| Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις Access + VBA... Εδώ δεν υπάρχουν όρια! |
![]() |
| | Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα Παιδιά να βοηθήσουμε Αλλά κατεβάστε την βάση τουλάχιστον σε 2007. Υποστιρίζει πολλαπλές τιμές. |
|
| |||
| |||
| Δημήτρη, το εκτιμώ πολύ που προσφέρεσαι (και δεν βλέπω την ώρα να γίνει) αλλά στην αποθήκευση δεν μου δίνει επιλογή. Καμιά ιδέα;
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arxeiothetis : 04-07-11 στις 13:17. |
|
| |||
| |||
|
Καλησπέρα στην παρέα Φίλε Κωνσταντίνε, επειδή είσαι νέος στο φόρουμ, ίσως να μη έχεις αντιληφθεί τους στόχους του. Ο βασικός σκοπός του φόρουμ είναι η βελτίωση των γνώσεων των μελών του στο microsoft office. Αυτό γίνεται με την ανταλλαγή απόψεων, την παροχή οδηγιών και κατευθύνσεων και κυρίως με την ενεργή συμμετοχή, όσων προσπαθούν να λύσουν κάποιο πρόβλημα. Η βοήθεια είναι τέτοια, ώστε ο ενδιαφερόμενος να διευρύνει τις γνώσεις του και να χτίσει μόνος του τη ΒΔ. Με τη ΒΔ που επισυνάπτω αισθάνομαι ότι παραβιάζω τον παραπάνω κανόνα. Το κάνω επειδή η λογική της ΒΔ είναι οικεία στα μέλη (οπότε μπορούν να την παρακολουθήσουν εύκολα) και επειδή οι ΒΔ με πεδία πολλαπλών τιμών είναι νέες και παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, στις οποίες και ο ίδιος πειραματίστηκα. Για τη χρήση της ΒΔ πρέπει να έχουμε υπόψη μας τα εξής: 1. Η εισαγωγή των βασικών δεδομένων γίνεται με τη σύνθετη φόρμα «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ». Εδώ εισάγονται τα στοιχεί κάθε παράστασης, οι ρόλοι και οι ηθοποιοί που τους ερμηνεύουν. Έχει ληφθεί πρόνοια για την περίπτωση που ένας ρόλος θα ανατεθεί σε πολλούς ηθοποιούς. Δε δημιούργησα φόρμες για την εισαγωγή των δεδομένων στους πίνακες των συντελεστών της παράστασης (ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ, κλπ) που εύκολα μπορεί να γίνει από τον ενδιαφερόμενο. 2. Η εμφάνιση των στοιχείων γίνεται με δύο τρόπους: Α. Παράγων παράστασης/Παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε. Αυτό γίνεται με τις σύνθετες φόρμες «ΗΘΟΠΟΙΟΙ_ΡΟΛΟΙ_ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙ Σ» και «ΣΚΥΝΟΘΕΤΕΣ_ΜΟΥΣΙΚΟΙ_ΚΛΠ» Β. Παράσταση/Παράγοντες παράστασης Αυτό γίνεται με τις φόρμες «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ_ΡΟΛΟΙ_ΗΘΟΠΟΙΟ Ι» και «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ_ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ_ΚΛ Π» Στη περίπτωση Β θα πρέπει να προηγηθεί ενημέρωση, με κώδικα, των πεδίων πολλαπλών τιμών των πινάκων των συντελεστών της παράστασης. Όλα τα παραπάνω γίνονται με το πάτημα κουμπιών στην αρχική φόρμα. Στον πίνακα «ΗΘΟΠΟΙΟΙ» έχω προσθέσει ένα πεδίο τύπου «συνημμένο» για να μπορούμε να αποθηκεύουμε φωτογραφίες. Πρόσθεσα δύο, που βρήκα στον υπολογιστή μου. Πιστεύω με διπλό κλικ θα ανοίξουν, γιατί μάλλον αποθηκεύονται στη βάση (δεν αποθηκεύεται η διαδρομή). Η ΒΔ είναι σε μορφή access 2007, επειδή τα αρχεία*.mdb δεν υποστηρίζουν πεδία συνημμένων και πολλαπλών τιμών. Παρατηρήσεις, συμπληρώσεις της ΒΔ, από μέλη της θεατρικής ομάδας και μη, είναι ευπρόσδεκτες. Φιλικά/Γιώργος |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
το είπα, το ξανάπα και θα το ξαναπώ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όσο δεν φαντάζεσαι. Η ενασχόλησή σου με το δικό μου θέμα είναι υπεράνω προσδοκιών από έναν άνθρωπο που και δεν με ξέρει και δε μου χρωστάει και μακάρι το σύμπαν να στο ξεπληρώσει κάπως γιατί αν περιμένεις από μένα και ειδικά πάνω σε τέτοια θέματα,... Ο σκοπός του forum όπως τον περιγράφεις, με βγάζει άκυρο, φάουλ και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, και οφείλω αν κάποιος ενοχλήθηκε από την επιμονή μου να ζητήσω συγγνώμη. Η αλήθεια είναι πως θα ήθελα πάρα πολύ να είχα την ευχέρεια να φτιάξω αυτά τα πράγματα μόνος μου αλλά δεν με κόβω. Την παλεύω μεν, αλλά... Ως προς το έργο σου τώρα... Είδα το αρχείο λίγο αργά (τώρα είναι 1:37) και δεν έχω την απαραίτητη διαύγεια αλλά σε μια πρώτη ματιά είναι πολύ κοντά σε αυτό που φαντάζομαι. Θα επανέλθω αύριο για να σου πω πόσο λειτουργικό είναι σε σχέση με τις τελευταίες προσθήκες που είχα ζητήσει, κι αυτό όχι για να διορθωθεί ή να κάνω "παρατήρηση", απλώς και μόνο ως "επιβεβαίωση". Καλό βράδυ και πάλι ευχαριστώ παααααααρα πολύ. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη arxeiothetis : 05-07-11 στις 07:37. |
|
| |||
| |||
|
Λοιπόν, φίλε Γιώργο (πρωτίστως) και υπόλοιποι φίλοι, ξεκίνησα να περνάω δεδομένα στη βάση που κατασκεύασες να δω σε πρακτικό επίπεδο τι παίζει. Καταρχήν έκατσες και έκανες πάρα πολύ δουλειά, το οποίο είναι υπέρ του δέοντος εκτιμητέο και σε ευχαριστώ άλλη μια φορά. Ως προς την λειτουργικότητα της βάσης, είδα εν τέλει πως ίσως (τουλάχιστον όσον αφορά τις ανάγκες της βάσης όπως θα "βόλευαν" εμένα) νομίζω πως πέραν των ηθοποιών και των σκηνοθετών οι υπόλοιπες ειδικότητες μπορούν να συγκεντρωθούν σε μία φόρμα (ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ) από την οποία να τροφοδοτούνται τα αντίστοιχα πεδία στον πίνακα ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ (ακι το πιστεύεις ή όχι, το κατάφερα και το άλλαξα μόνος μου!). Από εκεί και πέρα, η προσθήκη που έκανες στον πίνακα ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ για να περνάω τους ηθοποιούς και τους ρόλους είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ. Είναι διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα και τακτοποιημένο, όλα τα στοιχεία περνάνε ωραία και καλά και είναι πολύ καλή ως σκέψη. Το μόνο που μου είναι λίγο "μπερδεμένο" είναι οι Ηθοποιοί. Η υπάρχουσα φόρμα (Ηθοποιοι-ρόλοι_παραστάσεις) μου είναι αρκετά μπερδευτική, δεν μπορώ να την δω σαν "βιογραφικό" ουσιαστικά ενός ηθοποιού, μιας και πρέπει να προχωράω σελίδες για να δω τι έχει παίξει κάποιος, αν ήταν "συγκεντρωτική" (τύπου πίνακα, όπου στα διάφορα πεδία συγκεντρώνει τα απολύτως απαραίτητα, παράσταση, θεατρική περίοδος, τίτλος και ρόλος) θα ήταν πολύ χρηστικότερη. Το καλό είναι πάντως πως τουλάχιστον ως προς το να περνάω τα δεδομένα των παραστάσεων έκανες ένα πολύ καλό πρότυπο. Να είσαι καλά, ρε Γιώργο. (Την "παρατήρηση" μην την εκλάβεις ως "παρατήρηση", απλώς υποθέτω πως εφόσον εδώ ασχολείστε πολύ θα ήθελες να μάθεις πώς μου φάνηκε). |
|
| |||
| |||
|
Καλημέρα στην παρέα Φίλε Κωνσταντίνε, η ΒΔ είναι δική σου και συνεπώς χωρίς «ενοχές» μπορείς να κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές για να καλύψεις τις ανάγκες σου. Χαίρομαι που μπόρεσες και έκανες σοβαρές αλλαγές, χωρίς βοήθεια. Πιστεύω ότι, αν ασχοληθείς ουσιαστικά, έχεις δυνατότητες για πολύ περισσότερα. Για το βιογραφικό των ηθοποιών θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια πιο συμμαζεμένη φόρμα μόνο με τα στοιχεία που θέλεις να εμφανίζονται. Το καλύτερο, κατά τη γνώμη μου, είναι να δημιουργήσεις μία έκθεση. Και μια απορία: Που διαφέρουν τα πεδία «ΣΕΖΟΝ» και «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ» του πίνακα «ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ»; Δεν είχες κάποια καταχώρηση και δεν κατάλαβα τον τύπο δεδομένων που θα καταχωρείς (ένα αριθμό το έτος, κάποια ημερομηνία, κάτι άλλο). Γιώργος |
|
| |||
| |||
| Παράθεση:
|
|
| |||
| |||
|
Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις. Για τα πεδία αυτά θα πρέπει να αλλάξεις τον τύπο τον δεδομένων από "κείμενο" σε "ακέραιο αριθμό"
|
![]() |
« Προηγούμενο Θέμα
|
Επόμενο Θέμα »
| |
| ||||
| Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
| [ Φόρμες ] Σχετικά με την βάση Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 σε Αccess | cybervit | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 0 | 10-01-13 13:17 |
| [ Ερωτήματα ] Απορίες ενός αρχάριου. | -Mike- | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 2 | 05-07-12 23:43 |
| [Γενικά] Ερωτηματολόγιο απορίες | sofie | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 15 | 07-05-12 21:12 |
| [Γενικά] Απορίες ενός αρχάριου | Ανέστης | Excel - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 12 | 11-03-11 00:12 |
| [ Εκθέσεις ] ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ | marios1984 | Access - Ερωτήσεις / Απαντήσεις | 1 | 23-02-10 12:35 |
Η ώρα είναι 06:48.

Αλλαγή σε γραμμικό τρόπο