Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > [ Συναρτήσεις ] ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΟΝΟΥ

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 20-10-11, 11:39
Όνομα: Βαγγέλης
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Προεπιλογή ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΧΡΟΝΟΥ

Παιδιά καλή σας ημέρα
Κάνω τα πρώτα μου βήματα στην ACCESS (2007) και έχω πελαγώσει.
Προσπαθώ να στήσω μια βάση δεδομένων στην οποία θα καταγράφω την ώρα έναρξης και την ώρα λήξης της φόρτωσης κάποιων δεξαμενόπλοιων όπως επίσης και το χρόνο φόρτωσης του κάθε ενός ξεχωριστά .Έφτιαξα λοιπόν ένα πεδίο με το όνομα (ΕΝΑΡΞΗ ΦΟΡΤΩΣΗΣ) ένα δεύτερο πεδίο μετά όνομα(ΠΕΡΑΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ) και ένα τρίτο πεδίο με το όνομα (ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ).
Δεν γνωρίζω όμως παιδιά τί συνάρτηση πρέπει να χρησιμοποιήσω στο πεδίο (ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ) ώστε να μου επιστρέφει το χρόνο φόρτωσης όπως επίσης δεν έχω ιδέα για το πώς θα εισάγω στο πεδίο μία συνάρτηση. Ζητώ συγνώμη για την ασχετοσύνη μου και εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-10-11, 22:31
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Καλησπέρα

Βαγγέλη, καλωσόρισες στο φόρουμ.
Έχω τη γνώμη ότι, για να μπορέσει να σε βοηθήσει κάποιο μέλος, θα πρέπει να γνωρίζει περίπου πόσος είναι ο χρόνος φόρτωσης και σε τι μονάδες χρόνου θα εκφράζεται (πχ ώρες και λεπτά, μέρες ώρες και λεπτά).
Επίσης, θα διευκόλυνε, αν ανέβαζες ένα δείγμα της ΒΔ που δημιούργησες.

Φιλικά/Γιώργος
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-11, 20:37

Προεπιλογή

Γιώργο καλησπέρα
Καταρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω για την απόκριση σου.
Προσπάθησα να επισυνάψω ένα πίνακα με κάποια στοιχεία για να γίνω κατανοητός αλλά δεν τα καταφέρνω .Ο πίνακας μου έχει τέσσερα πεδία .Με τη σειρά είναι :
ΗΜΕΡ/ΙΑ ΑΦΙΞΗΣ - ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ - ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ.
Τα κελιά που αναφέρονται σε ώρες, τα έχω μορφοποιήσει σε (ωω:λλ) .Το ερώτημα μου είναι: Εάν υπάρχει κάποιος τύπος που μπορώ να εισάγω στο τελευταίο κελί [ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΟΡΤΩΣΗΣ]
ώστε αυτόματα να μου εμφανίζει σε μορφή (ωω:λλ) τη διάρκεια φόρτωσης κάθε πλοίου και αν ναι τότε πως μπορώ να εισάγω ένα τέτοιο τύπο
Ευχαριστώ πολύ
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: accdb ΧΡΟΝΟΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ.accdb (336,0 KB, 33 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-10-11, 23:45
Όνομα: Γιώργος
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2010
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική, Αγγλική

Προεπιλογή

Βαγγέλη, γεια σου

Στην access 2007 και τις παλιότερες εκδόσεις δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλουμε ένα τύπο στον πίνακα και να υπολογίζεται αυτόματα ο χρόνος φόρτωσης.

Η αποθήκευση του χρόνου φόρτωσης θα μπορούσε να γίνει με τη βοήθεια κάποιας φόρμας ή την εκτέλεση ενός ερωτήματος ενημέρωσης.

Όλα αυτά όμως δε χρειάζονται γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποθηκεύουμε τα υπολογιζόμενα πεδία.

Στη ΒΔ που επισυνάπτω έχω προσθέσει ένα ερώτημα το οποίο δίνει αριθμητικά το χρόνο φόρτωσης σε ώρες και λεπτά, καθώς και σε μορφή κειμένου.
Το ερώτημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προέλευση εγγραφών κάποιας φόρμας ή έκθεσης.

Φιλικά/Γιώργος
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: mdb ΧΡΟΝΟΣ_ΦΟΡΤΩΣΗΣ2.mdb (252,0 KB, 90 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 23-10-11, 10:04

Προεπιλογή

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για τη πολύτιμη βοήθεια σου.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Συναρτήσεις] Υπολογισμός Χρόνου με δεδομένα Απόσταση και Ρυθμό κίνησης Skakinen Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 31-12-15 07:38
[ Συναρτήσεις ] Υπολογισμός χρόνου valantis315 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 31-08-15 18:40
Υπολογισμός διαφοράς 2 πεδίων gaz_manos Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 11 21-08-13 22:54
[ Συναρτήσεις ] ΑΘΡΟΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ vangelis67 Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 29-11-11 15:58
NETWORKDAYS - Υπολογισμός διαφοράς μεταξύ δύο ημερομηνιών Tasos Ημερομηνία & ώρα 0 11-10-11 13:34

Η ώρα είναι 11:28.