| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Γεια χαρά , Γνωρίζει κανεις πως μπορώ να έχω το υπόλοιπο ανά γραμμή; Δηλαδή ΧΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 100 0 100 150 0 250 0 100 150 200 0 350 .... .... ..... .... .... ..... |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Διονύση, αν η ΒΔ έχει κατάλληλη δομή, η υλοποίηση του ζητούμενου είναι αρκετά απλή. Αν υποθέσουμε ότι: 1) Η ΒΔ περιέχει τον πίνακα «ΤΑΜΕΙΟ» με πεδία [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ], [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ]. 2) Τα πεδία [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ] σχεδιάζονται ώστε να μη δέχονται NULL τιμές (ορίζονται υποχρεωτικά με προεπιλεγμένη τιμή μηδέν (0)). 3) Η δεσμευμένη συνεχής φόρμα περιέχει τα παραπάνω πεδία και επιπλέον ένα αδέσμευτο πλαίσιο κειμένου με όνομα [ΥΠΟΛΟΙΠΟ]. Θα αρκούσε να βάλουμε στην ιδιότητα «Προέλευση στοιχείου ελέγχου» του πλαισίου τον τύπο: =DSum("[ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ]";"ΤΑΜΕΙΟ";"[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]<=#" & Format([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ];"mm/dd/yyyy") & "#"). Έτσι σε κάθε ημερομηνία το πλαίσιο κειμένου θα εμφάνιζε το υπόλοιπο, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις χρεώσεις και πιστώσεις μέχρι και τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Για να είναι πιο λογική και κατανοητή η εμφάνιση των στοιχείων, οι εγγραφές της φόρμας θα πρέπει να είναι ταξινομημένες κατά την ημερομηνία σε αύξουσα σειρά. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα ..... Ευχαριστώ για την απάντησή σου Η Dsum δουλεύει καλά αλλά μου δημιουργεί πρόβλημα όταν στην ίδια ημερομηνία έχω περισσότερες από μία εγγραφές Σου επισυνάπτω ενα word file με την φόρμα των αποτελεσμάτων. Αυτό που χαρακτηρίζει την μοναδικότητα κάθε εγγραφής είναι ο Κωδικός Παραγγελίας [ΚωδΠαραγγελίας] ο οποίος αν χρησιμοποιηθεί στην DSum πιστεύω ότι θα λύσει το πρόβλημα. Διονύσης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει. ποιον τύπο θα χρησιμοποίησω για να έχω στην ίδια γραμμή το υπόλοιπο. Θέλω έναν απλό τύπο χωρίς κωδικούς και ημερομηνίες. Ευχαριστώ. ΧΡΕΩΣΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 10 2 8 5 0 13 5 10 8 |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Κωνσταντίνε, καλωσόρισες στην παρέα μας. Για να βρούμε το υπόλοιπο σε κάποια γραμμή, θα πρέπει να βρούμε το άθροισμα των διαφορών [ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ], της τρέχουσας γραμμής και όλων των προηγούμενων. Στον τύπο συνεπώς του αθροίσματος (Dsum) των διαφορών, θα πρέπει να υπάρχει και ένα κριτήριο για των προσδιορισμό της τρέχουσας και των προηγούμενων εγγραφών. Ο ευκολότερος τρόπος να οριστεί το κριτήριο είναι με τη βοήθεια κωδικών ή ημερομηνιών. Κατά τη γνώμη μου αυτό που ζητάς «έναν απλό τύπο χωρίς κωδικούς και ημερομηνίες» είναι αδύνατο να γίνει. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 19-05-16 στις 17:49. Αιτία: τον-->των |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο θέμα μου. Στο συνημμένο ποιον τύπο θα μπορούσα να χρησιμοποιησω. για να έχω αποτέλεσμα σε κάθε γραμμή.(οι αριθμοί είναι ακέραιοι) |
|
|
|
Στο συγκεκριμένο παράδειγμα και για την Excel, μπορείς να βάλεις, στο E3: =IF(OR(C3<>"";D3<>"");SUM($C$3:C3)-SUM($D$3:D3);"") και να τραβήξεις κάτω. Σε Access, είναι άλλο πράγμα... |
|
| |||
| |||
|
Αυτό θέλω. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
|
|
|
|
Να' σαι καλά. Πάντως, την επόμενη φορά που θα χρειαστείς βοήθεια για την Excel, να βάλεις το ζητούμενό σου, στο κατάλληλο forum. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αν το πρωτεύον κλειδί αυξάνεται με την ημερομηνία, θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις τον τύπο: =DSum("[ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ]";"ΤΑΜΕΙΟ";" [ID]<=" & [ID]). Διαφορετικά χρησιμοποίησε τον τύπο: =DSum("[ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ]";"ΤΑΜΕΙΟ";"[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]<#" & Format([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ];"mm/dd/yyyy") & "# OR ([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]=#" & Format([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ];"mm/dd/yyyy") & "# AND [ID]<=" & [ID] & ")"). Προσθήκη Στην πρώτη περίπτωση η ταξινόμηση θα γίνει με το πρωτεύον κλειδί. Στη δεύτερη πρώτα με την ημερομηνία και μετά με το πρωτεύον κλειδί. Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 15-03-13 στις 10:44. Αιτία: Προσθήκη |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [Συναρτήσεις] Συνάρτηση για υπολογισμό υπολοίπου | zana | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-04-15 17:50 |
| [ Φόρμες ] Υπολογισμός ποσού σε φόρμα και μεταφορά στον αντίστοιχο πίνακα | ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 16 | 25-12-14 18:40 |
| [ Εκθέσεις ] Αλλαγής σελίδας και μεταφοράς υπολοίπου | teotrip603 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 24-11-14 15:04 |
| [VBA] Μεταφορά υπολοίπου | tecgeo | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 03-01-13 21:32 |
| Ενημέρωση Υπολοίπου | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 14-05-12 15:22 |
Η ώρα είναι 09:56.

Υβριδικός τρόπος