Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλή σας μέρα... Στη φόρμα μου έχω ένα compo που επιλέγω μήνα, (Ιανουάριος, Φεβρουάριος κλπ) και ένα κουμπί που με το κλικ εκτελεί την DoCmd.TransferSpreadsheet acExport,,"qryTblMonth","c:\temp\file.xls" ,True και έτσι εξάγω τα δεδομένα μου σε excel, με τα εξής μειονεκτήματα 1. Αν δεν υπάρχει το c:\temp βγάζει σφάλμα 2. Αν υπάρχει το file.xls το κάνει replace με το νέο Έχω προσαρμοστεί λοιπόν και γω και φροντίζω να υπάρχει το "temp" αλλά και να έχω κάνει copy το παλιό αρχείο σε άλλο dir... Όμως φαντάζομαι ότι σίγουρα θα υπάρχει κάποιος τρόπος που με λίγο κώδικα θα μπορεί απ΄τη μιά να εξάγει το αρχείο στο τρέχον directory της βάσης (ή εναλλακτικά να δημιουργεί το directory που έχω ορίσει, αν δεν υπάρχει ήδη), και από την άλλη το όνομα του αρχείου εξαγωγής να είναι η τιμή του compo, πχ Ιανουάριος.xls Τι λέτε οι ειδικοί? |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα φίλε Άμι (ελπίζω να γράφω σωστά το όνομα σου)! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ή να προσαρμόσεις τον παρακάτω κώδικα για να μην συναντήσεις ποτέ πια τέτοιου είδους προβλήματα: Κώδικας: Option Compare Database Option Explicit Private Declare Function MakeSureDirectoryPathExists Lib "imagehlp.dll" (ByVal lpPath As String) As Long Sub ExportSpreadSheet() Dim xlFileName$, xlFolder$ xlFolder = "C:\Temp\" ' xlFolder = Environ("TEMP") & "\" 'xlFolder = CurrentProject.Path & "\" MakeSureDirectoryPathExists xlFolder xlFileName = xlFolder & "(" & combo & Replace(Format(Now, "-dd_hh:mm:ss"), ":", "_") & ".xls" DoCmd.TransferSpreadsheet acExport, , "qryTblMonth", xlFileName, True End Sub Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Tasos : 08-02-10 στις 07:32. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλησπέρα Μπορείς να έχεις διαφορετικό όνομα αρχείου για κάθε μήνα, αν γράψεις επι παραδείγματι : "C:\temp\book" & month(Date) & ".xls" (book1, book2,.....book12, book1,...! ) Περί δημιουργίας directory & περί μεταφοράς αρχείου ρίξε μια ματιά στη βοήθεια της Access, πληκτρολογώντας mkdir... Φιλικά / Νίκος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Meteora : 07-02-10 στις 18:23. |
| |||
| |||
![]()
Καλά, μιλάμε έχω πάθει πλάκα που ήταν τόοοοσο απλό... Τι να πω ο άσχετος... Χίλια ευχαριστώ Τάσο.... (Παρεπιπτόντως, υπάρχει κάτι αντίστοιχο με το CurrentProject.Path που να προσδιορίζει το path των συνδεδεμένων πινάκων?) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη amy : 08-02-10 στις 08:51. |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα φίλε μου! Για να βρεις τη διαδρομή ενός από τους συνδεδεμένους πίνακες της βάσης σου που έχει το όνομα "tblCustomers" χρησιμοποίησε το παρακάτω: Κώδικας: xlFolder = DLookup("Database", "MSysObjects", "Name='tblCustomers'") xlFolder = Left(xlFolder, Len(xlFolder) - InStr(1, StrReverse(xlFolder), "\") + 1) Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
| |||
| |||
![]()
Thanks.... ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βοήθεια γιά Εξαγωγή σέ Excel | pansyr | Word - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 15-02-16 17:30 |
[ Πίνακες ] Εξαγωγή πινάκων σε Excel | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 11 | 05-06-13 01:15 |
[ Πίνακες ] Εξαγωγή πίνακα σε excel | markosv | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 23-11-11 18:01 |
ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΡΧΕΙΟ EXCEL | ΤΖΙΜΗΣ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 01-04-11 15:42 |
Εξαγωγή Report σε excel | iondep | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 03-11-10 20:31 |
Η ώρα είναι 18:34.