| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα. Έχω δημιουργήσει μία φόρμα, με υποφόρμες, δίνοντας μου πληροφορίες όσων αφορά την πληρωμή νοσηλειών που επαναλαμβάνονται σε μηνιαία βάση. Σκοπός της βάσης είναι να ελέγχω ποιός δεν έχει πληρώσει το οποίο έχω καταφέρει με ένα ερώτημα. Για να γίνει όμως αυτό είμαι υποχρεωμένος κάθε 1η του μήνα χειροκίνητα να προσθέτω σε κάθε ασθενή μία εγγραφή σε μία υποφόρμα ως απλήρωτη (Όχι) και όταν γίνει η πληρωμή να το διορθώνω. Είναι χρονοβόρο γιατί αναφερόμαστε σε 300 περίπου εγγραφές. Θέλω σε μία υποφόρμα κάθε πρώτη του μήνα να γίνεται αυτόματα εισαγωγή εγγραφών με χαρακτηριστικά την ημερομηνία (πχ. 01/07/2011) και με την "εξόφληση" ως "Όχι". Μπορεί να γίνει αυτό, και με ποιόν τρόπό; Ευχαριστώ |
|
| ||||
| ||||
|
Καλημέρα Άν ένα πρόσωπο δεν μπόρεσε να πληρώσει τον μήνα Ιούνιο και η ημερόμηνία γράψει 1/7/2011, τι θες να γίνει; Πληροφορίες από προηγούμενους μήνες 'κρατάς'; αν ναί με ποιό τρόπο. Ό,τι περιγράφεις μπορεί να γίνει και είναι βέβαια η ωφέλεια που θα έχεις. Θα έλεγα να ανεβάσεις ένα δείγμα με μερικά ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ονόματα, εκτός και αν μπορείς να διαχειριστείς γενικές οδηγίες του τύπου δες το θέμα με SQL Insert ... Αυτά αγαπητέ Στράτο Νίκος Δ. |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Αν όχι, να ανεβάσω ένα δείγμα.... |
|
| |||
| |||
|
Κανένα πρόβλημα. Μάλιστα επιδιώκουμε να είναι σε προγενέστερη μορφή της 2010 για να μπορούν να το ανοίξουν όλοι. Πατώντας την απάντηση μπορείς να μεταβείς στη διαχείριση συνημμένων και από εκεί να ανεβάσεις το αρχείο σου. Την καλημέρα μου, Μάρω |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
Λοιπόν θέλω να καταχωρεί ως ημερομηνία την 1η του μήνα και στο πεδίο "εξόφληση" των κωδικό 2. Ανεβάζω και συννημένο με δύο υποθετικές εγγραφές. |
|
| |||
| |||
|
Υπάρχει κάποια βοήθεια?
|
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Στράτο, υπάρχουν ασάφειες τόσο στο ερώτημα, όσο και στη λογική της βάσης δεδομένων που ανέβασες. Για παράδειγμα δεν ξεκαθάρισες πως παρακολουθείς και τι γίνεται με τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις. Στις ασάφειες αυτές πιστεύω ότι οφείλεται και η καθυστέρηση στη λήψη κάποιας βοήθειας. Αν κατάλαβα καλά, κάθε πρωτομηνιά , οι εγγραφές που υπάρχουν στον πίνακα των ασθενών«tblMainData» θέλεις να προσθέτονται στον πίνακα «tblPay». Αυτό μπορεί να γίνει πατώντας το κουμπί «Εισαγωγή εγγραφών» στη φόρμα «frmInsert», που έχω προσθέσει στη ΒΔ που ανέβασες. Η λειτουργικότητα της φόρμας στηρίζεται στον παρακάτω κώδικα: Κώδικας: Private Sub cmdInsert_Click()
Dim strSQL As String
If MsgBox("Αν έχουν εισαχθεί οι εγγραφές για το συγκεκριμένο μήνα" & vbCrLf _
& "και συνεχίσεις οι εγγραφές θα ξαναπροστεθούν!!!!!!!!!!!" & vbCr & vbCr & _
" Θα συνεχίσεις;", vbYesNo, "ΠΡΟΣΟΧΗ") = vbNo Then
Exit Sub
End If
If IsDate(Me.txtDate) Then
If Day(Me.txtDate) = 1 Then
DoCmd.SetWarnings False
strSQL = "Insert Into tblPay ( PatientID, DatePay, [Value], Amount )" & _
" Select tblMainData.PatientID, #" & Format(Me.txtDate, "mm-dd-yyyy") & "#," & _
"'2', 200 From tblMainData"
DoCmd.RunSQL strSQL
DoCmd.SetWarnings True
Exit Sub
End If
End If
MsgBox "Πρέπει να δοθεί έγκυρη ημερομηνία πρωτομηνιάς"
End Sub
1. Το κουμπί θα πατιέται μία φορά το μήνα, αφού συμπληρώσουμε την κατάλληλη ημερομηνία. Αν κάνουμε λάθος και το ξαναπατήσουμε θα προσθέσουμε πάλι τις εγγραφές. 2. Στον κώδικα και στη γραμμή: "'2', 200 From tblMainData" , κάθε ασθενής χρεώνεται με 200 €, αν είναι το ποσό διαφορετικό θα πρέπει να αντικαταστήσεις το 200 με το σωστό ποσό. 3. Για να λειτουργήσουν οι συνδέσεις των πινάκων ο φάκελος «συντάξεις» θα πρέπει να αντιγραφεί στον C:\ Φιλικά/Γιώργος Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kapetang : 21-07-11 στις 17:52. Αιτία: Ένωσα το προσκήνιο με το παρασκήνιο |
|
| |||
| |||
|
Σε ευχαριστώ για την βοήθειά σου ![]() ![]() |
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| Αυτόματη διαγραφή εγγραφών Πίνακα | dimitrisp | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 09-04-15 23:50 |
| [VBA] Αυτόματη εισαγωγή κελιών | panoskr1 | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 9 | 28-03-14 22:21 |
| [Excel07] Αυτόματη εισαγωγή ημερομηνίας. | George R | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 27-12-13 12:38 |
| [ Πίνακες ] Αυτόματη εισαγωγή τιμής. | gaz_manos | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 3 | 14-11-12 16:59 |
| [ Ερωτήματα ] Αυτόματη συμπλήρωση εγγραφών | mdragon | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 7 | 29-10-11 18:08 |
Η ώρα είναι 03:24.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο