Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
καλησπέρα σας και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν αύριο, super sos! έχω πίνακα (ή φόρμα) ο οποίος έχει τα παρακάτω πεδία ημερομηνία - παραστατικό - χρέωση - πίστωση - υπόλοιπο προσπαθώ να δημιουργήσω μία συνθήκη η οποία να υπολογίζει στο πεδίο "υπόλοιπο" ως εξής: προηγούμενο υπόλοιπο + χρέωση - πίστωση στο excel όλα είναι εύκολα, εδώ γιατί μας δυσκολεύει τόσο? αυτό το "προηγούμενο υπόλοιπο" πως το απεικονίζω? ευχαριστώ προκαταβολικά |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εύη, πέρα από τα στοιχεία που αναφέρεις χρειάζεται το όνομα του πίνακα και ο τύπος δεδομένων των πεδίων του. Το καλύτερο είναι να ανεβάσεις μια ΒΔ με τον πίνακα και κάποια ενδεικτικά δεδομένα. Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Ανεβάζω ένα παράδειγμα, έχω το πεδίο διαφορά στο οποίο στην πρώτη γραμμή πρέπει να φέρει αποτέλεσμα 100, στην δεύτερη γραμμή 100+250=350, στην τρίτη γραμμή 350-200=150 ο υπολογισμός που πρέπει να γίνεται είναι για την πρώτη γραμμή= χρέωση - πίστωση για τις επόμενες γραμμές= διαφορά της προηγούμενης γραμμής + χρέωση τρέχουσας - πίστωση τρέχουσας γραμμής και πάλι ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εύη: 1) Για να πάρουμε σωστά αποτελέσματα στο υπολογιζόμενο πεδίο [ΔΙΑΦΟΡΑ] =[ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ], τα πεδία [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ] αντί Null θα πρέπει να έχουν τιμή μηδέν(0). 2) Στην επισυναπτόμενη ΒΔ έχω προσθέσει το ερωτήματα qryΚΑΡΤΕΛΑ που δίνει το ζητούμενο. 3) Η φόρμα ΚΑΡΤΕΛΑ βασίζεται στο ερώτημα Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα και χρόνια πολλά Στο ερώτημα qryΚΑΡΤΕΛΑ της ΒΔ του προηγούμενου μηνύματός μου χρησιμοποιώ τα πεδία [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ] και όχι το υπολογιζόμενο πεδίο [ΔΙΑΦΟΡΑ] =[ΧΡΕΩΣΗ]-[ΠΙΣΤΩΣΗ], επειδή υπολογίζονταν λάθος όταν είχαμε NULL τιμές. Στην επισυναπτόμενη ΒΔ: 1) Για τον υπολογισμό του πεδίου [ΔΙΑΦΟΡΑ] χρησιμοποίησα τον τύπο: IIf(IsNull([ΧΡΕΩΣΗ]);0;[ΧΡΕΩΣΗ])-IIf(IsNull([ΠΙΣΤΩΣΗ]);0;[ΠΙΣΤΩΣΗ]), ώστε να παίρνει σωστές τιμές και στις περιπτώσεις που τα πεδία [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ] έχουν NULL τιμές. 2) Πρόσθεσα το ερώτημα qryΚΑΡΤΕΛΑ2 στο οποίο ο υπολογισμός του τρέχοντος υπολοίπου γίνεται με βάση το πεδίο [ΔΙΑΦΟΡΑ] και όχι με τα πεδία [ΧΡΕΩΣΗ] και [ΠΙΣΤΩΣΗ]. Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
ευχαριστώ για την βοήθεια, μία διευκρίνηση θα ήθελα όμως. εγώ πρέπει να δημιουργήσω και τα δύο ερωτήματα? επίσης, μήπως δεν πρέπει να ταξινομεί με το α/α αλλά με την ημερομηνία? |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα Εύη, και τα δύο ερωτήματα κάνουν την ίδια δουλειά, επομένως χρειάζεσαι μόνο το ένα. Το ερώτημα qryKARTELA2 είναι πιο απλό, θα πρέπει όμως να χρησιμοποιήσεις το σωστό τύπο για τον υπολογισμό του πεδίου [ΔΙΑΦΟΡΑ]. Η ταξινόμηση γίνεται πρώτα με την [ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ] και μετά με το [Α/Α]. Αυτό μπορεί να διαπιστωθεί εύκολα στην προβολή σχεδίασης των ερωτημάτων. Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια όσες φορές έχω αναρτήσει ερώτημα μου δίνετε άμεσα λύση και η ευγνωμοσύνη μου είναι απέραντη φιλικά, Εύη |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Καρτελα συναλλασσομένου - κινήσεις | vraxnakisg | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 06-06-15 19:33 |
[ Ερωτήματα ] Προοδευτικά υπόλοιπα ανά Πελάτη | smasak | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 30 | 11-02-15 09:39 |
[Εκτύπωση] Αυτόματη εκτύπωση το πρώτο αντίγραφο έγχρωμο τα υπόλοιπα ασπρόμαυρα | rmaria | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-06-14 14:21 |
[ Φόρμες ] Βοήθεια για καρτελα | jimrenoir | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 22-01-13 15:11 |
Καρτέλα πελάτη | Echo | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 17 | 15-06-11 23:36 |
Η ώρα είναι 16:43.