| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Αλεξανδρε καλησπερα, Σε ευχαριστω πολυ που διαθεσες τον χρονο σου για μενα. Θα κοιταξω τις αλλαγες που εκανες και θα επανελθω. Οπως και να εχει, σε ευχαριστω και παλι και ευχομαι καλη επιτυχια φιλε στις εξετασεις σου. Οτι καλυτερο απο εμενα. Φιλικα, Γιωργος |
|
| |||
| |||
|
Γιώργο!!! Έκανα μία αλλαγή.Αλλά μεγάλωσε το αρχείο και δεν ανέβαινε ,οπότε κατεβασέ το από τον παρακάτω σύνδεσμο. https://drive.google.com/file/d/0Byr...it?usp=sharing Η αλλαγή έχει σχέση με την frmUser την φόρμα και τα PopUp αυτής θα δεις ότι φεύγει με escape και την χειρίζεσαι με δεξί κλικ για προσθήκη και για νέα εγγραφή αλλά και για διαγραφή των εγγραφών Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 30-11-13 στις 08:55. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο!! Κάτι ξέχασα Να αφαιρέσεις την Ρουτίνα(Module) με το Shift για να δουλεύει σωστά το Disable-Enable γιατί κάνει Debug στις property.Με την διόρθωση δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ξανά κατέβασε με αλλαγές όλες οι φόρμες βγαίνουν και με escape AΝΑΒΑΘΜΙΣΗ https://drive.google.com/file/d/0Byr...it?usp=sharing Y/Γ Ξέχασα στην frmSplash στις ιδιότητες να την βάλεις σε αποκλειστική ώστε να μην ανοίγει το μενού πριν την έναρξη Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη alex : 02-12-13 στις 15:28. |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε, Ευχαριστώ για τον χρόνο και την βοήθεια σου και το εκτιμώ. Άνοιξα την βάση που μου έτσειλες και όντως απο ότι είδα το σκεπτικό σου είναι πολύ πιο "προχωρημένο" καθότι το πρόγραμμα δουλεύει με το σκεπτικό "Ο διαχειριστής κάνει τα πάντα, οι άλλοι ότι τους καθορίσει να κάνουν". Θα προσπαθήσω φίλε να προσαρμόσω τα όσα μου παράθεσες στην δική μου βάση και θα επανέλθω για ενισχύσεις ![]() Νάσαι καλά και Καλή Επιτυχία με τις εξετάσεις σου φίλε μου. Φιλικά, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο!! Να σαι καλά καλή συνέχεια. |
|
| |||
| |||
|
Αλέξανδρε σε χαιρετώ, Ομολογώ ότι αν και προσπάθησα να προσαρμόσω τα όσα μου έχεις δημιουργήσει στο παράδειγμα που μου έστειλες δυστυχώς δεν κατάφερα να τα προσαρμόσω στην δική μου βάση. Όπως έχω αναφέρει οι γνώσεις μου σε VBA είναι ελάχιστες έως μηδαμινές και ότι έχω καταφέρει να κάνω έως τώρα είναι λόγω της βοήθειας μέσα από το φόρουμ και για αυτό είμαι ευγνώμων σε όλα τα παιδιά που με έχουν βοηθήσει, και φυσικά ένας από αυτούς είσαι και εσύ και σε ευχαριστώ πολύ. Θα προσπαθήσω και άλλο (με αρκετή επιμονή ίσως καταφέρω κάτι) και θα εκτιμούσα κάθε παρέμβαση σου φίλε. Νάσαι καλά και σε ευχαριστώ πολύ. Φιλικά, Γιώργος |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Γιώργο!! Το μοτίβο που σου έκανα ξεκινά το σκελετό μιας βάσης αν θέλεις το σχεδιασμό.΄Αφού θέλεις να διαχειρίζεσαι εσύ την βάση θα πρέπει να κάνεις κάποιες φόρμες αλλά να είναι σωστές όχι σαν αυτές που είχες και χτυπούσαν όλες σφάλματα. Κάνε τις φόρμες που θέλεις και μετά βάλτε τις στον πίνακα. Μερικές τις αφήνεις ελεύθερες να τις ανοίγουν όλοι και μερικές τις περιορίζεις.Βασικά εγώ δεν έχω καταλάβει τι θέλεις να κάνεις ακριβώς και τι θέλεις να κάνει η βάση.Πιστεύω να έχεις κατεβάσει την τελευταία αναβάθμιση που έκανα στο ίδιο μήνυμα.Εννοώ το τελευταίο συνημμένο το έχω αναβαθμίσει.Γράψε τι θέλεις να κάνει η βάση.Το σκεπτικό.Επίσης προσπάθησε να κάνεις τις φόρμες τους πίνακες με τα ερωτήματα και τα λοιπά.Οπότε κάπως να την μαζέψουε να την συναρμολογήσουμε. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Αλέξανδρε, Ευχαριστώ για την υπομονή και την ανεκτικότητα που επιδυκνείεις. Τα πράγματα είναι απλά φίλε, ζητώ ότι έκανες αλλά προσαρμοσμένο στην δική μου βάση με τις συγκεκριμένες φόρμες που έκανα. Δηλαδή να γίνεται ολη διαδικασία που έχεις κάνει αλλά να ανοίγει το F_Swithboard Menu και από εκεί και πέρα μπορώ να κάνω όλα τα υπόλοιπα. ¨Έχω προσπαθήσει να το κάνω και αντί να ανοίγει η εν λόγο φόρμα, δεν ανοίγει καμιά και έχω απλά ένα μπλε φόντο (το περιβάλλον της access βασικά). Επίσης πρόσεξα ότι στο δικό σου παράδειγμα υπάρχουν και κάποιοι επιπρόσθετοι πίνακες όπως πχ το tblParameters, tblLog etc, και τους έκανα και αυτούς import στην βάση μου μαζί με τα modules αλλά.......δεν.!! Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.:-) Υ.Γ: Για τα σφάλματα που χτυπάνε....δηλώνω απών:-) Δεν ξέρω τίποτα σχεδόν φίλε απο VBA και ότι έκανα το έχω επιτύχει μέσα από την βοήθεια των φίλων του φόρουμ. Αν μπορείς σε παρακαλώ διαφώτισε με τι μπορώ να κάνω και με αυτό το ζήτημα. Σε ευχαριστώ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Γιώργο!!! Κάνε λήψη από το σύνδεσμο τη βάση. Το tblParameters είναι για την φόρτωση της φόρμας F_BASIKOS.Τώρα είναι απενεργοποιημένος ο κώδικας της.Αλλά όταν τσεκάρεις το ναι τότε θα εμφανίζεται με την φόρτωση όταν τσεκάρεις το οχι τότε με την φόρτωση της βάσης δεν θα εμφανίζεται η φόρμα. Το tblLog Αυτός ο πίνακας μας διχνει πότε μπήκε ο διαχειριστής στη βάση ή ο χρήστης και τι ανοιξε και είδε.Το ονόμασα έλεγχο εφαρμογής και την έβαλα την φόρμα στο μενού.΄ Το module dChangeMDI αλλάζει το χρωματισμό στο mdi. Μέχρι εκεί την έχω κάνει.Βέβαια έχει πολλά σκουπίδια από κώδικα που δεν χρειάζονται. Πρέπει Γιώργο κατά την άποψή μου να διαβάσεις λίγο γιατί βλέπω σου αρέσει να την κατασκευάσεις μόνος σου αλλά εμπλέκεσαι κατευθείαν στα δύσκολα ενώ θα έπρεπε να κάνεις εξάσκηση σε πιο εύκολη κατασκευή.Τώρα όσο και να θέλεις να τα καταλάβεις θα χαθείς μέσα σε τόσο κώδικα. Δες μέχρι που την έχω φτάσει συνέχισε και τα ξαναλέμε. Υ/Γ Σχεδόν όλες οι φόρμες κλείνουν με escape https://drive.google.com/file/d/0Byr...it?usp=sharing |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα Αλέξανδρε, Έχω κατεβάσει το αρχείο που μου έστειλες και ήδη άρχισα να το μελετώ εμπεριστατωμένα (:-) Όντως έχεις δίκιο ότι έχω εμπλακεί κατευθείαν στα δύσκολα αλλά μου αρέσει να προσπαθώ φίλε. Σου έχω αναφέρει όμως ότι, για να κάνω ότι έχω καταφέρει να κάνω είναι χάριν στα παιδιά του φόρουμ και σας ευχαριστώ όλους. Σε ότι αφορά την access μπορώ να πω ότι "κατέχω το άθλημα" αλλά εκεί που δυσκολεύομαι είναι στην VBA φίλε την οποία προσπαθώ να κατανοήσω πρώτα τον τρόπο λειτουργίας και έπειτα να εμπλακώ σε θέματα προγραμματισμού. Στο σημείο αυτό θα εκτιμούσα εάν μου έλεγες την άποψη σου για το καταλληλότερο βιβλίο ή διαδικτυακό τόπο έτσι ώστε να μπω και να διαβάσω σχετικά με την VBA. Τώρα, σχετικά με την βάση που μου έστειλες ήδη την έχω ανοίξει και μελετώ τις αλλαγές και τον προγραμματισμό της. Από ότι έχω δει έχεις προσαρμόσει κώδικα έτσι ώστε η βάση να κλείσει αυτόματα σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή (νομίζω σε 20 μέρες). Αυτό το κεφάλαιο με ενδιαφέρει πολύ φίλε εφόσον ήταν και ένα θέμα το οποίο είχα κοινοποιήσει εδώ στο φόρουμ για βοήθεια αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να την έχω. Αντιλαμβάνομαι την έλλειψη χρόνου από μέρους σου καθώς είναι και οι εξετάσεις σου εν όψη, αλλά αν μπορείς να με διαφωτίσεις περί του συγκεκριμένου θα με υποχρεώσεις φίλε. Σου παραθέτω το προσωπικό μου email gs.pocketpc@gmail.com καθώς επίσης σε περίπτωση που θα σε ενδιέφερε πιο interactive συνεννόηση αν θέλεις μπορούμε να εποικοινωνήσουμε και μέσω Skype. Κλίνοντας θέλω για μια ακόμη φορά τα "φώτα" σου. Έχω μια φόρμα (frmProfiles) στην οποία έχω TAP φόρμα την frmExersisesMain. Η τελευταία είναι μεν Single Form αλλά έχει μέσα μια Συνεχή Φόρμα (frmExersises) η οποία έχει ένα πεδίο (Exersise) που ενημερώνεται μέσω ListBox από την Single Form (δηλαδή στην frmExersisesMain έβαλα ένα ListBox μέσω του οποίου επιλέγω άσκηση και εφόσον γίνει η επιλογή δίνει τιμή στην Subform (frmExersise) και στο συγκεκριμένο πεδίο της (Exersise). Το πρόβλημα είναι όμως ότι: Α] Ανοίγοντας την φόρμα frmProfiles (η οποία είναι η κυρίως φόρμα) θέλω να δίνει την τιμή του πεδίου PrfCode (autonumber) στην TAP form - frmExersises που είναι Subform της frmExersisesMain. Εννοείται ότι υπάρχει η σχέση One-2-Many μεταξύ των σχετικών πινάκων. Β] Έχω προσπαθήσει με κώδικα να κάνω ενημέρωση της σχετικής φόρμας αλλά κάτι δεν κάνω σωστά με την σύνταξη του και κτυπά λάθος. Δηλαδή έχω 3 στάδια ώς προς την ενημέρωση του σχετικού πεδίου και δεν τα έχω καταφέρει να το κάνω να δουλέψει. Έχω δηλαδή την frmProfiles.PrfCode (auto) που πρέπει να δώσει τιμή σε πεδίο που βρίσκεται στην TAP frmExersiseMain που η οποία περιέχει την Subform frmExersise, στην οποία βρίσκεται το συγκεκριμένο πεδίο της (PrfCode - number - One2Many με τον tbleProfiles και tblExersises) Ελπίζω να μην σε κούρασα και να με βαρέθηκε ;-) Φιλικά, Γιώργος Υ.Γ: Ανεβάζω το αρχείο φίλε για να καταλάβεις τι ακριβώς θέλω να κάνω. |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] ενεργοποίηση - απενεργοποίηση επιλογής σε φόρμα | octapus | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 10 | 29-08-14 13:47 |
| [ Ασφάλεια] Shift Απενεργοποίηση / Ενεργοποίηση για Access 2010 | posidonas | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 22-02-14 18:51 |
| Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Πλαισίου κειμένου | kellis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 06-12-13 22:14 |
| [ Φόρμες ] Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση καρτελών φόρμας | jim67 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 4 | 20-11-13 13:51 |
| [ Φόρμες ] Ενεργοποίηση-Απενεργοποίηση κουμπιού | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 26-07-13 12:42 |
Η ώρα είναι 07:46.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο