| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να μου πει πως μπορώ σε μια βάση ενός στόλου οχημάτων να λαμβάνω μύνημα μέσω αναδυόμενου παραθύρου στην περίπτωση που κάποιο όχημα ξεπεράσει κάποιο όριο χιλιομέτρων που εγώ θα καθορίζω, και 2ον όταν υπερβεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία, πχ. την ημερομηνία που λήγει το κτέο ή η ασφάλεια του. Ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Διονύση καλησπέρα δες μια υλοποίηση στο συνημμένο. Την καταγραφή των χιλιομέτρων θα πρέπει να την κάνεις σε ξεχωριστό πίνακα. Αν μας δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το τι στοιχεία θές να περάσεις στην βάση μπορούμε να σου δώσουμε κάποιες αρχικές κατευθύνσεις για να ξεκινήσεις σωστά την σχεδίαση της. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Το θέμα με αφορά και εμένα για μια βάση που φτιάχνω και προσπάθησα να "κατεβάσω" το συνημμένο που παραθέτεις αλλά αν και ανοίγει, εντούτις είναι μόνον για ανάγνωση με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μελεήσω τα δεδομένα.... Θα εκτιμούσα αν μου έδινες κάποια παρόμοια λύση.. Φιλικά, Γιώργος |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Όπως είπε και ο Γιώργος η βάση που ανέβασες είναι μόνο για ανάγνωση και προσπαθώντας να ανοίξω την φόρμα alert μου κλείδωσε η βάση και δεν μπορώ να την ξαναανοίξω. Επισυνάπτω νέα βάση πιο κατατοπιστική, και αυτο που θέλω να κάνω είναι με βάση την στήλη Διανυθέντα του πίνακα Χιλιόμετρα να μου εμφανίζει μια αναδυόμενη φόρμα με το μύνημα π.χ (Το Όχημα ΝΖΙ 2035 σε 200 χιλιόμετρα πρέπει να αλλαξει λάδια). Το ίδιο θέλω να κάνει με το Κ.Τ.Ε.Ο δηλ. 20 ημέρες πρίν την λήξη του Κ.Τ.Ε.Ο να μου βγαζει αναδυόμενο μύνημα. Το ίδιο ειναι και για την λήξη της ασφάλειας. Σε παρακαλώ αν ανεβάσεις άλλη βαση μην την κλειδώνεις. Ευχαριστώ ελπιίζω να μην σε κούρασα. |
|
| |||
| |||
|
Διονύση και Γιώργο καλημέρα Ανεβάζω την βάση σε μορφή mdb. Διονύση δεν υπήρχε κανένα κλείδωμα στην βάση. Δεν θα είχα λόγο να φτιάξω μια βάση για να σου δείξω μια διαδικασία και να την κλειδώσω για να μην μπορείς να την δεις. Ίσως το ότι η φόρμα Alert που τρέχει αυτόματα με την φόρτωση της κεντρικής λόγω του ότι ήταν αναδυόμενη και αποκλειστική (το κατήργησα) να δημιουργούσε αυτό το πρόβλημα. Σε μένα δουλεύει κανονικά. Ως προς την υπόθεση τώρα θα ήθελα κάποιες διευκρινήσεις βάση της νέας βάσης που ανέβασες. Ως προς το ΚΤΕΟ δεν χρειάζεται να είναι σε νέο πίνακα εκτός και αν θέλεις να κρατάς ιστορικό των ελέγχων που έγιναν σε κάθε όχημα. Ως προς την ασφάλεια το ίδιο. Αν θές μόνο υπενθύμιση μπορούν να μπουν ως πεδία στον πίνακα ΟΧΗΜΑΤΑ. Ως προς τις ασφάλειες βέβαια, θα μπορούσαν να είναι σε ξεχωριστό πίνακα με τα ποσά που δαπανήθηκαν ώστε να σου βγάζει συνολικά στατιστικά για κάθε όχημα και συγκεντρωτικά ή ανά ασφαλιστική εταιρεία, αν κάποια είναι ασφαλισμένα σε διαφορετικές εταιρείες, ώστε να προγραματίζεις μελλοντικές δαπάνες. Τον πίνακα ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ στην νέα βάση σου δεν μπορεσα να τον ανοίξω για να δώ αν έχεις αλλάξει κάτι. Τα χιλιόμετρα θα καταχωρούνται καθημερινά? ανά βάρδια? Ανά οδηγό που θα χρεώνεται?, μισθώνει? το όχημα. Ανά πόσα χιλιόμετρα θα γίνεται η αλλαγή ορυκτελαίων? Πρόκειται για εταιρεία εκμίσθωσης οχημάτων? Για εταιρεία που οι υπαλληλοί της χρησιμοποιούν διαφορετικά οχήματα για εξωτερικές εργασίες? Για μεταφορική εταιρεία με στόλο φορτηγών? Δώσε μου περισσότερες πληροφορίες για να σου δώσω μια πλήρη πρόταση. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Στέλιο όπως ανέφερε και ο Διονύσης πράγματι έτσι συμβαίνει και σε εμένα με την βάση που έχεις επισυνάψει φίλε. Και φυσικά την "φυλάγω" σε δικό μου φάκελο αλλά στην προσπάθεια να ανοίξει η βάση πράγματι "κλειδώνει" και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.... Βασικά εμένα με απασχολεί το ίδιο θέμα με αυτό του Διονύση, και θα ήθελα να ρίξω μια ματιά στο παράδειγμα που μας έχεις αναρτήσει.. Θα μπορούσες φίλε να το ξαναστείλεις? Νάσαι καλά και καλή σας μέρα παιδιά.. ![]() Με εκτίμηση, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Στέλιο δεν ξέρω γιατί δεν μπορείς να ανοίξεις τον πίνακα χιλιόμετρα, σου επισυμαίνω οτι η βάση είναι σε μορφή access 2010, αν αυτό βοηθάει.Στόν νέο πίνακα χιλιόμετρα έχω προσθέσει ένα υπολογιζόμενο πεδίο (διανυθέντα) που μου εμφανίζει την διαφορά των τελικών και των αρχικών χιλιομέτρων. Στέλιο πρόκειται για διαχείριση στόλου οχημάτων του Δήμου ο οποίος περιλαμβάνει φορτηγά, μηχανήματα έργου, και επιβατικά Ι.Χ. Όντως η λήξη του κτέο και της ασφάλειας θα μπορούσαν να είναι στον πίνακα οχήματα, και θα ήθελα να κάνω έναν πινακα που θα καταχωρώ τις βλάβες των οχημάτων, και να βλεπω στατιστικά για το είδος και το κόστος της βλάβης ανά όχημα. Τα χιλιόμετρα θα χρεώνονται καθημερινά μέσω μιας φόρμας (Διαταγή πορείας) ανά όχημα και ανά βάρδια, και για την οποία επίσης θα χρειαστώ την βοήθεια σου ως πρός την σχεδίαση της. Η αλλαγή λαδιών είναι διαφορετική για κάθε είδος οχήματος π.χ στα φορτηγά γίνεται κάθε 10.000χιλ, στα απορριμματοφόρα κάθε 8.000 χιλ, και στα επιβατικά κάθε 15.000χιλ. Θα ήθελα αν γίνεται να έχω την δυνατότητα να καθορίζω ανάλογα με το είδος του οχήματος σε πόσα χιλιόμετρα θα κάνει σέρβις, και να αναδύεται η σχετική φόρμα με το ανάλογο μύνημα.Αυτά εν' ολίγης και οποιαδήποτε άλλη πρόταση σχετικά με την σχεδίαση της βάσης καλοδεχούμενη.Ευχαριστώ πολύ. |
|
| |||
| |||
|
Διονύση καλημέρα Εγώ χρησιμοποιώ office 2007, άλλες βάσεις 2010 δεν μου τις ανοίγει καθόλου. Τέλος πάντων δες μια πρώτη προσέγγιση στην συνημμένη βάση. Ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα να την ανοίξεις. Για καλό και για κακό απενεργοποίησα τον κώδικα που καλεί την φόρμα Alert με την φόρτωση της φόρμας ΟΧΗΜΑΤΑ. |
|
| |||
| |||
|
Στέλιο σ' ευχαριστώ πολύ, καλή η σχεδίαση της βάσης, έχω ένα πρόβλημα με την φόρμα alert την οποία μου ανοίγει μόνο σε προβολή σχεδίασης και παρόλο που εκανα κάποιες δοκιμές με τα χιλιόμετρα δεν αναδύεται η φόρμα για υπενθύμηση. Επάνω στην φόρμα Οχήματα πολύ σωστά μου υπενθυμίζει την λήξη του κτέο και της ασφάλειας και θα ήθελα να μου πεις πιο σημείο του κώδικα να αλλάζω αν θέλω να αλλάξω τον χρόνο που θα με προειδοποιεί,επίσης το ίδιο και για το σημείο του κώδικα που είναι για τα χιλιόμετρα. Οι καταχωρήσεις θα γίνονται στην φόρμα Οχήματα?, και αν γίνεται αντί για το πεδίο search να υπάρχει μια λιστα αναζήτησης με τους αριθμους κυκλοφορίας των οχημάτων , που όταν θα επιλέξω ένα όχημα να συμπληρώνει αυτοματα το είδος, την μάρκα, το μοντέλο, και το καύσιμο. Στέλιο όταν προσπαθώ να κάνω την βάση αποθήκευση ως προσπαθεί να ανοίξει το πλαίσιο της αποθήκευσης και αυτόματα κλείνει η βάση χωρίς να μπορώ να την αποθηκεύσω, και το ίδιο γινεται στο Word, και στο Exxell, και όταν πάω να κάνω άνοιγμα κάποιου αρχείου επίσης μου κλείνει το πρόγραμμα. Και κάτι τελευταίο αν γίνεται στην κεντρική φορμα Οχήματα να μπει ακόμα μία σελίδα η οποία θα ονομάζεται "Διαταγή πορείας" και στην οποία θα γράψω εγώ κάπιο κείμενο σε πλαίσιο κειμένου αλλά να έχει ενα πλαίσιο με την ημερομηνία ένα με λίστα επιλογής οχημάτων, ενα με αρχ.χιλιόμετρα, ένα με τελικά χιλιόμετρα, και ένα με τα διανυθέντα. Αυτό με τα αρχικά αν γίνεται να συμπληρώνεται αυτόματα όταν επιλέγω τον αριθμ.κυκλοφορίας και να μου βγαζει τα τελικά της προηγούμενης ημέρας κίνησης του οχήματος, καθώς επίσης και το πεδίο της ημερομηνίας να μην μπορεί να δεχτεί χθεσινή ημερομηνία.Σ' ευχαριστώ πολύ που μεταδίδεις τις γνώσεις σου και σε εμάς τους αρχάριους και ελπίζω και εγώ κάποτε με τις γνώσεις που λαμβάνω απο όλους εσάς να κάνω το ίδιο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ : 07-02-14 στις 22:34. |
|
| |||
| |||
|
Διονύση καλημέρα Έκανα κάποιες τροποποιήσεις ανεβάζω νέο υπόδειγμα. Ο τρόπος λειτουργίας: Μετακινούμενος στις εγγραφές σου βγάζει στην φόρμα ειδοποίηση για ΚΤΕΟ και Ασφάλεια. Καταχωρώντας τελικά χιλιόμετρα στην καρτέλα Διαταγή πορείας σου βγάζει στην φόρμα ειδοποίηση για αλλαγή ορυκτελαίων και Service καθώς και σχετικό μήνυμα. Δες στον κώδικα και απενεργοποίησε όποιο δεν θες. Καταχωρώντας την ημερομηνία σου προσθέτει αρχικά χιλιόμετρα τα τελικά της προηγούμενης κίνησης και δίνει και α/α στην διαταγή πορείας τον αμέσως επόμενο αριθμό της προηγούμενης. Στα τελικά χιλιόμετρα έχει μπει έλεγχος για να σε ειδοποιεί αν καταχωρήσεις μικρότερη τιμή από τα αρχικά. Πατώντας στο πλήκτρο Ειδοποιήσεις σου εμφανίζει Έκθεση με την κατάσταση όλων των οχημάτων. Τις ημέρες και τα χιλιόμετρα που σου βγάζει τις ειδοποιήσεις τις αλλάζεις από τον κώδικα στον οποίο μεταβαίνεις πατώντας Ctrl+G. Πρόσθεσα και Σύνθετο πλαίσιο από όπου επιλέγεις τις εγγραφές αλλά άφησα και την αναζήτηση σύμφωνα με την μέθοδο που μας είχε παρουσιάσει ο Τάσος την οποία θεωρώ καλύτερη καθώς αν έχεις πολλά οχήματα η πρώτη μέθοδος είναι δύσχρηστη. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Υποφόρμες ] Αναζήτηση σε υποφόρμα μέσω φόρμας | nikipyl | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 29-02-16 20:12 |
| Συγχρονισμός αναδυόμενης φόρμας με κύρια φόρμα | Alexia | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 04-05-15 07:18 |
| Κλείσιμο αναδυόμενης φόρμας όταν κλείνει η κύρια φόρμα | athanassiab | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 27-04-15 19:26 |
| Ενημέρωση Πεδίου Δευτερεύουσας Φόρμας μέσω Βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 17-04-12 18:18 |
| Ενημέρωση Πεδίου μέσω βοηθητικής Φόρμας | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 01-04-12 15:56 |
Η ώρα είναι 06:50.

Υβριδικός τρόπος