| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Παιδιά καλησπέρα, Θεωρώ ότι μόνον μέσω του forum μπορώ να πάρω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζω με την access και κυρίως με την VBA εξαιτίας βέβαια της απειρίας μου. Λοιπόν, αντιμετωπίζω το εξής θέμα και θα εκτιμούσα την βοήθεια σας: Έχω δημιουργήσει μια ΒΔ με φορμα Log-In και 3 διαφορετικούς χρήστες μέσω της οποίας οι 3 χρήστες αποκτούν πρόσβαση ο καθένας με δικό του User Name και Password. Ως εδώ όλα καλά.. Το θέμα που αντιμετωπίζω είναι ότι ο ένας από τους 3 χρήστες (ο οποίος είναι και ο administrator) θα πρέπει να πρόσβαση σε όλες τις φόρμες, πίνακες, Reports κλπ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους οι οποίοι πρέπει να τους περιορίσω την πρόσβαση σε ορισμένες διαδικασίες. Πώς μπορεί να γίνει αυτό εφικτό εφόσον τώρα όλοι βλέπουν όλα ? ![]() Θα εκτιμούσα την βοήθεια σας. Ευχαριστώ εκ προτέρων Γιώργος Στυλιανού |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιατί δεν έχεις τρεις διαφορετικές βάσεις με περιεχόμενο ιδιαίτερο κώδικα η κάθε μια οι οποίες θα βλέπουν τους ίδιους πίνακες; Στην πρώτη βάση ο κύριος Χ έχει επιτρεπτή σύνδεση με τους πίνακες 1, 5 και μπορεί να κάνει το Α και το Β. Στη δεύτερη βάση ο κύριος ψ έχει πρόσβαση στους πίνακες 1,2, 8 και μπορεί να κάνει το Γ και το Δ. κοκ Βέβαια, η σκέψη σου μια βάση/κώδικας ίσως είναι (και μάλλον είναι) η σωστή. Όμως το θέμα είναι οτι πιθανόν η σκέψη μου να σε λύνει τα προβλήματα. Εσύ, έφτιαξες μία βάση, έβαλες κωδικούς για τρεις ανθρώπους και ο καθένας βλέπει αυτά που θες εσύ (ο σχεδιαστής); ποιό είναι το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση; Τα ξαναλέμε Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα Νικο και σε ευχαριστω για την προθεση σου να με βοηθησεις. Η λυση που προτεινεις θεωρητικα μπορει να εφαρμοστει μονον σε περιπτωση κατα την οποια εχουμε μια βαση δεδομενων που σχεδιαστικα ειναι ολοκληρωμενη. Στην δικη μου περιπτωση η δικη μου βαση δεδομενων ειναι ακομη σε σχεδιαστικη επεξεργασια και βεβαια οπως αντιλαμβανεσαι εαν εφαρμοσω την λυση που προτεινεις φιλε αντιλαμβανεσαι οτι θα εχω αρκετες σχεδιαστικες διαδικασιες. Περαν του πιο πανω ζητηματος προσθετω επισης οτι η βαση βρισκεται ηδη σε server και ηδη χρησιμοποιειται απο 3 (επι παροντως) χρηστες. Καταληγωντας Νικο θα ηθελα εστω και αν η λυση που προτεινεις ειναι λυση αναγκης για μενα, να την αναλυσουμε ετσι ωστε να δω εαν μπορω να την εφαρμοσω. Σε ευχαριστω εκ προτερων. Φιλικα, Γιωργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλησπέρα Γιώργο Τα χαιρετίσματα μου στο Νησί... Ας αφήσουμε τη δική μου πρόταση για να δούμε ποια είναι η τωρινή κατάσταση. Η εφαρμογή σου δουλεύει ήδη σε server. Προφανώς είναι διαιρεμένη σε πίνακες και κώδικα. Οι τρεις χρήστες έχουν στους υπολογιστές τους τον κώδικα και συνδέονται (link) στην ίδια βάση που περιέχει τους πίνακες. Κάθε χρήστης μπαίνει με κωδικούς δικούς του και έχει ελεγχόμενη από εσένα τον σχεδιαστή πρόσβαση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις δεν πολυκατάλαβα! Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπερα Νικο και ευχαριστω και παλι για τον χρονο που διαθετεις στο θεμα μου. Το εκτιμω φιλε.. Λοιπον τα πραγματα εχουν ως εξης: Η βαση αναφερεται σε καποιο φυσιοθεραπευτικο κεντρο στο οποιο στην παρουσα φαση εργαζονται 3 ιατροι ο ενας εκ των οποιων ειναι ο ιδιοκτητης του κεντρου. Οπως προειπα η βαση ειναι αυτουσια σε προσωρινη φαση σε server και δεν εχω προχωρησει στο "σπασιμο" της σε front-end και back-end, πρωτιστος επειδη ακομη εργαζομαι σχεδιαστικα σε αυτη και επειτα ειναι και το ζητημα της δικης μου απειριας και ελληψης γνωσεων προγραμματισμου σε access & vba.. Ετσι λοιπον εκανα τις απαιτουμενες ρυθμισεις και εβαλα το προγραμμα στον server για να μπορουν να την χειριζονται οι 3 χρηστες. Το ζητουμενο: Πρεπει να βρω τροπο ετσι ωστε οι 2 ας τους ονομασω απλους χρηστες να μην μπορουν να σβυνουν εγραφες, να μην μπορουν να βλεπουν συγκεκριμενες φορμες και reports etc σε αντιθεση με τον administrator ο οποιος εννοειται οτι πρεπει να εχει προσβαση σε ολα. Και εφοσον εχω ηδη προσαρμοσει στην βαση την διαδικασια log-in (παιρνωντας βεβαια βοηθει και ετοιμο κωδικα και φορμες απο το φορουμ) θα ηθελα λοιπον να εκμεταλευθω την διαδικασια αυτη εφοσον ο καθε χρηστης κανει log-in με δικο του user name & password, αρα μπορω να καθορισω και τα πιο πανω ισως με καποιο κωδικα(?). Φυσικα τα πραγματα μπορει να ειναι εντελως απλα και λογο απειριας να τα βλεπω πολυπλοκα.. Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη..:-) Φιλικα, Γιωργος |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα
Δεν έχω άλλη ιδέα να προσφέρω στον διάλογο. Να στείλεις την εφαρμογή και να γράψω εγώ τον κώδικα, δεν μπορώ να το κάνω...Η εφαρμογή είναι δική σου και οι όποιες πρωτοβουλίες ανήκουν σε σένα Γιώργο. Με εκτίμηση Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
|
Καλημερα Νικο, Ας παρουμε την λυση που προτεινεις. Αν καταλαβα καλα τι εννοεις, προτεινεις να κανω 3 διαφορετικες βασεις (εννοειται αντιγραφη της υπαρχουσας σε αλλες 2 αν καταλβα καλα) και να φτιαξω κωδικα ετσι ωστε να ενηνερωνεται ενας 4ος γενικος πινακας? (?) Πως δηλαδη να επιτυγχανεται η ταυτοχρονη ενημερωση και στις 3 βασεις φιλε, αυτο ειναι κρισιμο σημειο εφοσον: Α. Φαντασου οτι ερχεται ενας ασθενης για θεραπεια, τον βρισκει στη βαση ο πρωτος χρηστης και συμπληρωνει ενα ειδικο εντυπο για να προχωρησει στην συνεχει να μπει στην αιθουσα φυσιοθεραπεις που θα πρεπει να τον βρει στην βαση και ο δευτερος χρηστης ετσι ωστε να μπορει να καταγραψει καποια δεδομενα που αφορουν την εξελιξη της θεραπειας του.. Β. Ο τριτος που εινα και ο διαχειριστης πρεπει να μπορει να βλεπει ολη την εξελιξη της διαδικασιας και να προβενει και στην εκτυπωση reports ..payments etc Τα φωτα σου φιλε.. 2. Εφοσον |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| Εργαλεία Θεμάτων | |
| Τρόποι εμφάνισης | |
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Ασφάλεια] Κλείδωμα σε επίπεδο χρηστη | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 22 | 28-10-15 14:26 |
| Ασφάλεια σε επίπεδο Χρήστη | sakis | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 04-11-13 18:35 |
| [ Ερωτήματα ] Εργασία πολλών χρηστών σε project management database | SOELLICHA | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 21-11-11 06:55 |
| Access σε lan αρκετών χρηστών | pixelman | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-11-11 10:42 |
| [ Συναρτήσεις ] Καταμετρήσεις σε επίπεδο εγγραφής | Χρήστος | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 19 | 23-12-10 21:24 |
Η ώρα είναι 18:26.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο