
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ πολύ ακριβώς αυτό ήθελα !!!!! |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ασφάλεια] Απενεργοποίησης της λειτουργίας από το πλήκτρο SHIFT, | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 27-04-15 23:00 |
| [VBA] Μεταφορά δεδομένων από ένα βιβλίο σε άλλο με βάση ημερομηνία που εισάγεται | girapas | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 19-12-13 22:44 |
| [ Φόρμες ] πλήκτρο διαγραφής πινακα !! | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 24-03-13 06:49 |
| [ Φόρμες ] Ράδιο-πλήκτρο | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 23-03-13 20:46 |
| Προσδιορισμός τριμήνου με βάση μια ημερομηνία. | Tasos | Ημερομηνία & ώρα | 0 | 30-09-11 11:51 |
Η ώρα είναι 03:17.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο