Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σας. Έχω βρει πολλές λύσεις στο forum αλλά αυτή τη φορά θέλω κάτι πιο σύνθετο. Συγκεκριμένα έχω μια φόρμα που περνάω πληρώματα σκαφών για αγώνες κωπηλασίας και θέλω, αν γίνεται, στο πεδίο "ΔΙΑΔΡΟΜΗ" να μου βάζει αυτόματα τον αριθμό διαδρομής, λαμβάνοντας υπ' όψιν δεδομένα από δύο άλλα πεδία. Δηλαδή αν στο πεδίο "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ" η τιμή είναι 'ΠΑΙΔΩΝ" και στο πεδίο "ΑΓΩΝΙΣΜΑ" η τιμή είναι "1Χ" το πρώτο πλήρωμα που θα εγγραφεί να πάρει τον αριθμό 1, το δεύτερο τον αριθμό 2 και ούτω καθ' εξής. Αν αλλάξει μια τιμή στα προαναφερθέντα πεδία, "ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ" ή "ΑΓΩΝΙΣΜΑ" η αρίθμηση να αρχίσει από την αρχή. Αυτό περίπου γίνεται, με τη βοήθειά σας, στο πεδίο "ΑΡ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ", αλλά εκεί είναι μια απλή αρίθμηση χωρίς παραμέτρους. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός, γιαυτό επισυνάπτω και το αρχείο. Σας ευχαριστώ |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα στην παρέα Γιώργο, στη ΒΔ που επισυνάπτω, επιχείρησα μια προσέγγιση του ζητούμενου. Συγκριμένα στη φόρμα «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» πρόσθεσα τον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub ΑΓΩΝΙΣΜΑ_AfterUpdate() If Me.NewRecord Then NewPath End Sub Private Sub ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ_AfterUpdate() If Me.NewRecord Then NewPath End Sub Public Sub NewPath() If IsNull(Me.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ) Or IsNull(Me.ΑΓΩΝΙΣΜΑ) Then Exit Sub Me.ΔΙΑΔΡΟΜΗ = Nz(DMax(" [ΔΙΑΔΡΟΜΗ]", "Πίνακας1", " [ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ]='" & _ Me.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ & "' And [ΑΓΩΝΙΣΜΑ]='" & Me.[ΑΓΩΝΙΣΜΑ] & "'")) + 1 End Sub |
| |||
| |||
![]()
Τελικά δεν έχετε όρια! Ευχαριστώ πολύ, δουλεύει έτσι όπως ακριβώς ήθελα!
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Φόρμες ] Αυτόματη προεπιλογή αριθμού σε φόρμα | KAKISDF | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 6 | 17-09-14 20:09 |
[ Φόρμες ] Αυτόματη εύρεση ή απόδοση νέου ID | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 15-08-14 09:06 |
Ανακάτεμα σε αυτόματη απόδοση αριθμών | gmax | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 02-11-11 17:42 |
[ Ερωτήματα ] Αυτόματη απόδοση τιμής προιόντος σε φόρμα | AKIS1986 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 27-03-11 19:25 |
[Γενικά] αυτόματη προσαρμογή αριθμου σε κελί | misirlis | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-03-11 05:04 |
Η ώρα είναι 21:43.