Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων ![]() | Τρόποι εμφάνισης ![]() |
| |||
| |||
![]()
Γεια σας μετά από αρκετό καιρό. Έχοντας μια μικρή εμπειρία από εφαρμογές access μου δημιουργήθηκε πρόσφατα μια απορία. Έφτιαξα μια μικρή εφαρμογή χωρίς πρακτική σημασία για να περιγράψω το πρόβλημα. Θέλω, αν γίνεται, στη (μοναδική) φόρμα που κάνω εισαγωγή στοιχείων αν δεν υπάρχουν κάποια στοιχεία στους 2 πίνακες onoma και melani να προστίθενται οι εγγραφές. Δηλαδή, αν για παράδειγμα θέλω να καταχωρίσω ένα μελάνι hp 55 (που δεν υπάρχει στον πίνακα melani) στο όνομα Γιάννης (ούτε αυτό υπάρχει στον πίνακα onoma) από τη φόρμα αυτή να καταχωρούνται τα στοιχεία αυτόματα στους 2 άλλους πίνακες. Γίνεται ή γενικά αποφεύγεται; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Φιλικά, Θύμιος.
|
|
![]()
Καλημέρα Αν και κάτι τέτοιο, δεν είναι εντελώς απαραίτητο, με έναν καλό σχεδιασμό της βάσης, ωστόσο στο αρχείο υπάρχει μια λύση με κώδικα. Δημιουργούμε μια φόρμα, με σκοπό και μόνο, να εισάγουμε ταυτόχρονα, δεδομένα στους πίνακες onoma & melani Περισσότερα στο αρχείο... |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Η προτεινόμενη λύση υλοποιείται με κώδικα που εκτελείται στο συμβάν [Not In List] των σύνθετων πλαισίων. Σημειώνω ότι, για να εκτελεστεί ο κώδικας, μετά την καταχώρηση της τιμής στο σύνθετο πλαίσιο θα πρέπει να μεταβούμε σε άλλο πεδίο (πχ πατώντας Tab). Φιλικά/Γιώργος |
| |||
| |||
![]()
Παιδιά είστε άψογοι, πολλά ευχαριστώ! Μια ερώτηση επιπλέον , αν μου επιτρέπετε. Θα ήθελα να ρωτήσω αν αυτό γενικά συνηθίζεται στις εφαρμογές δηλαδή ο χρήστης να μη χρειάζεται να ενημερώσει τους 2 πίνακες εκ των προτέρων σε παρόμοια προβλήματα. Θεωρείται πιο user friendly ο τρόπος που μου υποδείξατε και θεωρείται δεδομένο ότι μια εφαρμογή για να είναι λειτουργική φυσικά και θα πρέπει να διαθέτει τη λύση που μου προτείνατε ή αρκεί ο πιο απλός τρόπος να ενημερώνει πρώτα τους 2 πίνακες;
|
|
![]()
Κάθε μέθοδος, έχει υπέρ και κατά... Όταν έχουμε να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα, πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι πρόγραμμα είναι και σε ποιόν/ούς χρήστη/ες απευθύνεται... Θεωρώ, ένας καλός σχεδιασμός και η κλασσική μέθοδος, ενημερώνω κάθε πίνακα χώρια είναι καλύτερη από άλλες, που ίσως φαινομενικά να δείχνουν ευκολότερες .... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Ενημέρωση πινάκων από Φόρμα | pkelgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 15-02-16 14:28 |
Ενημέρωση πινάκων | rmaria | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 01-02-14 01:04 |
Πρόβλημα με access - ενημέρωση πινάκων | tolkap | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 17-01-14 15:42 |
Ενημέρωση πινάκων από φόρμα | pkelgr | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 12-01-14 14:39 |
ενημερωση πινακων απο σκανερ | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 02-02-10 20:08 |
Η ώρα είναι 13:34.