Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-08-11, 14:59
pt33 Ο χρήστης pt33 δεν είναι συνδεδεμένος
Όνομα: Περσεας
Έκδοση λογισμικού Office: Ms-Office 2003, Ms-Office 2007
Γλώσσα λογισμικού Office: Ελληνική

Προεπιλογή

Γεια χαρα

Χε, χε προφανως δεν είμαι ιδιοφυΐα ή δεν το ξερω τουλάχιστον και δυστηχώς δεν είμαι πια (εδω και παρα πολλά χρόνια) μικρός. Ομολογώ όμως οτι εχω μια τάση στα θέματα πληροφορικής να τα βλέπω λίγο πιο εύκολα απ ότι είναι μερικές φορές. Η αλήθεια είναι οτι οντας ασχετος με βάσεις δεδομένων πίστευα οτι σήμερα ένα πρόγραμμα διαχείρισης ΒΔ όπως η Access θα είχε σχεδον ετοιμη μια φόρμα διαχείρησης δεδομένων σαν αυτή που ζητάω η οποία είναι πολύ τυπική κατα τη γνώμη μου για τη στοιχειώδη διαχείρηση των δεδομένων. Φαινεται όμως οτι δεν είναι τόσο απλό.

Τελικά πάντως κάτι κατάφερα, οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δει τη φορμα "ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ" στο αρχείο που επισυνάπτω. Πρακτικά είναι περίπου σαν τις φόρμες που προτείνατε απλώς την αναζήτηση του ΑΦΜ τελικά βρήκα πιο λογικό να την κάνω απο το πεδίο αναζήτησης που βγάζει η Access στο τέλος κάθε φόρμας και ορισα έτσι τα στοιχεία που παρουσιάζουν τα δεδομένα των προμηθευτών να μην είναι προσβάσιμα και διορθωθούν κατα λάθος. Μαλιστα έτσι μπορεί η αναζήτηση να γίνει και με την επωνυμία. Ισως βέβαια αυτο να ήταν προφανές σε κάποιο πιο παλιό χρήστη αλλα σε μένα δεν ήταν :).

Το ερωτημά μου τώρα (για εκπαιδευτικούς λόγους) είναι πως θα κάνω το textbox που πρόσθεσα (Κειμενο 6) σε αυτά που έβγαλε ο αυτόματος οδηγός να δείχνει πάντα το ΑΦΜ που έχει επιλεχθεί στην κύρια φόρμα. Τωρα δείχνει το ΑΦΜ μόνο αν αυτό έχει ήδη κάποια καταχώρηση στον πίνακα "ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ".
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip ΒΑΣΗ3.zip (33,1 KB, 61 εμφανίσεις)
Απάντηση με παράθεση