Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
| |||
| |||
![]()
Καλησπέρα στο φόρουμ. Η ερώτηση είναι η εξής: Έχουμε ένα ερώτημα το οποίο παράγει ένα αποτέλεσμα Α΄ πχ: Ημερομηνία Λήξης Κλιμακίου: DateAdd("μ";24;[Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου]) και μας δίνει το αποτέλεσμα δύο χρόνια μετά. Εάν αυτό αλλάξει και τα δύο χρόνια γίνουν τρία πως τροποποιούμε αυτό το ερώτημα ώστε μόνο οι νέες εγγραφές να ενημερώνονται και οι παλιές να μένουν ως έχουν; Ευχαριστώ. |
| |||
| |||
![]()
Νομίζω αρκεί να αλλάξεις το 24=24 μήνες=2 χρόνια σε 36
|
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα Γρηγόρη. Έστω ότι έχουμε στο Πίνακα1 τις εγγραφές μας.Δηλ. Ονοματεπώνυμο και Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου. Εάν θεωρήσουμε ότι απο 01/07/11 αλλάζει το κλιμάκιο για νέες εγγραφές ανά 3 χρόνια τότε στο ερώτημα έχουμε: Κώδικας: SELECT Πίνακας1.Ονοματεπώνυμο, Πίνακας1.[Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου], IIf([Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου]<#7/1/2011#,DateAdd("m",24,[Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου]), DateAdd("m",36,[Ημερομηνία Έναρξης Κλιμακίου])) AS [Ημερομηνία Λήξης Κλιμακίου] FROM Πίνακας1; |
| ||||
| ||||
![]()
Καλημέρα Γιατί φίλοι μου, αυτή η συζήτηση με τα ΜΚ; Είναι κάτι που με διαφεύγει; Αναμένονται αλλαγές; Με εκτίμηση σε όλους σας Νίκος Δ. |
| |||
| |||
![]()
Καλημέρα σε όλους Νάσο ευχαριστώ για την λύση του προβλήματος η οποία και δούλεψε. Όσον αφορά το θέμα για τα ΜΚ αν και δεν είμαι δημόσιος θα αλλάξει, η αλλαγή κλιμακίου θα γίνεται κάθε τρία χρόνια και όχι δύο. ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ!!! |
| ||||
| ||||
![]() Επιτρέψτε με ένα σχόλιο. Αν διαβάσουμε με προσοχή την απάντηση του Νάσου, θα δούμε ότι την ημερομηνία 01/07/2011 την εμφανίζει μέσα στην select του(που είναι μια SQL πρόταση!), ως #7/1/2011#. Αυτό γίνεται διότι ο υπολογιστής με δομή ηη/μμ/εεεε, τις προτάσεις SQL, όταν τις τρέχει αντιστρέφει στην ημερομηνία ημέρες και μήνες (εκτός αν ημέρες>12) και έτσι στην περίπτωσή μας, θα εργαστεί με την 01/07/2011 ! (Έτσι δεν είναι Νάσο;) Η πρότασή μου είναι να γράψουμε την ημερομηνία ως εξής:
Απάντηση: Θα γράψω >Format(#7/1/2011#;'μμ/ηη/αααα') και η SQL δομή στο ερώτημα θα έχει γράψει >Format(#1/7/2011#,'mm/dd/yyyy')!!!!!!! Συμπέρασμα λοιπόν: Αν γράψεις SQL σε VBA κώδικα τότε γράψε την ημερομηνία όπως πραγματικά είναι δηλ. για την 01/07/2011 γράψε >Format(#1/7/2011#,'mm/dd/yyyy'). Αν πάλι γράφεις σε περιβάλλον ερωτήματος, τότε δούλεψε την ημερομηνία σε περιβάλλον SQL, σαν να γράφεις VBA και άσε την Access να γράφει τα τρελά της στο περιβάλλον σχεδίασης του ερωτήματος. Αυτά φίλοι μου Με εκτίμηση Νίκος Δ. ΥΣτερολόγιο: Άλλαξα τον τίτλο της αρχικης ανάρτησης, ώστε στο μέλλον οι επισκέπτες και τα μέλη να μπορούν με ευχέρεια να εντοπίζουν βοήθεια σε δομή ημερομηνιών... |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
[ Ερωτήματα ] Υπολογισμός ημερομηνίας | xristos0718 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 5 | 26-07-21 18:35 |
[Γενικά] Αντιγραφή συγκεκριμένης φράσης από πρόταση | dmarop | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 07-08-13 19:48 |
[Συναρτήσεις] Μορφοποίηση ημερομηνίας | nakosg | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 19-07-12 14:09 |
[Excel07] Εισαγωγή ημερομηνίας | Χρήστος | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 20-05-11 22:53 |
Format Ημερομηνίας | Jim | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 25-06-10 17:49 |
Η ώρα είναι 10:47.