| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας στην διαμόρφωση ενός υπολογιζόμενου πεδίου ερωτήματος και για να γίνω πιο σαφής, στον παρακάτω τύπο δεν ξέρω πώς να προσθέσω ένα πεδίο checkbox που υπάρχει στον πίνακα με την ονομασία ERGAZETAI όπου όταν είναι κλικαρισμένο true η αιμοδοσία να είναι 2 αλλιώς να παραμένει 3 ,το ίδιο και για τα αιμοπετάλια όταν είναι κλικαρισμένο true να είναι 4 αλλιώς να παραμένει 5,ευχαριστώ πολύ. DIKAIOYMENES: IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ";"3";IIf([ΕΙΔΟΣ]="ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ";"5";IIf([ΕΙΔΟΣ] Is Null;"0"))) |
|
|
|
Καλησπέρα Στέλιο δες το παράδειγμα |
|
|
|
Σε συμπλήρωμα του πιο πάνω, να πω το εξής. Ακόμα και στις νεώτερες εκδόσεις, όπου μπορώ να έχω υπολογισμένα πεδία στους πίνακες, καλό είναι, να ακολουθούμε πάντα τον κανόνα: Η data, χωριστά από υπολογισμούς. Με ερωτήματα λοιπόν, ο καλύτερος τρόπος. |
|
| |||
| |||
|
Να ‘σαι καλά Σπύρο σ’ ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση σου ήταν αυτό που ζητούσα.
|
|
|
|
Να ‘σαι καλά κι εσύ!
|
|
| |||
| |||
|
Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος μου χρειάζομαι μια ακόμη βοήθεια, στο υποσέλιδο της φόρμας αθροίζω ένα πεδίο με: =Nz(Άθροισμα([SYNOLOAIMODOSIAS]);0) Υπάρχει όμως ένα πεδίο ακόμη ημερομηνίας HMERAAIM και θα ήθελα το άθροισμα να λαμβάνει υπόψη το εν λόγω πεδίο ημερομηνίας και να αθροίζει μόνο τιμές που περιέχουν ημερομηνίες του τρέχοντος έτους και να αγνοεί όλες τις υπόλοιπες. |
|
|
|
Καλησπέρα Αν δεν έχω καταλάβει κάτι, ανέβασε ένα δείγμα. Το παράδειγμα, αθροίζει στην φόρμα όλα τα DIKAIOYMENES, και χωριστά τα DIKAIOYMENES του 2015 ή του κάθε έτους που θα είναι έτος σημερινής ημέρας. |
|
| |||
| |||
|
Σπύρο καλησπέρα, δεν σου απάντησα γρήγορα γιατί προσπαθούσα να προσαρμόσω την πρόταση σου στην δικιά μου βάση, όλα υπολογίζονται στο υποσέλιδο μιας δευτερεύουσας φόρμας, μετέφερα τον υπολογισμό σε ερώτημα όπως μου υπέδειξες και δουλεύει μια χαρά το σύνδεσα με ένα πλαίσιο κειμένου στην κύρια φόρμα για να βλέπω τα αποτελέσματα όμως η αλλαγές δεν έρχονται άμεσα στην φόρμα μου γιατί το ερώτημα δεν ενημερώνει άμεσα την φόρμα.
|
|
|
|
Για να καταλάβω, υπάρχει κάτι σαν «χρονοκαθυστέρηση», στην ενημέρωση της φόρμας;
|
|
| |||
| |||
|
Ακριβώς η δευτερεύουσα φόρμα είναι σε μορφή Φύλλο δεδομένων η εγγραφές είναι πάρα πολλές και το πρόβλημα είναι ότι για να ανανεωθούν τα αποτελέσματα , Forms![ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ].Κείμενο_24412.Requery όπου ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ είναι η κυρίως φόρμα όμως κάθε φορά που κάνω καινούργια εγγραφή στην δευτερεύουσα φόρμα συνεχώς μετακινείται στην πρώτη εγγραφή με αποτέλεσμα να είναι χρονοβόρα η όλη εργασία πρέπει να ανανεώνεται με κάποιο τρόπο το ερώτημα ή το πλαίσιο κειμένου στην κυρίως φόρμα χωρίς όμως να ανεβοκατεβαίνουν συνεχώς η εγγραφές. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Δημιουργία ερωτήματος | ΜΑΝΟ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 22-01-17 22:29 |
| Αύξουσα αρίθμηση σε πεδίο ερωτήματος | ΚΩΣΤΑΣ2 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 13-09-15 10:11 |
| [ Ερωτήματα ] Λειτουργικότητα Ερωτήματος | dream-garden | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 11-10-11 11:27 |
| Υπολογιζόμενο πεδίο σε ερώτημα | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 08-05-11 19:19 |
| Μεταφορά δεδομένων απο πεδίο σε πεδίο | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 30-01-09 19:03 |
Η ώρα είναι 15:46.

Υβριδικός τρόπος