Ανανέωση ιστοσελίδας
ms-office.gr > Forum > Microsoft Access > Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις > Φόρμα Ενημέρωσης Πίνακα

Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια!

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 17-08-11, 16:52
Όνομα: Περσεας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή Φόρμα Ενημέρωσης Πίνακα

Γεια χαρά σε όλους
Εχω ξεκινήσει να ασχολούμε με Access εδώ και 2-3 εβδομάδες παρ όλα αυτά αν και αρχικά θεωρούσα οτι εύκολα θα καταφερνα αυτο που ζητάω παρακάτω δεν το έχω καταφέρει και παρ΄όλο το ψάξιμο στο νετ δεν έχω βρει λύση. Ισως τελικά να μην είναι τόσο απλό όσο φανταζόμουνα. Τεσπα καθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, ακόμα και αν χρειάζεται λιγο VBA θα το παλέψω αν κάποιος μπορει να κάνει μια αρχή και να με παραπέμψει σε κάποιο Manual. VBA δεν ξέρω αλλα γνώσεις προγραμματισμού έχω οπότε ελπίζω να τα καταφέρω.

Εχω μια βάση δεδομένων Access με 2 Πϊνακες. Ο πρώτος ονομάζεται προμηθευτές και περιέχει τα στοιχεία τους με πεδία όπως ΑΦΜ, Ονομασία, Δ/νση, Τηλ κλπ. Ο 2ος περιέχει τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από τους προμηθευτές και έχει τα πεδία ΑΦΜ, αρ τιμολ, ημερομηνία, ποσό. Οι δύο πίνακες συνδέονται με το πεδίο ΑΦΜ.

Αυτό που θέλω είναι να φτιάξω μια φόρμα ενημέρωσης του 2ου πίνακα με τα εξής στοιχεία
1. Πεδίο εισόδου ΑΦΜ, όπου θα ελεγχεται αν υπάρχει το ΑΦΜ στον 1ο πίνακα ή εναλακτικά μέσω λίστας να σου επιτρέπει να επιλέξεις μονο ΑΦΜ που υπάρχουν.
2,3,4 Πεδία στα οποία δεν θα επιτρέπεται εγγραφή και θα παρουσιάζονται τα στοιχεία του προμηθευτή (Ονομασία Δ.νση κλπ) του οποίου το ΑΦΜ επιλέχθηκε.
5,6,7 Πεδία που θα καταχωρώ τα υπόλοιπα στοιχεία του Πίνακα.

Μπορεί κανείς να βοηθήσει για το πώς μπορουν να φτιαχθούν τα πρώτα 4 πεδία. Με ποιές ιδιότητες δηλαδή τα διάφορα Text box θα έχουν τέτοια λειτουργία? Η βάση Northwind που έχει σαν υπόδειγμα η MS έχει τέτοιες δυνατότητες αλλα δεν μπορώ να δω πως υλοποιούνται.

Γνωρίζει κανείς κάποιο βιβλίο ή ακόμα καλύτερα κάποιο site με τέτοιου τύπου περιέχόμενο? γιατι τα περισσότερα που βρίσκω σχετικά με Access αναφέρονται στα πολύ στοιχειώδη.
Απάντηση με παράθεση

Δικαιώματα - Επιλογές
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
Δε μπορείτε να δημοσιεύσετε απαντήσεις
Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας

Ο κώδικας ΒΒ είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας
Trackbacks are εκτός λειτουργίας
Pingbacks are εκτός λειτουργίας
Refbacks are εκτός λειτουργίας

Παρόμοια Θέματα

Θέμα Δημιουργός Forum Απαντήσεις Τελευταίο Μήνυμα
[Γενικά] Δεδομένα πίνακα σε φόρμα panths Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 3 17-08-16 09:42
[ Πίνακες ] Ενημέρωση πίνακα από φόρμα caudillo Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 4 21-07-15 22:41
[ Φόρμες ] Φόρμα τύπου πίνακα Δημήτρης Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 2 10-01-12 08:29
[ Φόρμες ] Ενημέρωση Πίνακα από Φόρμα marpapa Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 5 12-09-11 21:58
Πεδία από πίνακα σε φόρμα Diakor Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις 12 13-06-10 14:22

Η ώρα είναι 09:55.