| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα σε όλους Προσπαθώ να εισάγω το περιεχόμενο από αρχεία txt χρησιμοποιώντας Dim keimeno as String Dim sFileText As String Dim iFileNo As Integer iFileNo = FreeFile Open "c:\test.txt" For Input As #iFileNo keimeno = "" Do While Not EOF(iFileNo) Input #iFileNo, sFileText keimeno = keimeno & " " & sFileText Loop Debug.Print sFileText Close #iFileNo Δουλεύει και με πολλές γραμμές αλλά έχω πρόβλημα με την κωδικοποίηση των χαρακτήρων. Τα αρχεία είναι αποθηκευμένα σε μορφή "unicode big endian" και όπου υπάρχουν ελληνικοί χαρακτήρες εμφανίζονται ιερογλυφικά. Παρόλο που έψαξα για αρκετές ώρες δεν κατάφερα να βρώ κάτι. Ελπίζω πως κάποιος θα είναι σε θέση να βοηθήσει. |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα σε όλους! Αγαπητέ Στέλιο, δοκίμασε: Κώδικας: Option Explicit
Sub test()
Dim MyText As String
MyText = ReadFromTextFile(TextFileName:="c:\test.txt")
Debug.Print MyText
End Sub
Function ReadFromTextFile(TextFileName As String) As String
With CreateObject("ADODB.Stream")
.Open
.Type = 2 ' Κείμενο
.Charset = "Unicode"
.LoadFromFile (TextFileName)
ReadFromTextFile = .ReadText
'Η παρακάτω γραμμή κάνει ότι κάνει και η συνάρτηση σου στο σημείο(keimeno = keimeno & " " & sFileText):
'ReadFromTextFile = Replace(oStream.ReadText, vbNewLine, " ")
.Close
End With
End Function
Φιλικά Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
|
| |||
| |||
|
Τάσο δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω Δουλεύει άψογα. Για μια ακόμη φορά με έσωσες. Δραττόμενος της ευκαιρίας θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους συμμετέχοντες στο Forum καθώς από τις απαντήσεις τους σε διάφορα προβλήματα έχουν έμεσα δώσει λύσεις και σε δικές μου απορίες. |
|
| ||||
| ||||
|
Νάσαι καλά φίλε μου! Σ ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου και φυσικά για το ήθος σου. Καλό απόγευμα! Τάσος
__________________ Ms-Office Development Team Ανάπτυξη επαγγελματικών εφαρμογών |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Scanner και εισαγωγή του αρχείου στο database | γιώργοςΚ | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 26-10-16 15:24 |
| Ενεργοποιηση περιεχομενου vba access | comsup | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 24-08-15 18:49 |
| [ Υποφόρμες ] Απόκρυψη / Εμφάνιση περιεχομένου | marpapa | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 08-01-13 22:29 |
| Αντιγραφή περιεχομενου από πεδίο | artchrist73 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 01-05-11 21:21 |
| [ Φόρμες ] Έλεγχος περιεχόμενου πεδίου | Meteora | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 07-01-10 14:41 |
Η ώρα είναι 08:52.

Υβριδικός τρόπος