| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Sarafis ανεβαζω ένα παραδειγματάκι σχετικά με το πρόβλημα της αυτόματης άθροισης πεδίων σε ένα πίνακα. Tasos επειδή αυτή τη στιγμή είμαι σε pc με access 2003 δεν μπορώ να ανοίξω το αρχείο. :( |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Αποστόλη, δες το συνημμένο σε *.mdb. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Tasos πολύ καλό το παράδειγμα που έκανες. μόνο που όταν πάω να το τρέξω μου λεεί ότι "στην έκφραση υπάρχει μη ορισμένη συνάρτηση FORMAT" αν την ξετικάρω μόνο με αφήνει να τρέξω το ερώτημα. φαντάζομαι ότι με κάποια τροποίηση θα μπορεί να μου ζητάει και το όνομα ή το αμκα του πελάτη ώστε να βρίσκω συγκεντρωτικές χρεώσεις ανα άτομο ε? το τελευταίο άλυτο πρόβλημα που έχω όμως (και για μένα το πιο δύσκολο) είναι το προηγούμενο που ανέβασα...αυτό με την αυτόματη άθροιση.έχεις καμία ιδέα? |
|
| |||
| |||
|
Αποστόλη στο συνημμένο εμφαίνεται ο ενδεδειγμένος τρόπος να καταχωρείς δεδομένα. Αυτό που περιγράφεις δεν γίνεται εκτός και αν η συναλαγή με το άτομο γίνεται μόνο μια φορά και οι συναλλαγές είναι συγκεκριμένες πχ τρείς δόσεις.
|
|
| ||||
| ||||
|
Αποστόλη, θα πρέπει να μπεις στον VBE me ALT + F11, να επιλέξεις Tools >References και να αφαιρέσεις τυχόν τσεκαρισμένα στοιχεία που περιέχουν τη λέξη "MISSING". Δεν κοίταξα ακόμα το αρχείο σου αλλά δες πρώτα το αρχείο του Στέλιου. Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τασο αυριο θα φτιαξω το ερωτημα μου με το μπουσουλαπου μου εδωσες και αν εχω καποιο θεματακι σου λεω. :) Στελιο θα το δω το αρχειο αυριο γιατι τωρα μπαινω απο κιν.παντως ειναι αδικο να γινεται τοσο ευκολα συο excel ενα αθροισμα πεδιων και να μξγι εται στην access |
|
| |||
| |||
|
Αποστόλη Στην Access είναι λίγα τα πράγματα που δεν γίνονται. Προσπάθησα να σου εξηγήσω πως ε΄ναι η σωστή σχδίαση μιας σχεσιακής βάσης δεδομένων. Τώρα αν θές μόνο ένα πίνακα δες το ερώτημα στην συνημμένη βάση. Το άθροισμα των πεδίων που θές υπολογίζεται με απλές πράξεις. Η τιμή δεν καταχωρείται στον πίνακα, μπορεί να γίνει και αυτό αλλά δεν έχει νόημα να καταχωρείς υπολογιζόμενα πεδία σε πίνακες, είναι σπατάλη χώρου. Ελπίζω να σε κάλυψα. |
|
| |||
| |||
|
Tasos σχετικά με το κώδικα sql pου μου έδωσες στο αρχείο testsum θέλω μια μικρή βοήθεια. Θα ήθελα να ζητάει έτος,αρχικο μήνα, τελικό μήνα όπως το έκανες εσυ αλλά και αμκα ώστε να μου επιστρέφει για το άτομο που ζητάω συνολική χρέωση, πίστωση και υπόλοιπο. Σου επισυνάπτω και τη βάση δεδομένων ώστε να καταλάβεις τι ζητάω και να το τροποποίησεις στα δικά μου πεδία... σόρρυ για το πρήξιμο αλλά με αυτή τη λεπτομέρεια τελειώνω το project. :) Υ.Γ. το αρχείο στείλτο αν θέλεις σε *.accdb επειδη το αρχείο της βάσης ήταν μεγάλο το ανέβασα εδω ΚΛΙΝΙΚΗ.accdb - Speedy Share - upload your files here Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tolkap : 16-01-14 στις 21:12. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα! Αποστόλη, άνοιξε το ερώτημα σε προβολή SQL και αντικατέστησε τον κώδικα SQL που περιέχει με τον με τον παρακάτω: Κώδικας: PARAMETERS [Όρισε Έτος] Short, [Όρισε αρχικό μήνα] Short, [Όρισε τελικό μήνα] Short, [Όρισε κωδικό ΑΜΚΑ] Text ( 255 );
SELECT Year([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]) AS ΈΤΟΣ, Format(DateSerial(Year([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]),Nz([Όρισε αρχικό μήνα],1),1),"mmmm") &
IIf(Nz([Όρισε αρχικό μήνα],1)=Nz([Όρισε τελικό μήνα],12),""," - " & Format(DateSerial(Year([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]),
Nz([Όρισε τελικό μήνα],12),1),"mmmm")) AS ΠΕΡΙΟΔΟΣ, Πίνακας1.ΑΣΘΕΝΗΣ, Sum(Πίνακας2.ΠΟΣΟ) AS ΣΥΝΟΛΙΚΟ_ΠΟΣΟ
FROM Πίνακας1 INNER JOIN Πίνακας2 ON Πίνακας1.AMKA = Πίνακας2.[ΑΜΚΑ]
WHERE (((Month([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ])) Between Nz([Όρισε αρχικό μήνα],1) And Nz([Όρισε τελικό μήνα],12)))
GROUP BY Year([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ]), Πίνακας1.AMKA, Πίνακας1.ΑΣΘΕΝΗΣ, DatePart("yyyy",[ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ])
HAVING (((Year([ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ])) Between Nz([Όρισε Έτος],1900) And Nz([Όρισε Έτος],2100)) AND
((Πίνακας1.AMKA)=[Όρισε κωδικό ΑΜΚΑ]));
Τάσος
|
| |||
| |||
|
βασικά πριν από λίγα λεπτά ανέβασα τη βάση που έχω φτιάξει...οπότε φαντάζομαι ότι αυτός ο κώδικας δε θα τρέχει για τη βάση μου εε?γιατι βλέπω μέσα στον κώδικα άλλα ονόματα πεδίων...
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Ενημέρωση πινάκων από Φόρμα | pkelgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-02-16 14:28 |
| [ Φόρμες ] Ενημέρωση πινάκων από φόρμα | pixelman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 03-11-15 10:27 |
| Ενημέρωση πινάκων | rmaria | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 01-02-14 01:04 |
| Ενημέρωση πινάκων από φόρμα | pkelgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-01-14 14:39 |
| ενημερωση πινακων απο σκανερ | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-02-10 20:08 |
Η ώρα είναι 13:49.

Υβριδικός τρόπος